:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за поста. Той заминава веднага за среща на НАТО
Адвокати: Парите са дадени да се бележат, преди да е поискан подкупът
Тенисистът спаси два мачбола, преди да елиминира Малек Жазири на 1/8-финалите
Премиерът щял да предложи държавата да поеме финансовите разходи при евентуален съдебен процес
СТАТИСТИКИ
Общо 378,001,159
Активни 298
Страници 10,230
За един ден 1,302,066
МЕДИИ

"Канал 3" – един неподражаем стил

Самодейният журналистически жанр на Сашо Диков - политическо тв реалити, има всички шансове за успех, ако не залитне в предизборни пристрастия
Снимка: Борислав Николов
Алексей Петров помага на Сашо Диков да се изправи, след като току-що се е спънал в кабела на собствената си камера.
Напоследък политическите пресконференции са необичайно дълги. Причината се нарича Сашо Диков - вездесъщият репортер, водещ и програмен шеф на кабелния "Канал 3". Името на бившия републикански шампион по ски, преквалифициран в политически репортер, отдавна не предизвиква насмешка, а нарастващо безпокойство у политическите играчи, често граничещо с ужас. Сашо Диков успя да създаде свой неподражаем стил в журналистиката - безкрайно политическо реалити без цензура, гарнирано с авторски коментари и субективна интерпретация на фактите. Непредвидим, дързък, настойчив и неуморен, той държи да получи отговор на всеки свой въпрос. Впрочем той никога не е един. Откъдето и удълженото времетраене на политическите събития напоследък.

Всичко започна през лятото на 2010 г., когато "Канал 3" инсталира своя предавател пред СЕМ и в продължение на няколко дни излъчваше едно към едно изслушванията на кандидатите за шефове на обществените БНР и БНТ.Хрумката му донесе феноменален успехРейтингът на "Канал 3" скочи неимоверно. Скоро тв камери бяха застопорени и в съдебната палата, където по същото време се точеше сериалът "Октопод" с Алексей Петров в главната роля. Оттогава телевизията се възприема като рупор на бившия съветник в ДАНС. "Никога не съм се притеснявал от тези слухове, подобни обвинения не ме уязвяват, защото от 1978 г. насам съм успял да опазя професионалния си морал и поне за това претендирам", отпраща критиците си Диков.

Експериментът постепенно прерасна в успешна формула. Скоро програмата на телевизията бе отменена с изключение на постоянните авторски предавания - "Неудобните" с Маргарита Димитрова (бивша Михнева), "На изток от рая" с водещ Лили Маринкова и "Времена и нрави" с Юлиан Вучков - самите те с променлива продължителност и формат. Отскоро върви и "Ние, жените" на бившия ватман Евгени Минчев. Постепенно Сашо Диков въведе пълната импровизация като журналистическо правило. Непрофесионализмът на директните включвания се компенсира от неподправеното one man show на спортния журналист. Докато големите в бранша купуват утвърдени формати, Диков и компания залагат на пълната неподправеност и са комай единствените, които могат да изненадат с нещо.

"Много е тъпо да се състезаваш в дисциплина, в която е предварително ясно, че си губещ", обяснява избора си Сашо Диков. "При цялото им несъвършенствопреките включвания имат своя уникален чаромат,а понякога и ужасомат, защото не можеш да лъжеш зрителя", продължава той. "Хората искат истината, още повече че напоследък пълзи един СПИН-синдром на манипулацията в другите медии", убеден е програмният директор на "Канал 3".

Едва смогва да ми отдели няколко минути в промеждутъка между парламентарния контрол и поредната пресконференция на РЗС. Петъкът е неговият ден. Цяла сутрин търчи из кулоарите на Народното събрание на лов за министри, дошли да се отчетат пред избирателите си. Ако се случи сред тях да са премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов, шоуто на Диков достига своя апогей. След него, ще не ще, подтичва всеотдайният му оператор Емо Пецов. Същият, на когото неотдавна Бойко Борисов подаде ръка да се изправи, след като гардовете му го бутнаха лошо при поредното меле в коридорите. Двамата - репортер и оператор, са съдбовно свързани с няколкометров кабел, който често става причина за сакатлъци по време на кулоарните баталии около виповете на кабинета. Да, "Канал 3" може и да е назад с техниката, но е напред с амбицията. Петъчното си препускане из парламентарното пространство Сашо Диков самоиронично е кръстил "Стажант". Трябва ли да уточнявам, че всички тези прибежки, прескачане на препятствия, преследвания и репортерски неволи се излъчват директно. Докато изминава разстоянието от един министър до друг, "стажантът" Диков прави разбор на казаното от последния "изловен" събеседник и припомня предисторията на събитията. Чуждестранните гости и непосветените в жанра с нескрито любопитство извръщат глави към този побелял мъж с микрофон в ръка, който си говори сам, крачейки заднишком.

Към днешна дата "Канал 3" излъчва директно пресконференциите на всички политически партии. Идат избори. Отначало резките включвания на Диков дразнеха ортодоксалната журналистическа гилдия, но постепеннодързостта му започна да буди симпатии у колегите,които се радваха да чуят от неговите уста въпросите, които сами не смеят да зададат. С времето Диков се утвърди като таран на волнодумната журналистика. "Защо реши сам да станеш репортер, нямаш ли доверие на колегите си?", питам го. "Сам, понеже никой не го прави. Никой не задава неудобните въпроси. А може би и заради белите ми коси, някак си ме възприемат по-сериозно", обяснява ми той. И бърза да разсее подозренията: "Не е, защото търся известност. Надмогнал съм желанието за слава и за величие. Просто си укрепваме позициите".

За своя чест Диков не се взима насериозно. Наясно е, че Канал 3 е като леке от гълъб на сакото на фризираната журналистика.

Една вечер включвам "Канал 3" и от екрана отново ме посреща Диков, след като цял ден сме търчали заедно по пресконференции. Предаването е с подобаващото заглавие "5 за 4". Уж е за спорт, но вече пет минути от ефира се лее явно неизразимо с думи възмущение за "гадориите" на управляващите. Досаден зрител го прекъсва с уместната забележка, че от половин час чака да чуе новините за лиценза на ЦСКА, а му сервират политически анализи. "За какво в края на краищата е това предаване - за спорт или за политика?", гневи се зрителят. Отговорът на Диков е обезоръжаващ: "Ми за всичко е, господине - нещо като тюрлюгювеч".

Този тюрлюгювеч, сготвен по оригиналната рецепта на Сашо Диков, е увеличил в пъти рейтинга на "Канал 3" през последните няколко месеца, споделя главният готвач. Достатъчно е да припомним, че най-одумваното събитие в социалните мрежи бе не друго, а интервюто с елементи на назидание на професора Юлиан Вучков с министър-председателя Бойко Борисов.

Политическото реалити на "Канал 3" тепърва ще придобива стойност с наближаването на изборите, когато всичко ще е политика. И в момента телевизията е на 12-о място по гледаемост в България. Дали експериментът ще завърши с позор или слава, зависи изцяло от способността на "стажант" Сашо Диков да запази обективност при отразяването на различните гледни точки. Позволи ли на отделни играчи да я използват за предизборните си нужди, с формулата на успеха е свършено.
Снимка: Михаела Катеринска
Постоянно включената камера на Сашо Диков стряска дори и парламентарния шеф Цецка Цачева, която предпочита да се подложи на подробния му разпит, отколкото да отнесе критични коментари.
136
12963
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
136
 Видими 
21 Февруари 2011 20:07
Формат "сигнално жълто" в политиката, но следва да му се признае, че освен глътка хумор, напоследък май успява поне малко от малко да поразрита кочинката.
А иначе .... за чалга политиката и триумфа на ПРа, какъв по добър отговор от чалга журналистика
21 Февруари 2011 20:10
Анализа -
Постепенно Сашо Диков въведе пълната импровизация като журналистическо правило.

Именно!
Нарушава правилото: "Ето ви отговорите, напишете си въпросите!".
И е не само интересно - но и полезно.
Май ни омръзна привидната обективност на медиите и нормалният човек търси нечие субективно мнение. Което може да приеме, може да отхвърли, може да адаптира - но да събуди размисъл.
Виж, цвъцколойолките не щат подобни неща, На тях им дай добре сдъвкана и овлажнена манджа с грозде.
------------------------------- ---
Блогът на Генек

21 Февруари 2011 20:22
Каквато раята - такива и журналистите.
Сашко е хубаво да води програма в някой цирк.
Но поради липса на журналисти в тая мизерна османска провинцийка - Диков направо излиза като Нобелов лауреат в предните медийни редици

П.С. Поздрави на авторката от фашизоидаНа чайчето - лимончето (a.k.a. инж. химик Сапунджиев).
21 Февруари 2011 20:35
Пусти тактически съображения...
Да си припомним ли приказките за Сашо Диков покрай една пресконференция на Първанов?
21 Февруари 2011 20:36
Генек, Сашо Диков и като спортен и като политически коментатор има един основен недостатък - много бавна мисъл. Всичко, което съм виждал от него и в спорта и в политиката се свежда до: "Кажете ъъъъ, какво ъъъъ, мислите за ъъъъ, и как ъъъъъъ. Свестен човек е, но нека в предаванията си не се показва и не говори, а си назначи хора, на които мисълта изпреварва устата, защото иначе никой няма да го вземе на сериозно. С това ъъъкане, всеки непредубеден човек ще го вземе за селския идиот. И обезмисля истините, които се опитва да каже.

Редактирано от - nikola_tsanev на 21/2/2011 г/ 20:38:10

21 Февруари 2011 20:38
За своя чест Диков не се взима насериозно. Наясно е, че Канал 3 е като леке от гълъб на сакото на фризираната журналистика.

Туй ма уби!
Сократе, ти можеш ли го каза по-ефмеистично?
21 Февруари 2011 20:51
Защо смесвате слово и мисъл в журналистиката?
Бавната мисъл на Сашо Диков се компенсира с настоятелността, с която търси някакъв пробив.
Хич не го харесвам - отявлен антилевскар е, мрази отбора. Е, прави се, ч е и цесекарите не харесва, но то се вижда кое какво е.
Обаче, за политическата ситуация у нас, е на място.
Понякога селският идиот трябва да каже нещата такива, каквито ги вижда.
А ние сме свикнали да сме възпитани - тоест, лицемерни.
Ганю, да сравняваш Сашо Диков и Петър Увалиев...Меко казано, прекалено либерална ти е мерилката!
Жонгльорът с езика и кръчмарският псувач - няма общи критерии.
А Увалиев също избягваше истините - като възпитан човек.
Сашо Диков казва СВОЯТА истина. Все е файда.
И дразни. Което е нещо. Безличните не дразнят.
------------------------------- ----
Блогът на Генек

21 Февруари 2011 20:57
Предпочитам да гледам Канал 3 заради директността на звук и картина, липсата на постановка и манипулация. Коментарите на Сашо за последната година доста се подобриха, но са си "стажантски", хубавото е, че понякога, дори често, прави доста сполучливи връзки на настоящи с минали събития, които подсещат, а това във всички случаи предизвиква размисъл. А мисленето не само, че не е лесно - вече става и опасно. Във всички случаи обаче, новините и буламачите в други ТВ канали са с пъти повече, отколкото в К 3
21 Февруари 2011 20:59
Сашо Диков си е пич! Единственият, който казва истината такава, каквато е. Простичко и без дълбокомислени коментари. И не е случайно, че стана явление. Защото отникъде другаде истината не излиза. Особено от големите електронни и вестникарски медии, които участваха в проекта "Бате Бабуин".
Браво, Сашо! Ти задаваш въпросите, които никой не смее да зададе, и на Бате Бабуин, и на Велзевул Ваньо, и на Годзил Гуце, и на Станишчо, и на Лудото Яне, и на всички полютици. Продължавай така!
21 Февруари 2011 21:03
През Канал3 успях да сетя , че в нашия Парламент могат да смесят огън и вода дори , стига да им се получи "на далавера" , пожарче за гасене . Откритието ми ме смрази ...
21 Февруари 2011 21:10
Лично аз Генек, съжалявам, но не мога да го изтърпя. Едно предаване било то спортно или политическо, благодарение на ъъъъъъъъъъъъъъъкането на Сашо се превръща в кошмар. Иначе за почтеност и старание да каже нещо, браво. Ама изглежда сякаш, точно той е тропнат да казва нещата по такъв начин, че който и да го гледа и слуша, да си цъкне телевизора на друга програма, или да заспи.
21 Февруари 2011 21:12
Туткалчев, 'ма Сашко много запецва бе!
Докато успее да си съчини Въпросата, и... събеседника му вече се е качил в бавареца на НСО!
Я глей Бареков как гладко ги каканиже..
А като репортерка, Никалайчик напрао си е връо на "профешенъла"!!
Въобще няма място за сравнение!

21 Февруари 2011 21:16
Сашо Диков (Питомното) може да ъка, а другите акат! И то невъобразима помия от лъжи, инсинуации, глупотевини, подмазвачества, папагалщина и какво ли не още от този род.
Хиляди пъти предпочитам Сашо Диков пред Дудука Бюреков и Цвъцка Оризова.
21 Февруари 2011 21:16
Когато един интригант стане удобен за някои и похвално слово за него може да се напише.С.Д никога не е търсил истината, а интригата. С неговото "Асене, върни" винаги я търсил, а ако не я намери сам я създава.Спортното поле е тясно вече за тази дейност и разшири терена на благодатното за целта поле на политиката.
Впрочем мераците му за това не са от вчера.Като спортен журналист в БНТ по време на Олимпиадата в Барселона той се изцепи с въпрос към Симеон "Кой сте вие, г-н Борисов?"
21 Февруари 2011 21:19
Асен връща ли връща.
А зрителя повръща заситен от мърлявия скиор който от време уно е знаел на коя щека да седне.
Нищо чудно, че го захвалват тука.
21 Февруари 2011 21:20
Сашо Диков вярва в това, което прави, и затова му се удава. Действително е неподражаем, не бих казал, че е моят тип журналистика, но прави нещо самородно.

---
Блогът на Руританец - Ruritania Press
21 Февруари 2011 21:23
Туткалчев, на Шашко му признавам само едно - директните пресконференции!
Ама почне ли да приказва, тц!
21 Февруари 2011 21:23
Бабуинистите би трябвало да се засрамят, защото такъв натиск върху свободното слово не е имало от времето на правешкия сатрап. И всяка проява на независимост може само да бъде адмирирана.
21 Февруари 2011 21:26
Олде, не си прав! Сашо Питомното беше направил прекрасен анализ на фамозната половинчасова реч на Хубав Цвъцко пред парламента за апартаментите, облицовани с финансови плочки. Например.
21 Февруари 2011 21:29
Не съм го гледал, честно!
Да не е нещо покрай Фидосова, дето искала да изнасили някакъв депутат у тоалетната..
21 Февруари 2011 21:33
Бюрека и Оризова не гледам.


Но просто се страхувам, че ако утре пак Сашо ще предава волейбола от Самоков с камера и половина, дали да не потърся половината камера и да му я ударя в дървената троянска глава. Лирично отклонение от моя страна.Помислете защо спортист, който не може да направи спортно предаване както трябва, е съвестта на нацията в политиката? ОчевАдно е. За да не му се вярва. А не мога да кажа нищо против политическата честност на Сашо.

Редактирано от - nikola_tsanev на 21/2/2011 г/ 21:36:05

21 Февруари 2011 21:43
Бел. на модератора: Моля, пишете на кирилица или Натиснете тук

Редактирано от - sybil на 21/2/2011 г/ 23:04:52

21 Февруари 2011 21:46
Успехът на катал 3 е ситуативен. Дължи се много повече на елементите на риълити на фона на бездънната помиярщина и гъзомийничество на останалите телевизии, отколкото на някакви ловки ходове на интелектуално доста фризирания СД. Такива успехи всъщност са фойерверки, бързо се изчерпват и угасват.
21 Февруари 2011 21:59
Ами все пак си една "Ал Джазира"
21 Февруари 2011 22:01
Ганю, пак заговори щуротии
21 Февруари 2011 22:22
колегите, които се радваха да чуят от неговите уста въпросите, които сами не смеят да зададат.

Усещам завист в думите на Галя, май?!
По-добре би било вместо Сашо да е Кеворкян, Виза, Дачков или В. Найденов, ама те не се хващат, или не ги пускат.
А сравнението с Мунчо, вече го направи някой.
21 Февруари 2011 22:25
Бай Ганю запали моторетката. Журналистика висока словесност. 80 метрови борове и троскот. Дрън-дрън-ярина!
21 Февруари 2011 22:36
Моля да не се сърдите на брат'чеда Ганю - таз година така и не му втаса винцето, та затуй го фаща бърже.
(че и киселото му зеле не стана, та няма и с какво да се отаврязи)
Де се казва - "Просто да му е"!
Немой му дирите карез...
21 Февруари 2011 22:43
"Стажант-журналистът" Сашо Диков борави със словото на нивото на стажант-дъровделец с изхабена тесла. И е толкова преходен, колкото Емилия, Преслава, Николета...Но не може да му се отрече чувството за справедливост и спортната злоба, която интуитивно пренася вече и в политическите си набези. Ако искаме да го разкрием като явление в новата българска журналистика, трябва да тръгнем още от по-старата, белязана от протежирането на Иван Славков - заедно с бившата си жена Аня Пенчева са му били любимци...
И все пак - на фона на всичко, което се спомена тук за колегията му, бих го възприел като нещото, от което в момента има належаща нужда. Но трябва да имаме и чуждите критерии - я си го представете този "пет за четири" трансфериран в някоя лондонска "кабеларка"?
А като е такъв неподкупен и справедлив пич защо със зъби и нокти искаше да докаже лъжливостта на ББС около разобличаването на Иван Славков, и още подмята отвреме навреме. Той самият има ли някакво собствено журналистическо разкритие, след като всеки ден набеждава, обижда и гадно фамилиарничи със спортни и политически авторитети?
И накрая - дали няма да се изпусне някъде и с нещо - кой е точно собственикът на тази волна телевизия, в която му е разрешено да прави стажантските си неща, да трупа опит за калфа, въодушевлявайки унизените и оскърбените. Но също и досаждайки с трудното си мислене и осмисляне на други, които по свои си съображения харесват и мисълта и словото на такива като Увалиев...
21 Февруари 2011 23:32
Не съм бре Ганю те объркАл с хитър Петър, оти се праиш на улав понякога, е те това не моем да разберем Тоест праиш ли се, или си си улав
21 Февруари 2011 23:36
Виж, бай Цоло Драгойчев ми е ясен отвсЕкъде, ама това е за спортния форум
22 Февруари 2011 00:24
Галче, Сашо Диков може и да прави субективна интерпретация на фактите, но твърде често напълно вярна. Сашо има уникално чувство за истина и олицитворява гласът на съвестта на България!! Да ни е жив и здрав!!!
22 Февруари 2011 00:25
Цанев, разгеле се отбих да изгасям компютъра и те прочетох...Тук играеш ролята на човек от народа, мешаш се сред мислещите, хората харесват такива добряци, особено когато не ги лови и "топ 50". Но недей да фамилиарничиш с ника ми дето свариш, аз например, на по-елитните места може да се притеснявам, че те познавам
22 Февруари 2011 00:31
Най-после статия-коментар изцяло посветена на изявите на конкретен журналист!
Но защо няма такива статии за конкретни журналисти от другите актуални предавания:"Тази сутрин", "Бодилник", "Денят започва" и "Здравей България", "На четири очи", "Седмицата", "Неделя 150", "Панорама"? Защо ли? Дали редакцията на вестник "Сега" не си подбира само беззащитни медии за подобни коментарни статии?!
Ежедневно от най-рейтинговите медии няколко до болка познати журналисти задават "услужливи" въпроси на още "по-болезнено" познати десетина политици и още толкова омръзнали до втръсване политолози и социолози...И всичките коментират политиците. А защо не се коментират в медиите проявите на журналистите, политолозите и социолозите? Та нима те не формират в значителна степен общестеното мнение и обществените нагласи?
22 Февруари 2011 00:34
Драгойчо, я не бързай да гасиш компютъра, ами първо се засрами, че вдигаш ръка срещу почти единствения останал български общественик, който не се свени и страхува да говори за истината открито и директно! Язък ти наистина за драконоборския ник, който не заслужаваш, за разлика от Сашо, който громи дракон след дракон на телевизионния екран!.....
22 Февруари 2011 00:41
Ми не си гаси компютъра, бре бай Драгое, легай си, няма да изхарчиш толкова ток, и няма да имаш странни асоциации, поставящи те сред мислещите
22 Февруари 2011 00:52
Old, ми трябва да пускаш по-често CNN, щом Сашо не задоволява вкуса ти откъм реч, визия и парфюми..! Там всичко е точно като по конец. Или БъТъВъ-то също става - усмивки, интонации, напевност в гласа, изисканост, 'дързост и красота'....
22 Февруари 2011 03:38
Добре е, че го има журналистът Сашо Диков!
Още по-добре би било да я няма причината да го има журналиста Сашо Диков- "проституиращата" журналистика, която върви след победителите!
Отделно, че, да го има все още журналиста Сашо Диков заслуга имат и собствениците на ТВ "Канал 3"!
22 Февруари 2011 04:16
Галя
Само си объркала името на предаването на Лили Маринкова - "Вън от рая".
Сашо е честен журналист, но понякога във всяко нещо вижда някаква далавера или договорка, особено в спортните предавания.
Все пак предпочитам неговата не много гладка реч, отколкото например Ризова, която с въпросите си направо задава отговорите, или пък вулгарния Карбовски.
22 Февруари 2011 07:00
Какъвто старшината - такава и телевизията му.
Пропуснати са ВРАЧКИТЕ в дописката.

22 Февруари 2011 07:16
Май е по правилно да се каже не, че Сашо Диков е намерил подход към зрителите, че отговаря на техните нужди, че е намерил нивото и общия език с БГ политиците. Помага им да измучат, това дето имат да измучат тъпунгерите....
22 Февруари 2011 08:02
Аплодисменти!Наистина , жадни сме за истинска , а не манипулираща и подлизурска журналистика!
22 Февруари 2011 08:38
Добре бе, хора.
Само си запомнете мненията. За в случай, че Диков излезе от правилната линия.
Той има този навик.
22 Февруари 2011 08:46
В спортните теми Сашо доста лъже , манипулира и поднася едностранчиви мнения.Това - от години...Поради което съм доста предпазлив към политическите му екшъни "на живо"... Това не значи , че не го гледам , когато имам възможност .
22 Февруари 2011 08:54
Сашо Диков не е журналист а пропагандист. Има си теза и пуска само фактите които подкрепят тезата му. Типа журналистика - Михнева силно развълнувана пред скъпа кола или къща разпитва случайно минаващи пенсионери дали тези неща може да се купят с честен труд, и дали собствениците са престъпници. Сто процента от отговорите са да, и тезата са смята за доказана - престъпници са. Е това не е журналистика
22 Февруари 2011 09:19
Mukta.....Гледах допреди десетина дни Канал 3 с удоволствие !От седмици "Ал джазира" / думи на Сашо Диков / в района на Силистра и околните села обслужвани от КТВ " Истьр "ООД, е снето от транслация! Как му викате у Ваше село на това??? Изобщо няма нищо като политика и наближаващите избори.. Ти го гледаш, за разлика от "двугьрбите" , които се образоват "кулинарно" вместо да спортуваме с "каналето" !! А по вьпроса за " свободният ефир "....параграф 22 е с два хода напред! / в сьобщението ми има продуктово позициониране , за което сьжалявам /

Редактирано от - Камила ( плюеща ) на 22/2/2011 г/ 09:27:43

22 Февруари 2011 09:23
Сократе, не помня Сашо Диков някога да е защитавал някаква линия. Той е неуправляем.
По-добре ти запомни кого защитаваш от година и нещо. Щото съвсем няма да е далеч времето, когато ще е голям срам да си признаеш, че си бил на негова страна. Както сега няма кьорав царист.
22 Февруари 2011 09:29
Туткалчев,
Значи, викаш, да целувам ръка и да се покая?
Няма да стане.
Аз воювам срещу "политическата класа".
Ама защо ли да ти обяснявам, като разговорът с прогресивните сили е безнадежден. Те си знаят едно: правоверни и еретици. Трето няма.
22 Февруари 2011 09:42
Самодейният журналистически жанр на Сашо Диков

Галя, уважавайте моля авторитетите работили преди Вас.
Светът не започва от 1989 г.
Има хора, които са живели и преди тази дата.

22 Февруари 2011 09:47
Сашко е въздуФ.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД