:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Подписвал е договори с дъщеря си и племенниците си
Утре ще е забранено паркирането в част от централните улици
Според него в момента сме във време, много по-тежко от това на Студената война. Той очаква много бърза ескалация на напрежение
Бившият посланик на САЩ в ООН Джон Болтън ще замени Хърбърт Макмастър
Организирана е спасителна акция за връщане им във водата с десетки добровoлци
Кадафи беше луд, ексцентрик, който със сигурност взимаше наркотици, заяви бившият президент
На този етап не се говори за коалиция с "патриотите", каза той
Проблемът е в "абсолютно ниското" заплащане
В изявлението си той изобщо не споменава Тръмп и е изпратен с бурни аплодисменти
СТАТИСТИКИ
Общо 373,440,145
Активни 1,721
Страници 72,730
За един ден 1,302,066

Доган укроти и ГЕРБ

Компрометирани кадри на ДПС се оказват бетонирани във фонд "Земеделие", а аграрният министър го изкарва изискване на Брюксел
Карикатура: Христо Комарницки
Подкрепата на ДПС за кандидата на ГЕРБ в Габрово имаше само символичен характер, но явно догодина на местните избори ще има практически.
Година и половина премиерът Бойко Борисов и министрите му ни проглушиха ушите с тежкото наследство от тройната коалиция. А преди да дойдат на власт, водеха епична битка срещу лошите управленски практики на правителството на Станишев. Корупцията във фонд "Земеделие", намесата на ОЛАФ, спрените пари по САПАРД бяха превърнати в бойно знаме за прохождащите гербаджии. Громяха безпощадно кадрите на ДПС, окупирали аграрния сектор, и се кълняха, че ще има радикална промяна дойдат ли на власт.

Имаше черногледци, които още тогава твърдяха, че това са празни приказки и прах в очите на публиката, но никой не им обърна внимание. Ето че техните прокоби се сбъднаха.

По върховете на фонд "Земеделие" ГЕРБ ударно възкресява кадри на ДПС, а новите-стари лица плетат мрежи от роднински назначения. Министър Мирослав Найденов преди година и половина в качеството си на ветеринар-опозиционер разкриваше за какво и на кого всъщност са давани пари по САПАРД, а сега се оплете в хлъзгави обяснения.

В опит да замаже гафа оправда назначенията във фонд "Земеделие" с Брюксел: "Липсата на приемственост не се приема добре от Брюксел и една тотална чистка в ръководството на фонд "Земеделие" би се отразила негативно на институцията, която има отговорност за управлението на милиарди", заяви той. Протегнатата ръка веднага бе захапана до лакътя от ДПС и заместникът на Доган Лютви Местан каза, че движението е готово на диалог "в услуга на националния интерес на България".Оправданията с Брюксел за бетониранетона компрометирани кадри на ДПС в земеделието са абсолютно нелепи. Ако бяха истина, значи и до ден днешен шеф на Агенция "Пътища" трябваше да е Веселин Георгиев. Той представляваше класически случай на конфликт на интереси с много тежки последици - спиране на всички европари за пътища.

Фактите сочат, че вече 15 месеца ГЕРБ държи на местата им във фонд "Земеделие" Ангел Кинанов, Мюхеттин Караоглан и Светослав Симеонов, а в последния месец им повери и най-апетитните програми. Първите двама са кадри на ДПС, а третият израсна до шефското място по времето на управлението на ДПС. В същото време ГЕРБ уволни всички шефове в земеделския фонд от БСП и НДСВ. Заместник-шефовете на фонда Емил Дърев, Исай Пешев и Радослав Иванов от БСП се простиха с постовете си, както и Николай Маринов от НДСВ. Дори банкерът Георги Желев, който е безпартиен.

Е, как човек да не се съгласи със сините, че ГЕРБ и ДПС вече са си стиснали ръцете и вероятно кроят общи стратегии за местния вот. Земеделският министър не случайно припомни, че в управата на земеделския фонд по правило влизат зам.-министри от различни ведомства. Т.е. намеква, че отговорността е на министър-председателя. Който вече втори ден странно мълчи и не взима отношение въпреки шумните призиви на "Синята коалиция".Дружбата между ДПС и ГЕРБ е мръсната тайнана управляващата партия. Няма никакво развитие например по огромните золуми в закритото министерство на Емел Етем. Но след като медийната група, ръководена от заместника й Пеевски, публикува оди за премиера по-често, отколкото едно време "Работническо дело" за Тодор Живков, очевидно за ГЕРБ няма проблеми с ДПС.

Борисов в качеството си на опозиционен кмет се възмущаваше от фонд "Тютюн", за който одит на Сметната палата показа, че е раздал безконтролно 400 млн. лв. Но когато дойде на власт и стана премиер, никой от ръководството на фонда не понесе отговорност. Шефът му Гюрсел Емин бе оставен сам да си подаде оставката, и то чак година след като ГЕРБ дойде на власт.

Не бе развалена и нито една заменка, направена от фирми, гравитиращи около движението на Сокола. Напротив - на всички, които се облажиха, се даде право да строят в заменените територии. Преди седмица Борисов го хвана амнезия дори за прословутия хонорар от 1.5 млн. лв. на Ахмед Доган за "Цанков камък". Сякаш публиката в България е с къса памет - премиерът без да му мигне окото хвърли вината за хидровъзела върху БСП, които в този случай нямат нищо общо. Решението за "Цанков камък" е на правителството на НДСВ и ДПС. В това правителство Борисов бе главен секретар на МВР.Назначенията в институции като фонд "Земеделие" са доста важниНе бива да се забравя, че във фонда се намира най-голямата разплащателна агенция, през която Брюксел ще даде на България 5.5 млрд. евро до 2013 г. Какво да си мисли избирателят на ГЕРБ, като вместо генерална промяна чува как във фонда се връща първата братовчедка на бившата шефка на фонда Ализан Яхова. Същата, която Доган посочи като "инструмент за разпределяне на порциите". Там отново е върнат административният й секретар Христо Ламбов, който е приютил и жена си Галина. А новият шеф на ведомството Светослав Симеонов дори не е изкарал и месец и назначи кумата си на служба. А заместничката на земеделския министър Светлана Боянова идва от асоциация, чийто шеф притежава консултантски фирми в аграрния сектор. Като се знае колко внимателно се проверява дейността на този фонд от ОЛАФ, със сигурност там не предстоят безгрижни дни. Даже ще бъдат много тревожни, особено ако се стигне до замразяване на средства.

След толкова много доказателства за живата връзка между привидно враждуващите ГЕРБ и ДПС, може би не изглежда толкова невероятна версията, че думите на Доган: "Аз съм човекът, който разпределя порциите в държавата", казани малко преди изборите през 2009 г., са били жест към Борисов. Очевидно спечелилият изборите се отплаща. С безрезервната подкрепа на "Атака". Не е смешно.
35
7113
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
35
 Видими 
10 Ноември 2010 20:21
Статията -
Май алтернативата на ББ пак ще я посочи Доган...
-------------------------------
Блогът на Генек


10 Ноември 2010 20:39
Какви амнезии ни гонят, брат`чед? Да припомня Чърчил: "Интересите се гонят от фесите! "

10 Ноември 2010 20:53
В първите години на "прехода", га се правеха все още домашни суджуци, а кражбите на "димукрацията" - първоначално само от балконите , се бяха развихрили, тръгна лафа - Не ме е яд, че ги откраднаха - ми че не знаят как да го нарежат.
Все още отношението беше полуснизходително - като към пълни некадърници.
Що ли се сещам пак за тез времена?!
10 Ноември 2010 20:59
а "земеделие" гълта най голямата част от ресурса на ЕС и респективно най големите фондове.
Common Agricultural Policy потърсете в Google.
Думи много по важни в ЕС от колкото "Наука", "Външна Политика", "Енергетика", "Образование", "Здравеопазване", или ПРО по които се кюскаме тука ката ден.
И като казвам по важни, имам предвид по скъпи.
Давате ли си сметка че CAP покрива 48% от бюджета на ЕС?
Не магистрали, не АЕЦи, не Кълцане на ленти.
Бат Боца обаче назначи там моята любима 29 годишна среднистка, верното пожарникарско чадо Калина (а батко все още е готов да я води калина на кафе и екскурзия).
те така те, доган знае какво иска, а боците са .... Боците са боци. Предполагам ще се изсипят тук амбразурчиците да насипят на тема "приемственост" и "то ама ко толкоз"
10 Ноември 2010 21:22
Конспирациите винаги са били на мода, независимо от века и епохата.
Откакто сме във времето на интернет и бързия обмен на информация се появиха множество теории за различни събития от близкото и нетолкова близкото минало. Някои от тях звучат смешно, други абсурдно, а трети страшно.
....цитат....
10 Ноември 2010 21:27
"Дружбата между ДПС и ГЕРБ е мръсната тайна на управляващата партия"


"Криво да седим, право да говорим" - ако изнесените данни са доказуем факт - ГЕРБ си играе с огъня. "Опасни връзки", по едноименния роман и филм.
Доста символично статията се публикува точно на 10.11.; дано който трябва, да я прочете ! Който се е съешил с ДПС, е пропаднал впоследствие. Същото ще стане и с ГЕРБ, ако допусне тази грешкa. Прегръдката на ДПС е както тази на женската богомолка !


А за Доган и всички като него единственото добро решение - "9 г Pb" !
10 Ноември 2010 21:42
Имаше черногледци, които още тогава твърдяха, че това са празни приказки и прах в очите на публиката

И аз съм от тях, и аз. Май ставам за политанализатор
Преди седмица Борисов го хвана амнезия дори за прословутия хонорар от 1.5 млн. лв. на Ахмед Доган за "Цанков камък". Сякаш публиката в България е с къса памет - премиерът без да му мигне окото хвърли вината за хидровъзела върху БСП, които в този случай нямат нищо общо. Решението за "Цанков камък" е на правителството на НДСВ и ДПС. В това правителство Борисов бе главен секретар на МВР.

Всъщност не Биби го хвана амнезията, а точно е преценил късата памет на кофтия матр'ял. Колко хора обърнаха внимание за точния период на зачеването на Цанков камък и колко се вслушаха? Но пък колко четяха с месеци наред в Пеевите вестници и гледаха по опитомените телевизии, че БСП и само БСП са виновни за проекта? Плюс форумните амбразурници, естествено.
10 Ноември 2010 21:47
Разделяй и владей!Все пак на няколко фронта е трудно.
10 Ноември 2010 22:12
intel_inside мили , ,
Требе да искаме тежка Дописка , За Проблема с източването на ЕС през Милата Родина . Ако на ОЛАФ не им стига Инструкция за точно действие , тя би могла да заформи точна Политическа идея на Съюза , по този сериозен за нас въпрос ...

Редактирано от - beagle на 10/11/2010 г/ 22:19:45

10 Ноември 2010 23:20
Диверсификация на рисковете на властта - за това става дума. Какво чак толкова е станало? Нищо ново.
11 Ноември 2010 00:06
Как сега ГЕРБ ще излиза от тази ситуация? Аз предлагам да хвърлим вината пак върху Костов! Не може Костов да не е намесен! Със сигурност Костов е виновен за тайните връзки на ББ и АД!
11 Ноември 2010 00:13
Читателю мили ,
Стори си връзка с дописката на Драго Николов от страница "България" и пиши . Твоето мнение и позиция са важни ...
11 Ноември 2010 00:28
Браво на Ахмет Доган! Най-успешният български политик.
11 Ноември 2010 01:08
Сякаш публиката в България е с къса памет - премиерът без да му мигне окото хвърли вината за хидровъзела върху БСП, които в този случай нямат нищо общо.

Публиката в България не е с къса памет. Тя просто е безпаметна и не може да помни повече от няколко мига. И затова просташките номера минават отново и отново.
11 Ноември 2010 01:20
Уволниха Калина Илиева като директор на фонд "Земеделие"Късно снощи Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" е освободил от длъжност изпълнителния директор Калина Илиева. Преди дни земеделският министър Мирослав Найденов излъга пред БНР, че Илиева не може да обясни дали България е загубила евросредства по САПАРД, защото е тежко болна. Малко след това бащата на Илиева се включи по телефона и опроверга министъра, като съобщи, че дъщеря му е в отпуск по майчинство и всеки момент трябва да роди. През последните месеци напрежението около Илиева нарсна, след като от младежкото БСП я обвиниха, че е излъгала, че има нужната квалификация за заемането на поста.
В същото време от парламентарната опозиция редовно съобщаваха за сериозни проблеми във фонда и забавяне в усвояването на средствата от ЕС.
Вчера сутринта, часове преди Илиева да бъде уволнена, земеделският министър, който е и председател на УС на фонд „Земеделие“, заяви, че е удовлетворен от работата на Илиева и я определи като добър професионалист. Той заяви, че при 4% средно усвояване на еврофондовете по оперативните програми чрез фонд "Земеделие" са усвоени пет пъти повече.
Все пак Найденов съобщи, че е поискал подробна информация за дейността на фонда, и обеща, че ако има забавяне в работата му, ще бъдат предприети мерки.
До назначаването на нов ръководител на институцията длъжността директор на фонд „Земеделие“ временно ще се изпълнява от досегашния заместник на Илиева Светослав Симеонов.
След като уволнението на Илиева беше оповестено официално, стана ясно, че рокадата е съгласувана лично с премиера Бойко Борисов и министъра по европейските фондове Томислав Дончев.

Натиснете тук
11 Ноември 2010 05:21
Айдаа, Главния ибрикчия на Републиката успя да напрай "чаламба" и на ББ.
Без вазелин..
11 Ноември 2010 08:15
Министър Мирослав Найденов е човекът на ДПС. Неговота кадрова политика разгони всеки, който можеше и разбираше.
Но все пак Мюхеттин Караоглан е за предпочитане пред Калина Илиева. А идеята на СДС да се назначат в управлението на фонда млади и интелигенти хора от Герб е направо убийствена.
11 Ноември 2010 08:19
И сега как, параграфе - в една коалиция ГЕРБ, ДПС И...Атака???
----------------------------------------- -----
Блогът на Генек

11 Ноември 2010 08:57
OLDMAD

11 Ноември 2010 09:19
Как ги е погнал Боко червените прашки. Ихуууууу
11 Ноември 2010 09:23
A Сократ казва - дайте алтернатива, па тогаз да бутаме Тирана.
А повзре ли се човек - те я алтернативата: дисидент, философ, хидроинженер...
Само дето все той е алтернативата през последните 20 г. И следователно не е никаква алтернатива.
Но пък колко умилително се радваше народеца кака юнак ББ ще попилее и изпозатвори троегъзите! Е, бабаитлъка му свърши преди да бутне барбекюто...
11 Ноември 2010 09:25
абе разправям ви аз, че Соколът е печен политик, познава и теорията и практиката и успешно ги прилага вече 22 години.....
ама някои, турчин та турчин, е кВо като е турчин?.......
11 Ноември 2010 09:45
Генек, не споменавай излишно името Параграфско!
Ей ся ше те разпердушини.
11 Ноември 2010 11:14
Язък за убавото моме, младо си изгоре на поста, като Гюро Михайлов !
11 Ноември 2010 11:38
В отговор на снощната патаклама у Форума, тази сутрин по Канал 1 министър Мирослав Найденов обясни на всички.
Хайде сега, слезте от амбразурите!!!

--------------------------------------
На народите с къса памет,
преходите им са много дълги!
- Д-р Тони Филипов
--------------------------------------
Няма да хвърлям жертви на вълците.
- С. Станишев
11 Ноември 2010 11:39
Боко явно му е спряло да му дреме за рейтинга....
11 Ноември 2010 12:10
Николай Маринов от НДСВ.
Ми той е директор в МЗХ.
11 Ноември 2010 13:13
Генек....Параграфа има готов отговор за теб и за сички тук...."Атата подкрепя избора на българския народ да го управлява Боко"...хитро нали...и не носят отговорност за зулумите Герберски.

Тези менте националистите като че ли евреи ги учат как да отговоарят...нищо че Лидера пише книги и ни обяснява за Златото на Мамона..)))
11 Ноември 2010 13:39
Обяснението за смяната на тона е просто- при предсрочни избори до шест месеца от днес, най-вероятния вариант е да ни управлява тройна коалиция-герб, като най-голяма парламентарна сила, дпс като втора, и някоя от малките партийки, за да се достигне 50%+1-2-3 гласа.
Ако изборите са след година- дпс като най-голяма+герб+1-2 малки партийки.
Ако изборите са след повече от това време-дпс, бсп+???
Когато някой е глупав, това е за дълго!
11 Ноември 2010 14:20
mi6osp., грешиш. Ако изборите са тогава, когато трябва да се проведат, ще се случи това, което е закономерно за Булгаристан - изборите ще бъдат спечелени с пълно мнозинство от ДПС, а от Задунайска губерния България ще се превърне в Передунайско-Анадолска такава...

Когато някой е глупав и това е задълго, да се запаси с повечко вазелин, няма да му е излишен!
11 Ноември 2010 15:12
Това е остроумно:
Протегнатата ръка веднага бе захапана до лакътя от ДПС

Золуми се пише зулуми.
11 Ноември 2010 16:30
Натиснете тук
11 Ноември 2010 16:31
замириса на як пазарлък, но е още рано за президентски или парламентарни избори става въпрос да каже човек, май ще е 3 в едно общински парламентарни и президенстки на куп
11 Ноември 2010 17:17
стигааааааа!
21 години стигат, айде некоя нова схема изкарайте от ръкава

Редактирано от - Играчка Плачка на 11/11/2010 г/ 17:18:17

11 Ноември 2010 18:56
АБВ ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД