×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,026,805
Активни 1,495
Страници 78,846
За един ден 1,302,066

Европейска схватка за изборите у нас

Десницата в Европарламента пак се опитва да отложи приемането на българските депутати в Брюксел. Либералите и социалистите не са съгласни
10 дни след изборите у нас от Страсбург дойде нов сигнал, че в ЕС гледат България под лупа и няма да пропуснат и най-малкия повод да задействат отлагателната клауза за приемането й в Евросъюза.Неприятната изненада отново бе поднесена от Европейската народна партия (ЕНП). Тя предложи на последната сесия на Европарламента преди ваканцията да се проведе дебат за готовността на България за ЕС. Вицепрезидентът на групата на ЕНП в Европарламента Отмар Карас е поискал да бъде изслушан представител на Европейската комисия за обстановката в България след изборите и за напредъка за присъединяването на България и Румъния преди следващия доклад на комисията. Вероятно ще докладва еврокомисарят по разширяването Оли Рен. В четвъртък е насрочено гласуване на резолюция по въпроса.

"ЕНП е предприела това действие, защото е притеснена от сигналите за нестабилност, които излъчва България в момента", коментира пред "Сега" говорителят на СДС Николай Младенов. Лидерът на СДС Надежда Михайлова е зам.-председател на ЕНП. Младенов повтори тезата на синята партия, че съставянето на ляво правителство поставя под въпрос членството на България в ЕС от януари 2007 г.

"Близката цел е да се отложи изпращането на български и румънски депутати като наблюдатели в Европарламента през септември. Далечната цел е да се даде сигнал, че може въобще да бъде отложено приемането на двете държави", коментира високопоставен дипломатически източник в Брюксел по телефона за в. "Сега". По план България трябва да има наблюдатели в Европарламента на 26 септември.

Говорителят на ПГ на ЕНП Робърт Фицхенри поясни за "Сега", че сред евродепутатите се шири усещането, че Европарламентът няма ресурс да приеме сега наблюдателите от България и Румъния - съответно 18 и 36 депутати. Затова е поискано от комисията да информира евродепутатите има ли вероятност да се задействат предпазните клаузи и членството да се забави с година. При това положение наблюдателите ще бъдат отложени поне с 2 г., добави Фицхенри.

Отмар Карас

Партията на европейските социалисти остро ще се противопостави на това предложение, съобщи вчера пресцентърът на БСП.

Либералите в Европарламента ще гласуват в подкрепа на България, увери шефът на групата им Греъм Уотсън. "Много съм ядосан на Европейската народна партия", допълни той пред "Сега". "Поведението им е най-малкото невъзпитано. Вероятно е да се споразумеем със социалистите и да гласуваме заедно с тях", каза Уотсън. Той добави, че зелените в Европарламента подкрепят ЕНП.

В Европарламента има 729 депутати. Най-голяма е групата на ЕНП, която наброява 265 души. Социалистите са 201, либералите - 89, а зелените - 42-ма. Останалите са от по-малки групи и независими.

Това е вторият опит на ЕНП да отложи приемането на евронаблюдатели от България и Румъния. През май партията за първи път внесе подобно предложение, но след активно лобиране от български партии пред европейските им партньори то не мина.

Точно преди изборите пък Европейската комисия прати писмо с областите, в които България изостава. То бе наречено от Оли Рен "жълт картон". Управляващите от НДСВ обаче го определиха като рутинна практика на ЕС.

Каре

ДОНОСМакедонската организация ОМО "Пирин" изпрати протестно писмо срещу приемането на България в ЕС през 2007 г., като поиска то да бъде отложено, докато София признае наличието на македонско малцинство в Пиринския край, писа вчера скопският вестник "Вечер". "Макар че България е на прага на ЕС, още не прилага критериите от Копенхаген по отношение на националните и езиковите малцинства", се твърди в писмото, от което били разпратени копия до Европарламента, Съвета на Европа, ОССЕ и ООН.

Греъм Уотсън

104
843
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
104
 Видими 
05 Юли 2005 21:39
Червено-синини курви и апаши, няма време!
Ако не се обедините за последно и не изгоните
ЦАРЯ от БГ, влизате в ЕС и тогава тежко ви!
05 Юли 2005 21:42
на тебе некой сапатеро па ти навре и двете сапати на завет
05 Юли 2005 22:12

точно преди изборите пък Европейската комисия прати писмо с областите, в които България изостава. То бе наречено от Оли Рен "жълт картон". Управляващите от НДСВ обаче го определиха като рутинна практика на ЕС.


Истината че нашите избори нямат нищо общо, натискат ни отвсякъде още преди изборите ...
05 Юли 2005 22:17
Знае ли някой адреса на новия форум на АТАКА?
05 Юли 2005 22:19
***** надежда михайлова за пореден път доказа че е *****.само и само да не допусне правителство без нейно участие защото загуби изборите най-позорно , лобистки рита ЕНП да се интересува става или не българия за ЕС и да се заяжда излишно с което.
това проклетницата не го направи нито веднъж през мандата на Симеон СКГ -нямаше гащи тогава.Прекалено пресен бе спомена за министърството и.
Ето такива са всичките скапани сини политици - готови да прецакат толкова жадуваното членство на българия в ес само и само да стане на тяхната.и то не на тяхната-защото нямат тяхна, ами да не стане на чуждата.
Я ми кажете вие господа антикомунисти - бихте ли прецакали 8 млн съграждани чакащи само от ЕС някакво подобрение на стандарта си от чиста спортна злоба.ако е така - наистина сте по-големи боклуци от лидерката си.
Надка ако е политик - искам да ме управлява комунист.Това ако не разбирате беше окончателната смърт на синята идея в очите на хората които мислят.
ДА ВИ Е ЧЕСТИТО
Мнението е редактирано поради

- неуместни определения

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 06/7/2005 г/ 10:21:47

05 Юли 2005 22:24
Спомнете си какво каза наглярката крадлива нада $нахранете журнамистите$
05 Юли 2005 22:31
Адашке, молим...
http://ataka.e-bg.net/
05 Юли 2005 22:31
Кьорав,
Така не се говори за дами! Аз не бих си позволил подобен език даже и за Нора Ананиева.
05 Юли 2005 22:33
па кой нормален че пущи език на нора ананиева бе
05 Юли 2005 22:36
99 , ма има ли къде да пущиш език на ананиева бре ?!?
05 Юли 2005 22:37
Копнежът по влизането, лелеян от интелегента от малък провинциален град, верващ в Европа по своята същност представлява съвременен римейк на сбъдната житейска мечта "3 в 1" от Татово време - излизане на ред за гарсониера + излизане на ред за москвич + излизане на ред за телевизор Търново 84.
05 Юли 2005 22:39
я като ентелегент от ситен провинцялен град моем да ти кажем - мечтата ми беше не да влезнем, а да им го укарам
05 Юли 2005 22:40
99 кримка си ма що да ти праим ! теков си !

ПП- ма за да го укараш оно требе да го звадиш от друго место за да го укараш у ЕС !

Редактирано от - nesnaecht на 05/7/2005 г/ 22:42:59

05 Юли 2005 22:42
Благодаря Nora_Nora
05 Юли 2005 22:43
Ше укараш! В Европа ще има всичко в изобилие + по 2 женски на калпак.
05 Юли 2005 22:44
зомби - ти дама ли и викаш.а на постъпката и какво ще кажеш- истински политес нали.ами хайде кажи нещо за нора ананиева.давай.кажи сега какво е крала какво е лъгала как е мамила какво е направила.кажи си всичко.че е мръсна комунистка итн.щото до там ще стигнеш.повече не вярвам да имаш какво да кажеш.докато за надка мога още много да приказвам.и все основателни неща
05 Юли 2005 22:47
точно ПРЕДИ изборите пък Европейската комисия прати писмо с областите, в които България изостава.
Как ли пък не-преди изборите сичко си течеше по мед и масло, господ беше българин и Атака я нямаше дааааже.
05 Юли 2005 22:50
Без Царя няма да ни пуснат в европараламента дори като кибици.....
05 Юли 2005 23:00
Нищо подобно няма да кажа, Кьорав.
Аз даже и на Илиана Йотова спрях да викам Илиана Идиотова,
въпреки че сам го измислих преди много години. Досрамя ме. Пък и що трябва
да изпадам в истерия, като мога да си правя майтапи. За Надя и за да има яснота - аз съм Костовист. И в последно време тя доста ме дразни. Но това
не означава, че ще се държа като селски простак, на когото всичките були вече са му отказали...
05 Юли 2005 23:00
Зевзек прав си , щом и сините от ЕС натискат надето значи Царо е нещо за ЕС и не е Боклук !
05 Юли 2005 23:04
Зомби ама ти стария ли си бе маскара , който те знам или си се преродил нещо ?!?!
05 Юли 2005 23:05
Абе Незнайко,
Ти да не си нещо обиден от време оно?
Мислех да изкрещя един поздрав,
ама като виждам че съм ти станал
прозрачен за погледа,
не смея...
Щото аз съм с най-добри спомени
от други срещи в предишни животи
под същия нАЙк.
05 Юли 2005 23:08
Изпревари ме, пич!
Същия съм, естествено
и точно толкова глупав.
Ние, зомбитата сме си така -
изчезне в нищото за една-две години
и после пак ти се натресе
с тъпата си физиономия.
"Аз, вика,
зех чи пак дойдох..."
05 Юли 2005 23:12
Е Зомби аз не се обиждам лесно , ма като липсва някой дълго време започва да линее красотата от доброто старо време , а това ме нерви ! Както и да е нали си такъв какъвто си беше да си жив и здрав , и бира както обикновенно !
05 Юли 2005 23:16
Аз се казва звади, а пита защо вкара?
05 Юли 2005 23:16
Наздраве, приятелю!
И всичко най-хубаво!
05 Юли 2005 23:20
зомбо нищо подобно не можеш да кажеш.Щото си нямаш едно нещо.
познай какво
а)пишка
б)идея
в)основание
г) и трите по горни
ако познаеш верния отговор ти гарантирам следващо прераждане във вампир.
05 Юли 2005 23:25
Тупакманго
вопросо е
Защо го укара като го вадиш ?!!?
05 Юли 2005 23:28
Зомби
"За приятелство и човещина граници и партии не съществуват !" ©
05 Юли 2005 23:31
Падвам се, че си имаш пишка, скъпи приятелю. И че още не можеш да се наиграеш с нея. Не си единствен, впрочем. Не искам да те шокирам, но половината човечество също си имаме. Мъжката половина, де. Но си я вадим за дамите, а не насаме. Затова не се и налага да ги псуваме. На нас не ни отказват толкова често.
05 Юли 2005 23:34
Да, не съществуват!
05 Юли 2005 23:43
Хе, Незнайко , баш ми е драго! , а иначе мухябета идва от един циганин -спасител, При червен флаг не трябва да се вкарват в морето надуваеми предмети!И от там въпроса към нарушителя, който излън контекста е многозначителен! t
05 Юли 2005 23:50
Тупакманго , я ти цитирах жената бе ! Она се ми вика така за какво го вкарваш като че го вадиш ?!?!
А тамо нема политика или го вкарваш и че седиш вътре , или не улазяй ?!?! И то французойка ми го вика т`ва , а за балгарките я си знам . При тех нема спасение, едва се отървах навремето ?!?
06 Юли 2005 00:05
Старите мурафети на Натка нямат край... Пак се изходи Следизборно по въпросата
06 Юли 2005 00:13
Защо ЕС или някоя от партиите в парламента му не попита за грубите нарушения по време на изборите? И за странното мълчание на ЦИК по въпроса?
И стига с тези заплахи срещу членството ни, защото ние и така вече сме си добре - спокойно си пътуваме по цял свят, когато имаме пари. А доходите ни няма да се вдигнат от ЕС, е вече ясно. Ще се вдигнат сега с крупните инвестиции на западни фирми като "45 West"
06 Юли 2005 00:16
това информация от надка-патка ли е?

06 Юли 2005 00:46
"Десницата в Европарламента" под (може пък да беше Над)вещото ръководство на Надежда Михайлова. (не, сега съм сигурен, че е над, иначе щеше да е Подежда М.)... виж, отнесох се и сега забравих какво щях да казвам...
.
"Лидерът на СДС Надежда Михайлова е зам.-председател на ЕНП."и "Говорителят на ПГ на ЕНП Робърт Фицхенри поясни за "Сега", че сред евродепутатите се шири усещането" шири се усещането!,
аа да- това беше, това щях да ви разправям: Горката Еуропа.....
.
06 Юли 2005 00:56
Е ТАКОВА ЕДИНОДУШИЕ ПО ТЕМАТА - СЕФТЕ !!!
06 Юли 2005 01:10
Изборите в България нямат нищо общо. Причината е криминалното състояние и мизерията в България.
*
Защо масовият българин иска да се интегрира ?
За да се придвижва свободно в европространството ? За да изнася свободно конкурентноспособната си продукция ? За да инвестира свободно капиталите си ?
*
Придвижване защо ? За стари коли ?
Коя продукция ? Може би тази от околовръстното и "Лъвов мост" или синтетичните наркотици и фалшиви пари ?
Кои капитали ? Тези за препиране ?
*
Хората не са вчерашни и бранят националните си интереси. Дали пък не са фашисти щом го правят и не искат да си разградят двора пред всякакви разбойници ?
06 Юли 2005 01:10
Майтап! От сайта на Атака, която "отстоява" правото на българския език като официален.


ATAKA!

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 06, 2005, 12:58:41 am
...
Warning!
Only registered members are allowed to access this section.
Please login below or register an account with ATAKA!.
Натиснете тук


Обаче, що се отнася за ЕС, Атака за сега печели.
06 Юли 2005 01:16
Струва ми се, че по отношение на ЕС водим същата погрешна политика, каквато водихме към Либия - снишаване, някаква "тиха" дипломация - видяхме до какви трагични резултати /смъртни присъди/ доведе това...
Трябва достойно да заявим, че имаме подписани договори и държим на тяхното спазване!...
06 Юли 2005 01:17
знаеш ли зомби - разочарован съм.ти се хвана точно за пишката.между нас казано - очаквах да се хванеш за нещо друго.но явно там са ти очите - в първото и най-атрактивното.а да ти кажа не съм и очаквал сериозен отговор .прекалено много истини казах май за весела глава като твоята.enjoy
06 Юли 2005 01:17
Никодиме , губиш се
а за Атака не печелят във ЕС , след като и самия ЛЬО ПЕН ги скандализира ден преди или след изборите , не помня?!?! А ЛЬО ПЕН не е кой да е ?!?

Редактирано от - nesnaecht на 06/7/2005 г/ 01:19:49

06 Юли 2005 01:20
в случай че някой не е забелязъл -зомбито води полов живот.тъй като за 3 постинга го споменава два пъти , явно му отдава голямо значение - сигурно е събитие от изключителна важност в живота му.да му пожелаем дружно да не свършва тази негова радост тъй като явно тя му дава крила ; -)
06 Юли 2005 01:25
виждащ , а на теб май ти отвори заспалите очи ?!?!
06 Юли 2005 01:43
незнайко ти адвокат ли му стана.нещо сте като колектив - като глутница ; -).....много си мислех да си сменя ника но си познавам стоката по него - евтиното човече взе за името ми ще се заяде.благодаря ти че и ти не ме разочарова.
06 Юли 2005 01:53
Тони Блеър прояви интерес към АЕЦ "Козлодуй"
[ 2005-07-06 ]
Британският премиер Тони Блеър, който прие от 1 юли председателството на Европейския съюз, се е ангажирал с темата за българската атомна централа "Козлодуй". Преди месец българският професор-физик Младен Георгиев изпрати на председателя на ЕК Жозе Барозу и на министър-председателите на страните-членки на ЕС аргументирано писмо в защита на АЕЦ "Козлодуй", подписано от над 200 български учени. Тони Блеър е първият отговорил. Той благодари на българския професор и заявява, че ще вземе предвид посланието му. Според проф. Георгиев това е ясен знак, че "ЕС остава отворен за аргументирано обсъждане на тежкия български атомен проблем и би било непростимо, ако не се използват възможностите на британското председателство".
В началото на септември професорът ще внесе писмото на учените във всички европейски посолства в София заедно с резултатите от гражданската подписка, проведена през април и събрала над 1 милион гласа за преразглеждане на въпроса за АЕЦ "Козлодуй" и в защита на българската атомната енергетика.
...............................
Еврокомисията: Сделката за "Тракия" не отговаря на изискванията на ЕС Европейската комисия (ЕК) съжалява, че българското правителство начело със Симеон Сакскобургготски е сключило концесионния договор за магистрала "Тракия", без да проведе открита процедура за избор на изпълнител. Това заявява еврокомисарят по разширяването Оли Рен на въпрос от холандския евродепутат Елс де Гроен, член на групата на зелените. ЕК не препоръчва на никоя от останалите кандидатки за членство в ЕС да следват процедурата, избрана от българското правителство, посочва Рен. Той обяснява, че договорът за магистрала "Тракия", остро критикуван от опозицията и голяма част от медиите, е сключен съгласно българския закон за концесиите, който не отговаря на евроизискванията. Комисарят дава уверения, че в момента България адаптира закона си към нормите на ЕС и че след като се присъедини към Евросъюза, страната вече няма да може да сключва концесии чрез пряко договаряне

Редактирано от - paragraph39 на 06/7/2005 г/ 01:54:07

06 Юли 2005 02:12
БЕЗПЛАТНИ съвети вече НЕ давам! "Пазарна Демокрация" е, все пак, де!!!
А и САМО умните имат полза от съвети и САМО умните могат да се възползват от съвети! Ти потърси друг начин да се оправиш!!!
06 Юли 2005 02:21
Виждащ, не те разочаровам по причини защото не го познаваш а се закачаш със него ! това никога не съм приемал за който и да е форумец ! За мене няма разлика ще те защитя и тебе стига да те атакуват по такъв начин особено форумци или новобранци които не познават този който нападат !
Ей " Душата на човека е голяма , остава да я разбереш "!©

Редактирано от - nesnaecht на 06/7/2005 г/ 02:23:44

06 Юли 2005 03:12
Сигурно не е по темата , но този днешен ден е незабравим за мене !
1990 г.

Петър Младенов подава оставка като президент (председател) под натиска на обществените протести и заради излъчената в предизборен клип на СДС негова фраза: "По-добре е танковете да дойдат". Петър Младенов е роден през 1936 г. Той е български политик и държавник, генерален секретар на ЦК на БКП от 10 ноември 1989 г. до 2 февруари 1990 г. Председател е на Държавния съвет (17 ноември 1989 г.- април 1990 г.) и президент (председател) на България (3 април - 6 юли 1990 г.). Умира на 31 май 2000 г.


ПП- Все пак съм един от свалящите режима на комунистите , и нямам претенции за повече от това ?!?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД