:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това посочвали данните от нов доклад
Кметът на „Младост” сама определила мястото и времето, по което да й бъдат дадени парите, твърди той
На прокуратурата ще й бъде много трудно да докаже това престъпление, твърди още адвокатката
СТАТИСТИКИ
Общо 377,227,198
Активни 1,321
Страници 64,788
За един ден 1,302,066

В МВР назрява бунт срещу тежките присъди за полицаи

Служителите на реда смятат, че съдът налага несправедливи наказания на техните колеги и така създава заплаха за сигурността в страната
Полицията се разбунтува срещу тежките осъдителни присъди за служители на МВР. Гневът бе провокиран от решението на военните съдии да пратят в затвора за общо 82 години петимата полицаи, обвинени в убийството на Ангел Димитров-Чората, както и от тригодишната ефективна присъда за Александър Александров от столичното Девето РПУ, осъден за насилие над свидетел.Протестната декларация бе разпространена от синдикалната федерация в МВР (СФСМВР), която при управлението на тройната коалиция организира безпрецедентни митинги на полицаи. "Необоснованите присъди демотивират състава и могат да доведат до непредвидими последици в ущърб на вътрешната сигурност", предупреждават синдикалистите. От организацията уточниха пред "Сега", че позицията ще бъде внесена и във Върховния касационен съд, когато делото "Чората" стигне до там. Синдикатът започва и събирането на подписка във всички РПУ-та от страната в подкрепа на колегите си.

Според СФСМВР вината на колегите им не е доказана недвусмислено и в решенията на съда "прозират подбуди, които противоречат на правните норми". В декларацията се сочи, че по делото "Чората" е бил нарушен основният принцип в НК и НПК - за липсата на колективна вина. "Едно деяние не може да има повече от един извършител", припомнят от синдиката.

Делото "Чората" продължи повече от 3 години и на няколко пъти претърпя пълен обрат. През цялото време близки на полицаите намекваха, че са жертва на политически натиск, тъй като починалият бизнесмен се оказа племенник на виден функционер от ДПС. В крайна сметка обаче съдът прецени, че антимафиотите не са спрели да бият Чората въпреки виковете му за помощ и факта, че е бил с белезници.

Роднини на осъдените антимафиоти вчера се срещнаха с шефа на полицията в Благоевград Константин Титянов. Изненадващо и той обяви, че като гражданин не приема решението на съда. Титянов се издигна за шеф на полицията, след като предшественикът му Богомил Янев пое моралната отговорност за смъртта на Чората, издъхнал след акция "Респект" през 2005 г. Янев дълго защитаваше подчинените си и твърдеше, че не побой е причината за фаталния инцидент.

"С нашите синове, които до вчера носеха пагоните на правовата държава, се гаврят вече четири години и това накърнява честта и професионализма на всички полицейски служители", заяви и бащата на осъдения на 16 г. затвор Иво Иванов - Ванчо Спасов. Заедно с близките на другите четирима Мирослав Писов, Янко Граховски, Георги Калинков и Борис Механджийски той ще настоява казусът да бъде разгледан от ВКС при открити врати.

От няколко дни в полицейския форум http://www.police.ba4ka.com, от който тръгнаха миналогодишните протести, върви подписка в защита на Александър Александров, бивш началник на "Тежки престъпления" в столичното Девето РПУ. Той е обвинен за насилствено изтръгнато признание от свидетел. При разследване на побой над двама бездомници, завършил със смъртта на единия, разследващите стигат до свидетеля Велко Колев - охранител на бетонов възел в района на местопрестъплението. Той признал пред съдия, че работодателят му е поръчал боя заради съмнения, че бездомниците крадат от обекта му. Ден по-късно обаче Колев подал жалба, че полицаят е изтръгнал насилствено показанията му. Първоначално Александров е оправдан на две инстанции, но ВКС връща делото за ново разследване, след което полицаят е осъден. През юни върховните съдии потвърдиха присъдата.

Колеги на Александров смятат, че с подобни решения съдиите се опитват да убедят обществото, че работят. "Полицай, който е вкарал зад решетките десетки убийци и изнасилвачи, беше осъден да лежи с тях в затвора само по жалба на заподозрян за убийство, който твърди, че е бит и принуден да свидетелства", възмущава се участник във форума. "Всички ние сме работили за една справедлива кауза. Това, че непрекъснато има внушения, че полицията е някакъв инструмент за насилие, абсолютно не е вярно. Ние защитаваме правата на гражданите", заявява полицаят Славин Стоянов.

Преди два дни пред Плевенския районен съд също имаше протест на униформени. Те негодуваха срещу леките наказания за роми, посегнали на техни колеги в местна дискотека. Максималната присъда за хулиганите бе 3 месеца затвор.

До редакционното приключване на броя новият вътрешен министър Цветан Цветанов не бе открит за коментар.

Години наред България бе остро критикувана от авторитетни международни организации за използване на полицейско насилие, което остава ненаказано. Служителите на МВР обаче не приемат да бъдат съдени така строго, както престъпниците. При последния инцидент, при който арестантът Пламен Куцаров издъхна в ръцете на антимафиоти, ексминистър Михаил Миков наказа участници в операцията, с което си навлече гнева на работещите в бившата ГДБОП. Прокуратурата все още не е напреднала с разследването, по което двама антимафиоти са обвинени за смъртта на Куцаров.
51
4644
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
51
 Видими 
07 Август 2009 00:17
Делото е на http://vasbg.com/bg/?&itype=94&number= 140&case=1148, без свръхсекретната част. Тази 16 годишна приятелка на Чората май е имала голяма тежест в показанията, той сигурно само на кино я е водил и с нея престъпление не е вършил.
Считам, че който не иска преход още 120 години, трябва да е на страната на полицаите, независимо колко са виновни.
07 Август 2009 00:19
Опа, делото е Натиснете тук
07 Август 2009 00:30
За да "респектираш" арестант се иска акъл. Трябва да си малоумен да риташ в главата окован на земята човек. Малко са им тези присъди. Независимо от греховете на Чората, това си е умишлено убийство. Търде вероятно е да е бил и "поръчан". Защо нищо не се казва за прословутото му тефтерче с имена?
Да допълня: присъдите за нанесени вреди от овластено длъжностно лице трябва да са по-тежки, от колкото ако е обикновен гражданин. Включително и присъдите за смърт, настъпила при задържане на арестант. Тогава пишман рамбовците БОП-а ще имат едно на ум, как и кога да използват тоягата.


Редактирано от - skyspirit на 07/8/2009 г/ 00:45:00

07 Август 2009 00:36
Няколко пъти писах по повод на тези присъди. Пак повтарям, гр. Благоевград беше отърван от един престъпник. Ако тези присъди се потвърдят, то жална им майка не само на полицаите но и на целия град. Престъпниците ще се обединят и ще го съсипят......
07 Август 2009 00:43
Светло пиво, ако властта искаше да се отърве от Чората, има други начини. Той просто може да изчезне. А станалото с Чората е рамбовщина (ако не е умишлено). Лошото е, че ниското самочувствие на много от полицаите ги тласка да правят глупости.
07 Август 2009 00:46
Престъпниците трябва да лежат в затвора. Убийците най-вече. Независимо дали са полицаи или не. Всъщност престъпниците полицаи трябва да бъдат по-строго наказвани, за едни и същи престъпления, от престъпниците неполицаи.
07 Август 2009 01:00
Без съмнение полицаите са превишили правата си.
Присъдите са прекалено тежки.
Оказва се, че няма милост, особено срещу служителите на закона...
07 Август 2009 01:46
Ква милост да има бре? МВР има 62 000 човека личен състав.Задавал ли си си въпроса:Какво, аджеба работят толкова много хора в тая организация при тая голяма престъпност.Не ги съжалявам, мързеливи лапачи на държавна хранилка.
В Австрия полицаите са доста по малко(да не кажа на половина), а човек остава с впечатление, че вършат повече работа от нашите лапачи и най важното не ги виждаш на всеки километър на околовърсното.
07 Август 2009 01:49
Тъпото е че ако петима бандити бяха пребили полицай, то сега щяха да са на свобода. Ей това ме вбесява, че ако петима бандити бяха убили полицай или обикновен гражданин, всички те отдавна щяха да са на свобода, максимум с условни присъди. Защо "право"съдието така отчаяно защитава някакъв бандит? Неволно почвам да си мисля - А да не би защото държавата ни е на бандитите?
07 Август 2009 01:57
И в връзка с статията в "Наблюдател" се запитах, а какви биха били присъдите на група от петима примерно РОМИ убили обикновен българин или пък полицай?
07 Август 2009 02:19
Трябва да се застане на страната на полицията. Този Браточка племенник на един ДПС-арски гъз мисля че си е получил заслуженото. Смятал се е за недосегаем. Не ми се мисли какво щеше да направи на полицаите ако се беше се отървал, а с този Чичо щеше. Имам двама познати ченгета уволнени защото са умирили някакви биещи се мутряги със сила разбира се. Наистина свестни момчета.
07 Август 2009 02:27
демотивират състава и могат да доведат до непредвидими последици в ущърб на вътрешната сигурност


като например кво? ченгетата масово ще почнат да не си гледат работата? или, примерно, ще пускат престъпници и ще унищожават доказателства срещу подкупи? или, да кажем, ще отстрелват отвреме навреме по някоя невинна девойка или дядо, излязъл в гората за гъби?

дебели, мързеливи и тъпи нещастници.
07 Август 2009 03:06
sorry, в първи клас учителката ме учеше да не събирам баби със жаби. МВР е различно от Полиция. В България също полицаите са по-малко от 62 000 и също така не се справят с работата си. Защо е друг въпрос.
07 Август 2009 03:08
Прокуратурата все още не е напреднала с разследването, по което двама антимафиоти са обвинени за смъртта на Куцаров.
А ще напредне ли с разследването на расисткото убийство на професор Калоянов?

Редактирано от - водопроводчик на 07/8/2009 г/ 03:09:20

07 Август 2009 03:20
А не ги оправдавайте точно тези убици.Рабирам има разлика между убиството на гъбара и чората.Независимо че са две убиства има огромна разлика между тях.Гъбара е убит по случайност докато чората е убит с умисъл по заповед от некой.Но като всички прости ченгета и тия са станали жертва на закона имено заради простотията си.Исали са да го убият добре.Арестуваш го нормално когато ареста е на публично место.След това в ареста кадето няма камери правиш убиството така че закона да те оправдае.Седаш му на шията с тлъстия задник да се удуши като скорошното убисво във вена и това е.Присъдите са за малки.Ченге като станеш да не си мислиш че можеш да колиш и бесиш кой ти е кеф.Нема такъв филм вече.Закона е по силен дори от неговите създатели.
07 Август 2009 05:18
"Полицай, който е вкарал зад решетките десетки убийци и изнасилвачи.....

Бре, ама наистина ли ве???? Наистина ли десетки убийци и изнасилвачи??? И в кой мокър сън му се е привидяло такава неворятна ефективност????
Вашта ......................................... ................
07 Август 2009 05:21
Служителите на МВР обаче не приемат да бъдат съдени така строго, както престъпниците.

Ааааааа, чак сега ми стана ясно, ченгета били от некакво по висше тесто, затова ако простите хорица УБИВАТ, ченгетата въздават справедливост, ако простите хорица изнасилват, ченгетата просто демонстрират че още ги бива
07 Август 2009 07:46
такова грубо отношение и неуважение към съда от хора на държавна работа. и май в този профсъюз си мислят, че са по-компетентни от съда. и като че ли искат да са съд. егати. на къде ли сме ли тръгнали?
07 Август 2009 08:14
Полицията се разбунтува срещу тежките осъдителни присъди за служители на МВР. Гневът бе провокиран от решението на военните съдии да пратят в затвора за общо 82 години петимата полицаи,

Тези присъди недвусмислено показват, че в "правовата" ни система съдиите нямат собствено мислене и ако го имат, то по нищо не се различава от мисълта на една .........хамсия.Само заради "критиките" на не по-малко тъпите и безмозъчни чиновници от Брюксел те раздават правосъдие на "инерцията" загрижени за правата на престъпниците, но не и на техните жертви.За радост, подигравки и гавра на престъпността към закона в "държавата" България. С тези присъди действително се връзват ръцете на МВР, уронва се съзнателно неговия престиж и на практика се получава, че в "държавата" България правосъдието е в ръцето на престъпността.
07 Август 2009 08:16
то сега полицаите ли са виновни или съда - в други статии пишете че съд-а е не адекватен - сега пишете че дал малко - еййй помислете бре - може ли с покана за бал да се арестува . трябва и малко сила и натиск - имаше един дето искаше да направи полицаите манекени -е това ли искате всички . когато обаче ви се случи нещо лошо тичкате при тях нали . е не че си вършат работата на 100% но при тях бягате . ако вас ви напсуват на майка - скачате и го прибивате нали - е само помислете колко отнася полицай когато охранява мач. или той е без майка - така ли . преди да пишете поставете се на местото на този срущу когото пишете и тогава ще разберете
07 Август 2009 08:31
На колкото и да осъдят някой милиционер - винаги ще е малко и все ще има за какво.

__________________________________________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
07 Август 2009 08:48
А га ядоа нарко кинтити ни риваха...
07 Август 2009 09:09
А Хиксе ти да не искаш старите времена.Само за това че имаш красиво гадже да те арестуват и пратат на лагер та после те да я еееееее б ат.И не изопачаваите вината между габара и чората.За мен и двамата са обикновени и равни пред закона граждани на НРБ убити по различен начин.Начина на убиството е причината за решението на съда.
07 Август 2009 09:10
Требе да има малко снизхождение към куките, защото са утепали Чората!!! Бандит, наркопласьор и още квото се сетите!!!
07 Август 2009 09:18
Едно деяние не може да има повече от един извършител", припомнят от синдиката

Аре бе, искат да кажат, че един побой не може да е нанесен от повече от един полицай.
...Дори и след поставянето на белезници задържаният продължи да оказва упорита съпротива като блъскаше с глава обувките на конвоиращите го сержанти...

Извадка от полицейски протокол за задържане
07 Август 2009 09:44
Е съдят ги щото са сбъркали. Като се е съпротивлявал и бягал този чиляк, що им е трябвало да го усмиряват, връзват и бият. Направо е трябвало да го гръмнат. Това е.
07 Август 2009 09:44
Единствено л-т Грубер казва нещо смислено.
Всички са равни пред Закона!
А МВР-служителите и полицаите трябва да са с утежнена вина, тъй като те по презумпция трябва да познават НК и НПК на професионално ниво!


07 Август 2009 09:52
Тука съдят, а по сащско съм гледал как Дърти Хари трепе наред и нищо не му направиха.
07 Август 2009 10:03
Приживе тоя бандит, беше много равен пред закона. За направена забележка, че си беше паркирал колата на площада в Бл-град където има много деца през деня , скача на бой на полицай. Беше в леко дрогирано състояние. След ответната реакция на органа, искаха да го уволняват, но шефа му го защити и временно полицая беше командирован да друго място в областа. Требе да знаете колеги, че бащата на убития имаше големи връзки в МВР-Бл-град.
07 Август 2009 10:29
Попаднах на един интересен пасаж в присъдата
...Така служителите на МВР от правозащитни органи се превръщат в наказателни отряди за тероризиране на гражданите и несъмнено действията им преминават в престъпления и създават представата за установяването на един потиснически режим, което е недопустимо в една демократична държава...

В този пасаж се говори за квалификациите на деянието, че е извършено от полицаи в изпълнение на служебните им задължения.
Посоченият текст като стилистика и съдържание рязко се отличава от останалата част на присъдата, написана с обичайния надут и полуграмотен стил, характерен за магистратското съсловие. Той звучи като политическо клише.
Не са го измислили сами. Взели са го отнякъде или дори - още по-лошо - дали са им го.
07 Август 2009 10:30
Ревът, че им били големи присъдите, ами защо не помислиха предварително, преди да сторят деянието?!
07 Август 2009 10:55
За Александър Александров даваха филм по Нова. Който го е гледал няма начин да не бъде на страната на полицая. Репортери тайно заснеха директно признание, че охранителите на бетоновия възел са заплашени от собственика и принудени да лъжесвидетелстват. Човекът директно си каза, че са излъгали, мислейки че полицаят ще бъде смъмрен или нещо такова. Видимо се притесни от присъдата му и каза, че на другия ден ще отиде в полицията да даде показания. Цивилните полицаи които говориха с него го питаха да не кажеш сега, че натиск ти оказваме тука и човекът вика няма такова нещо какъв натиск. Само дето на другия ден хоп в полицията с един много конкретен адвокат - "Оказват ми натиск". Така че в точно този случай полицаят не е виновен и цялата ситуация около осъждането му е нелепа.
07 Август 2009 11:17
Защитете полицаите! Ако искаме полицията да ни пази от бандитите, трябва и ние да ги пазим, а не да ги пращаме в затвора. При изпълнение на служебните им задължение станал нещастен случай, трябваше ли бандита да ги изпозастреля и след това те да го помолят да им разреши да го арестуват?
07 Август 2009 11:27
При изпълнение на служебните им задължение станал нещастен случай


Откога предумишленото убийство е нещастен случай?

__________________________________________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
07 Август 2009 12:40
Струва ми се, че положението започва да става СТРАШНО! Полицаите в Р България искат да убиват БЕЗНАКАЗАНО!!! В това си състояние, те не искат да се съобразяват с решение на два състава на съда н България. Това и по времето на юдокомунистическия режим на сатрапа Тодор Живков не го е имало!!! Имало го е само в Белене и Ловеч!!! Имало го е и в лагерите на смърта на нациста Германие и Сталиниския режим - ГУЛАК в т.н. СССР! Тези протестиращи полицаи не си дават сметка накъде са тръгнали! Най вероятно се касае за криво разбрана колегиалност!!! Иначе остава едно огромно СЪМНЕНИЕ - КОЙ САМОУБИ ПРОФ РАДАНОВ????? И НАЙ-ВЕЧЕ - ЗАЩО!!!!!
07 Август 2009 13:07
Полицаите в Р България искат да убиват БЕЗНАКАЗАНО

Чак пък толкова...
По скоро трябваше да гръмнат поркания мангал, който тръгна с брадва срещу тях и им насече патрулките-това в Ихтиман.
И в Пловдивско оня ден. Мангал си зарязва каруцата с незавързан кон, добичето се стряска, хуква по главната улица на селото, задира няколко коли и буквално смила двама старци заедно с велосипедите им. Идва братът на мангала-мангал и половина и започва да събира чаркове от каруцата, от велосипедите-с една дума разчиства. На забележка на полицаите да остави всичко, защото текат следствени действия вади коса и удря с нея и двамата полицаи. С куршум в стомаха следващия път щеше да помисли с тъпата си тиква. В Хасково полицаи гонят телефонни измамници, единият от които се нахвърля върху полицая, от удара последният пада, удря си тежкоглавата, но успявя да спре говедото със стоп патрон. В крака за жалост...
ПО ТАКИВА ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕЛЯ НА МЕСО!!! И полицаят да бъде награден.
Но пък ако полицай по непредпазливост убие човек, и особено ако има съмнения за умишлено убийство, затвор до живот!
07 Август 2009 13:36
Как е нападнал осъдените убийци Чората?
Как оня наркоман, дето щеше да говори за отвличанията умря в патрулката?Не говорим за цигани и хулигани. Говорим, че хора не оказали съпротива, с белезници, умират ей така "случайно" за да не проговорят.


07 Август 2009 14:57
"Едно деяние не може да има повече от един извършител", припомнят от синдиката.

Брей, в синдиката не са ли чували за "съучастие"?
07 Август 2009 16:18
За стотен път ще се опитам да поясня, че не са убили/пребили Чората , затова че е мафиот...а за притежаваното от него тефтерче с имена на корумпирани техни колеги или началници!Последния на света съм, който би ги упрекнал ако прострелят или пребият развилнял се мангал или подобна отрепка, но в конкретния случай-не може и дума да става за превишаване на права или непредпазливост!Това си е обикновен атентат на едни мафиоти срещу друг мафиот!Ако майора Писов-разкаже подробности за мистериозното тефтерче, щеше да е много по-различно положението...или е преценил , че по-добре с присъда , от дървено пардесю!
07 Август 2009 17:11
Ето ви клип, който започва:
благодарност и уважение към плевенските полицаи!"
Натиснете тук
07 Август 2009 18:50
И? Какво става сега? Полицаите на бунт! С униформите, купени с данъците на ОБИНОВЕННИТЕ хора и въоръжени от ДЪРЖАВАТА, пак със същите пари! Ами да вземем и ние да се вдигнем на бунт и да не плащаме данъци, а да си купуваме оръжие за самозащита от същите тези полицай!
07 Август 2009 19:14
Да помним 14ти Януари 2009!!!
Това, че непрекъснато има внушения, че полицията е някакъв инструмент за насилие, абсолютно не е вярно.
му-ха-ха, щеше да е смешно ако не беше тъжно.
На тази нагла лъжа ще отговоря само с този линк: Натиснете тук
Надали на тези кадри има нарко-пласьри и мафиоти.

Редактирано от - BroodWar на 07/8/2009 г/ 19:18:47

07 Август 2009 19:17
Не е за подминаване и този линк:
Натиснете тук
07 Август 2009 19:22
Забравих да попитам, има ли осъдени 'висши' полицаи за престъпленията извършени на 13-ти Януари? Или не е удобно да си спомним за тази позорна дата?
07 Август 2009 19:38
Полицая трябва да може да повива бебе, да "респектира" по устав и да расте в легалната йерархиа.За това му се пласта от данъците ни.Опaсна е паралелната "стълба"-конкубината с престъпня континент.Ако Държавата не се страхува от изместване, нека се прави че незнае за "паралелната стълба".
"Служителите на МВР обаче не приемат да бъдат съдени така строго, както престъпниците."
07 Август 2009 20:47
Като се има впредвид че Чората е част от крими контингента и постоянно, създавал проблеми на полицията и не ги е е**вал за нищо може и да им е писнало от изпълненията му и затова да не са му повярвали на виковета.
А на фона на това че няма осъден на толкова години престъпник и че престъпниците постоянно оттървават панделата тия наказания са ненормално високи. Прилича на поредното слагачество на кретенската ни администрация пред още по тъпите чиновници от Брюксел.

Редактирано от - sybil на 07/8/2009 г/ 22:53:29

07 Август 2009 20:58
А за това че повечето от съдиите ни не са съвсем у ред и постоянно оправдават престъпници и цигани а точки правят на гърба на нормалните граждани е видно от онова малоумно решение на Сливенския военен съд който осъди полицая дето задържал мангала който искаше да разкъса националния флаг. Виновния мангал го оправдаха а полицая го отнесе. Добре че гражданството реагира остро на решението на малоумните сливенски съдии и последната инстанция в София все пак оправда полицая.
Е как да му вярваш на такъв съд ???
07 Август 2009 22:10
Имаше един американски филм, в който се разказваше как група полицаи, лично пострадали от нагластта и безнаказаността на доказани престъпници започват да ги чистят професионално един по един. Накрая специлните органи попадат на следите им ги разкриват по пътя на анализа именно защото всички убийства са извършвани изключително професионално.
Интересно, че положителните герои във филма, на които симпатизират зрителите са полицаите... Но изглежда само на кино е така.

Редактирано от - Zmeja на 07/8/2009 г/ 22:18:59

07 Август 2009 22:11
А на фона на това че няма осъден на толкова години престъпник и че престъпниците постоянно оттървават панделата тия наказания са ненормално високи

Напротив - дори са ного ниски - нали тия главоци треба да съберат годни доказателства за съда - що не са го направили толкова години, ми само трепят хора?

__________________________________________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
07 Август 2009 22:39
Уважаеми Форумци, а вие за какво ратувате?!Като в първите години на така наречената "демокрация" никаква полиция никакъв респект поради презумция
за виновност(бивши милиционери)?!Полицията беше станала за смях!Креминално проявени им предлагаха на изпитващите нужда от муниции и ГСМ Полицаи нагло
патрони, бензин и други "екстри" и те минаваха от другата страна на барикадата!
Хъшето се пъне от Щатите ама там не можеш приближи полицая!Доказан престъпник "респектиран" при неподчинение си понася отговорността даже летална, макар че някога покрай сухото и суровото изгаря, но такава е действителността и това е пътя!t"Ваш Тупакманго"! w[/center]
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД