:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бивш шеф на пътния фонд купува "Водстрой 98", свързвана с Делян Пеевски
Вижте видео от акцията на МВР в Галиче
Единият е асистент в университет, а другият учител в гимназия в Разград
Проблемни според него са повторното питане за елекронното гласуване в рамките на 1 г., намаляването на депутатите и прекият избор на полицейски началници
"Дойдохме тук, за да почетем мъртвите", каза президентът на САЩ
Ще се насърчават учещите педагогика и инженерни специалност
Одобрявате ли решението за тотално превъоръжаване на армията?
Да, категорично
Не, нас НАТО ни пази
Нямам мнение
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 266,281,676
Активни 243
Страници 9,886
За един ден 621,541

15 парламентаристи видяха разрухата в Цхинвали

СНИМКА: Петър Кънев
Това не е бил военен обект, а обществена сграда в Цхинвали, но въпреки това е била мишена на грузинските снаряди.
Не видяхме нито един военен обект в Цхинвали, който да е бил ударен от грузинската армия по време на военния конфликт на 8-10 август, сподели депутатът от "Коалиция за България" Петър Кънев. Според думите му Вътрешното министерство стояло цяло насред развалините от граждански обекти в центъра на града.

С още 15 парламентаристи от САЩ, Франция, Чехия, Чехия, Естония, Латвия, Украйна и други европейски страни той посети столицата на Южна Осетия по покана на председателя на Държавната дума на Русия Борис Гризлов. По време на тридневния конфликт и непосредствено след това световните телевизии показваха само репортажи от Грузия. Нашата цел бе да видим положението от другата страна, в случая 30-хилядната столица Цхинвали, сподели още депутатът.

Той не крие, че е потресен от видяното, същото споделили и колегите му от делегацията. Унищожени са изцяло граждански обекти - две училища, част от болницата, университетът, кинотеатърът, търговски обекти. Според думите на Петър Кънев една четвърта от града е в развалини от грузинските ракетни и танкови снаряди. "Има унищожени цели квартали. Странното е, че е ударен и еврейският квартал, а израелски инструктори са помагали на грузинската армия", добавя още той.

Той разкри и повече подробности за гробището в един от училищните дворове: "Труповете са лежали ден-два, но на третия ден започнали да ги погребват в най-близкото подходящо място - двора на училището. Никой не е знаел колко ще продължи конфликтът. След неговия край обаче тленните им останки са били изровени и после са погребани в едно от гробищата според християнския обичай". Точният брой на убитите жители на Цхинвали още не е уточнен, оценките варират между 500 и 2000, уточни депутатът, който е председател на Групата за приятелство "България-Русия" в Народното събрание.

"Целта на визитата ни не беше политическа, да правим и даваме политически оценки. Самият Гризлов ни помоли да разказваме само какво сме видели. Смятам обаче, че проблемите не трябва да се решават така вандалски. В Цхинвали видях разрушения, каквито не съм виждал във войните на бивша Югославия. Струва ми се, че Кавказ отива към балканизация на конфликтите. И паля свещ, че България не бе засегната от етнически конфликти", добави накрая Петър Кънев. Той ще изготви доклад за видяното в Цхинвали, който ще бъде представен на ръководството на Народното събрание.
 Петър Кънев
255
4781
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
255
 Видими 
18 Септември 2008 23:04
Грузинците не са разрушавали нищо. Според материали от този форум, 1-2 КГБ дивизии са обстрелвали града от близката горичка. Информацията е от първа ръка, форумец, които слуша радио и гледа телевизия
18 Септември 2008 23:08
Чекам сега кака ви Бени да даде компетентно и ентелегентно, подчертавам, мнение по въпроса за износа на маданоса..
18 Септември 2008 23:35
трети......
18 Септември 2008 23:36
"К моменту начала уличных боев между грузинскими войсками и южноосетинскими сепаратистами при поддержке российских "миротворцев" в Цхинвали оставалось всего несколько сотен мирных жителей. Повреждения зданий в результате боевых действий не имеют никакого отношения к "обстрелу грузинским "Градом", не оставившему после себя характерных для того разрушений. Ложная информация об этом, мгновенно подхваченная российскими и зарубежными СМИ, была вброшена марионеточным "правителем" Южной Осетии Эдуардом Кокойты. Перед заранее объявленным входом грузинских подразделений в Цхинвали, он, как и остальные жители, покинул город и заведомо лгал, сообщая об "обстреле" в то время, когда на улицах шли бои." (http://www.portal-credo.ru/site/?act=new s&id=65373&cf=).

......................................... ............

http://archiman.livejournal.com/
18 Септември 2008 23:38
Бенииииииииииииии, къде си. Давай сега, раздуй сега каква е далаверата. Може би рашките са били с подвижни атомни танкове, или летящи крепостти, та затова нема никакви следи от военни обекти
Ша почваме ли да залагаме кво ша ни лъжат анти-дудуците?
18 Септември 2008 23:41
Странното е, че е ударен и еврейският квартал, а израелски инструктори са помагали на грузинската армия", добавя още той.

Това що ли ми звучи познато.......какво ли щеше да стане ако рашките не бяха успели да се намесят успешно, след което грузинките щяха сигурно да пропищят света как видите ли рашките, като истински фашисти, нападат еврейски квартали....и щяха да пускат едни паралели с първата, втората, че и третата световна война.......А данайчо? Прав ли съм, я сподели малко тайни от кухнята
18 Септември 2008 23:50
Сега да не се окаже че Осетинците сами са разрушавали къщите си след което са се самоубивали. И всичко това за да дадат повод на руснаците да навлязат с танковете си. Макар и да подкрепям правото на Грузия да възстанови суверенитета си върху тези две области , намирам за безумна идеята това да стане с ракети "Град". Някои опити да се омаловажи безумието на Саакашвили могат да имат само обратен ефект. Например засилването на негативния образ на запада и утвръждаването на представата за двойните критерии с които той оценява събитията.
18 Септември 2008 23:54
Морко , нещо си истерясал рано-рано днеска. Ако си в Канада - я си помисли дали не си сбръкал полета навремето.
19 Септември 2008 00:05
Група чужденстранни парламентаристи посещават Цхинвали (столица на независимата република Южна Осетия) по покана на председателя на... руската държавна дума Борис Гризлов. Поканеният депутат от БСП съвсем съвсем случайно е и шеф на групата на руските дудуци в парламента, естествено завършил в Масква. Според него имало 500-2000 цивилни жертви.
Като отидат представители на HRW, виждат между 50 и 200.
На туй отгоре излиза че "една четвърт" от Цхинвали бил разрушен. Спред кокойтитата и самият Гризлов обаче целият град го нямало.
Много се лъже по време на война, ама чак пък толкова.
19 Септември 2008 00:07
Демиург, първо - там бутончету "URL" е сложено специално за линкове, че да не се налага "сглобяване" и нацелване на написаните като теб.
от друга - този, "редовен поситител" на сайта Кредо да не би да е бил в Цхинвали и е гледал, какви са пораженията по сградите и броил хората, останали в Цхинвали?
В помощ на руснаците е работила дори грузинсктата телевизия, давайки в началото на 8-ми собствените си ГРАДове, а някои войници са направили грешката да използват камерите на ГСМ-тата си, записвайки същите "нестрелящи" ГРАДове или стрелба на посоки в Цхинвали.
Ето едно такова филмче

Редактирано от - Локи на 19/9/2008 г/ 00:17:02

19 Септември 2008 00:11
Бързам бързам, че идва краят на работният ден, и време да се прибирам у къщята
19 Септември 2008 01:00
15 парламентаристи видяха разрухата в Цхинвали

Парламентаристи не са журналисти.
Какво търсят български парламентаристи в престъпна и агресивна Русия?
Това е руска агентура!..Мястото им е в затвора за национално предателство.
19 Септември 2008 01:03
Това е руска агентура!..Мястото им е в затвора за национално предателство
.
Тъй-тъй - и те дудуци, руски дудуци. Или руски флигорни ? К'во правят там?
19 Септември 2008 01:04
FL, каква Русия? Те са ходили в една нова държава - Република Южна Осетия.
19 Септември 2008 01:13
Това не е бил военен обект, а обществена сграда в Цхинвали, но въпреки това е била мишена на грузинските снаряди.Как познаха че сградата не е военна?Как знаят че снаряда е грузински?
Тази руска пропаганда съвсем ни взема за мезета.
19 Септември 2008 01:50
morehappyman за какво ти е бени, Демиург не ти ли стига? Тои може да ти разясни как грузинските Град-ове не са оставили типичните за тях разрушения. Е, верно постреляха с тях два-три дни, ама то е било с халосни патрони, демек снаряди. А бе, ученото си е па учено, оно и у кенефа ресторант отваря.
19 Септември 2008 02:01
Ами то тъи, Oracle кои където е завършил, таквиз ги пеи. То това и за теб важи. Само че на Петко златотърсача в случая интереса му съвпада с истината, нещо което не се случва на такива като теб.
19 Септември 2008 02:08
спомене ли се "грузия" и се надига цунамито на форумната русофилия. "грузия" - много по-добре от виагра.
19 Септември 2008 02:51
Oracle, тези данни са от 10 август. Последните данни са за 200 убити и 500 безследно изчезнали. Това значи, че реалното число е между 200 и 700. Спри да лъжеш.
19 Септември 2008 03:00
WOW! Този форум тотално се е комунизирал.
Ето една музика, която изразява най-добре настоението ми, като си спомням за Родината, за съжаление съсипана от "ПЕТАТА КОЛОНА" на дудуците.
Натиснете тук
19 Септември 2008 03:02
Жилищния блок оцелен от руска ракета в Гори го видя целия западен свят! От всичките му страни, имаше снимки от южната му страна и от северната и от горе на долу и от долу нагоре!
Но минимални са снимките и кадрите от почти унищожения Тцинхвали! Няма репортаж на CNN от града няма ги кадрите на живо, явно са решили че това американците не трябва да го виждат!
Ами щом така са решили отгоре, така ще е! Все пак свободата и демокрацията трябва да се пазят и съхраняват за поколенията!
19 Септември 2008 03:06
Мдаааа... Май са останали тук само "О"целените от залпа на Аврора.
19 Септември 2008 03:09
А рицар флигорна, чудо невиждано!
19 Септември 2008 03:12
А това е само за онези, които искат да живеят един нормален и достоен живот:
Натиснете тук
19 Септември 2008 03:14
Я ги дай тия последни данни, че на мен нещо не са ми попадали.
19 Септември 2008 03:27
ORACLE Поето огромно почитание и респект, но няма смисъл приятелю...За чутурите чугунени "Партията е права когато съгреши дори." То това факти, артифакти, и други тинтири-минтири са си империалистическа пропаганда. Аз съм в тоя форум още от 2002 след като ни "изгониха" от Монитор. Хората в България още ги е СТРАХ. Дудуците се погрижиха да се излекувам от носталгията по Родината. Като видях на какво са направили от Българското крайбрежие.... Фекалий в морето, чадъри на плажа поставени от мутри-изнудвачи, чалгия, ракийката/салатката и мързел по работните места. Останали са едни планини, ама май и на тях се точат вече.
19 Септември 2008 04:49
По българското черноморие е останало само ЕДНО сравнително девствено местенце, и то се намира до Дуранкулак, близко до румънската граница. Има си плаж, даже и едно потънало корабче си има стига само да знаеш къде е де......, но както върви, сигураж и то ша бъде застроено и опропастено
19 Септември 2008 06:47
Четохте ли какво пише в утрешния брой:


Russian state has taken a dark turn – with the rollback of personal freedoms, the arbitrary enforcement of the law, the pervasive corruption at various levels of Russian society, and the paranoid, aggressive impulse...


Secretary Condoleezza Rice
Renaissance Mayflower Hotel
Washington, DC
September 18, 2008Но липсва механик-водач Олдмъд да каже пачему биржа закрыта и все ушли на фронт?
19 Септември 2008 07:48


За нами Путин и Сталинград

— 18.09.08 18:35 —

Грузинский президент нарушил авторские права «Белого орла». Он беззастенчиво использовал чужой сценарий! Вся страна знает, откуда взяты эти слова:

«А в чистом поле система «Град».
За нами Путин и Сталинград».

Это пел Вова Жечков, великий певец второй половины ХХ века. «Как упоительны в России вечера», «Потому что нельзя быть на свете красивой такой», а теперь еще и название грузинской операции «Чистое поле» – это все он. А про «Град» как придумано?

Все украли, никакого уважения к интеллектуальной собственности.

Да, впрочем, плевать на это. Главное другое: боюсь, Жечков в своем творчестве провидчески поднял не только упомянутые темы, но и другие: третий срок Путина, который никуда не делся, и Сталинград, в который, полагаю, обратно будет скоро переименован Волгоград, это неприятно, но справедливо, раз уж русский народ так уважает дядю Джо.
19 Септември 2008 08:01
Това е руска агентура!..Мястото им е в затвора за национално предателство
Драги ФЛ,
Не знам дали ти е известно, че навремето в международната комисия за престъпленията на КГБ в Катин е имало и българи.
Ха познай какво им се е случило след 9.9.44.
Точно така.
Мястото им е в затвора за национално предателство

Редактирано от - Сократ-май на 19/9/2008 г/ 08:02:07

19 Септември 2008 08:05
Цхинвал бе другари!
Какво е това грузинско Цхинвали?
19 Септември 2008 08:18
Странно, сепак! Всичко наоколо е рухнало, само "вътрешното" им министерство - цялото в бяло. Точно като във вица излиза. Интересно...
19 Септември 2008 08:34
Малииии как са разтоварили лайновозите рано-рано. Аферим чоджум, олекна ли ви? Айде сега като ви е по-леко на чувството да се опитате да асимилирате следната информация:
1. По Цхинвали не е стреляно само с ГРАД-ове (122мм). Доста се използваха РСЗО "ОРКАН" с калибър 262 мм, югославско производство които имат доста по-тежка бойна глава и нанасят по-големи поражения. Всъщност на първите снимки от конфликта са точно тия установки. Също така стволната артилерия на грузинците си отгърмя доволно. Става дума както за буксируемите 122 мм гаубици (за които снаряди продаваше България), така и за САУ "Дана" (155 мм) и 2С6 "Пион" (203 мм). Всъщност участието на последната система скромно се премълчава, ама снаряда тежи двойно повече от 155 мм (101 кг) и едно попадение събаря триетажен дом.
2. Другите които си отгърмяха беше т.нар. "грузински спецназ". Е да отгърмяха си основно по цивилни, пък като дойдоха руснаците избягаха като бити педерази. И на телефончетата си се снимаха. Герои.
3. Като изключим люде които са антипсихотици, или пък не са ходили в казарма, останалите защитаващи каузата на Витяза с кафявите гащи - Саакашвили би следвало поне от елементарна обективност да признаят факта че грузинците тръгнаха да клецат заспала Меца. После обаче се оказа че заспалата Меца си е буден, при това разгонен мечок, който както пеят Хиподил "с ерекция прави дисекция".
Бихте могли да се концентрирате върху слабостите на руската армия демонстрирани по време на 5-дневната война. Има за какво да се хванете, стига сте препечатвали информационен МакДоналдс.
19 Септември 2008 08:42
а некои съфорумници се едно са били там ...
19 Септември 2008 08:52
Маузера ного чете НВО, обаче нищо не иска да разкаже за буксирное судно «Николай Чикер» от великия поход към Венесуела.


Инак, рашките, като образцова варварска орда, освен мумията от площада, много почитат Ванга . Православни, какво да ги правиш.
19 Септември 2008 08:57
Ми това е ПОЛИТИЧЕСКО ЛИЦЕМЕРИЕ!
Това е РЕЗУЛТАТ от "даи да гръмнем, пък после ще видим какво е станало!"
МИ ЦЕЛИЯТ ПАРЛАМЕНТ да отиде и да рови кво е останало от един град, атакуван с наше РОДНО ПРОИЗВОДСТВО!
Гадост!
Уважаемият Товарищ Маузер ДУДУКОВ, няма кво да обяснява кат на новобранци, кое кво е! БК е!
В статията се казва:"Струва ми се, че Кавказ отива към балканизация на конфликтите. И паля свещ, че България не бе засегната от етнически конфликти", добави накрая Петър Кънев.
Ми ПРАВ СТЕ "другарю", но не виждам нищо радостно!
ТОВА Е ЕДНА ВАСАЛНА ДЪРЖАВА, БЕЗ НЕЗАВИСИМОСТ!
БЕЗ ВСЯКАКВИ ЦЕННОСТИ!
19 Септември 2008 09:00
Кой има полза по време на война да унищожава училища и университети, а не военни обекти? Това е абсолютна безсмислица, защото няма никаква полза. Тогава кой и защо ще го прави? Във всеки случай разрушени обществени сгради не вършат работа на грузинската страна. Но има друга една замесена страна в конфликта, чиито войски са били зад планинския хребет , а мобилните телефони на нейните войници са били блокирани дни преди нападението над Цхимвали. На територията на Ю. Осетия е имало нейни миротворци и със сигурност групи за разузнаване.....Тази заинтересована страна има изгода в този конфликт грузинците да изглеждат варвари. Това сочи логиката. Ако има тук анализатори, които да докажат по логически път, че грузинците имат полза от сринати училища и университети, да го направят. Много ще ми е интересен пътя на техните разсъждения...

Редактирано от - Benedicta на 19/9/2008 г/ 09:02:55

19 Септември 2008 09:11
Ми къв е интереса на Америка като срива Ирак? Тъй става по време на война. Специално за Цхинвали, нъл си спомняш, как са кръстили операцията: "Чистое поле". И на български е почти същото, така че не трябва да се затрудняваш.
19 Септември 2008 09:12
"Кой има полза по време на война да унищожава училища и университети, а не военни обекти? Това е абсолютна безсмислица, защото няма никаква полза. Тогава кой и защо ще го прави?"
Е, пред такава идиотска логика дори и боговете мълчат.
19 Септември 2008 09:13
Ами, доста ще се затрудни, защото на български има една буквичка по-малко.
19 Септември 2008 09:14
Benedikta, ако се следва логиката, то тази случка я е нямало изобщо, та в действията на Саака тя липсва изобщо. Незнам за логиката, но грузинската телевизи в ноща на 7-ми срещу 8-ми е показала стрелбата с ГРАД (има в ютуб), а те не подбират целите.
Телефоните били блокирани - това за невъзможността да се снима с тях ли е?
19 Септември 2008 09:18
Чекай, за некои наши дебелоглави другари, oio-like, да уточня, че името на операцията е съчинено от грузинците.

Редактирано от - hamel на 19/9/2008 г/ 09:19:39

19 Септември 2008 09:19
Драга ми Бенедикта,
Кой има полза по време на война да трепе в газови камери някакви си евреи, вместо да пуца по войските на Сталин, Чърчил и Рузвелт?
Оттук нататък мога само да приложа твоите разсъждения.
Цитирам:
[/b]Това е абсолютна безсмислица, защото няма никаква полза. Тогава кой и защо ще го прави? ... Но има друга една замесена страна в конфликта.....Това сочи логиката. Ако има тук анализатори, които да докажат по логически път, че ... [/b](тук замяната е моя: Хитлер е имал полза от изтребените евреи), [/b]да го направят. Много ще ми е интересен пътя на техните разсъждения... [/b]

Редактирано от - bot на 19/9/2008 г/ 12:48:19

19 Септември 2008 09:21
Е, уж "Чистое поле", а военните обекти живи и здрави? Пак не се вързва, Хамел. Много избирателна е била тази стрелба, та става и подозрително.
19 Септември 2008 09:23
Телефоните били блокирани - това за невъзможността да се снима с тях ли е?

И да не се снима и да не се говори, щото примерът от Абу Гариб и свободно снимащи войници е много поучителен.
19 Септември 2008 09:23
Ми никой не е съвършен, грузинците - тоже (също). Следващия път нема да го пропуснат.
19 Септември 2008 09:24
Боже, Господи! Това не може да бъде истина!
19 Септември 2008 09:26
Бени,
И да не се снима и да не се говори, щото примерът от Абу Гариб и свободно снимащи войници е много поучителен.

ей там горе, в първия си пост за статията съм дал едно линкче с филмче от GSM. ДА ти кажа една тайна - GSM-тата с фотоапарат снимат дори и на места, където няма покритие. Ама да не казваш на никой.
19 Септември 2008 09:28
Бенито сега ще ни каже, че са прибрали и батериите на телефоните
19 Септември 2008 09:29
otvrat

Е, пред такава идиотска логика дори и боговете мълчат

Специално за идиоти- за да не изглеждат идиотски, трябва да ДОКАЖАТ тезата си , а не просто да лепят етикети.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД