:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Той нарече блъф възможността Гърция да бъде изключена от еврозоната
Прокуратурата погна дирекция на МО заради редица нарушения при охраната на бивши поделения
Прокуратурата отрича да има повдигнато обвинение срещу висш офицер
Ще напусне ли Гърция Еврозоната?
Да
Няма да стане
Объркан/а съм
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 238,349,872
Активни 963
Страници 87,866
За един ден 235,726

Шефове на митниците минали и през безмитния сектор

снимка: Юлиян Савчев
Зам.-министърът на финансите Кирил Желев (вторият от дясно на ляво) и митничар №1 Христо Кулишев (третият от дясно на ляво) представиха вчера приоритетите на новото ръководство на агенция "Митници".
Работата на двама от четиримата висши ръководители на митниците в миналото е била свързана с консултации на безмитния бизнес. Шефът и зам.-директорът на агенция "Митници" Христо Кулишев и Христо Арабаджиев са минали оттам преди сегашните си постове.

Кулишев е бил управител на фирмата за юридически услуги "Интерюс" ООД от 2000 до 2002 г. В нея съдружник с 41% е Валери Борисов - дългогодишен адвокат на безмитния бос и банкер Фуат Гювен. Самият Кулишев е завършил турска филология.

Заместникът му Христо Арабаджиев пък е давал юридически съвети на безмитни оператори. "Това, че съм бил консултант на Асоциацията на безмитните оператори, е истина, но в това няма конфликт на интереси. Вече е приет законът, според който те ще преустановят дейността си", оправда се той вчера. Арабаджиев е единственото ново лице сред висшето ръководство на агенцията. Кулишев, заместниците му Красимир Николов и Румен Божинов и досега бяха в системата на ключови позиции. Новият шеф издигна и други спорни имена, като досегашния началник на митница "Кулата" Николай Шушков, бившия шеф на митницата на летище София Цветозар Нешев и др. Запознати твърдят, че скоро рокади ще има и на "Калотина".

По време на представянето на екипа си вчера Кулишев се закани да уволни в идните 2 месеца непочтените служители. Той няма критични бележки към старото ръководство. Предполага, че на екипа на бившия митничар №1 Асен Асенов не му е стигнало времето да събере "неразкритите резерви" от акцизи върху алкохол, цигари и горива.
1
2940
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
25 Юни 2008 09:34
Не разбирам.... имаме толкова подготвени кадри за митниците а не използваме техния безценен опит. Шефското място идеално пасва на Петър Петров Амигоса, жалко че изгубихме таланти като Иван Тодоров Доктора и Косьо Чипса .....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД