:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,047,049
Активни 1,239
Страници 39,478
За един ден 1,302,066

Шефове на митниците минали и през безмитния сектор

снимка: Юлиян Савчев
Зам.-министърът на финансите Кирил Желев (вторият от дясно на ляво) и митничар №1 Христо Кулишев (третият от дясно на ляво) представиха вчера приоритетите на новото ръководство на агенция "Митници".
Работата на двама от четиримата висши ръководители на митниците в миналото е била свързана с консултации на безмитния бизнес. Шефът и зам.-директорът на агенция "Митници" Христо Кулишев и Христо Арабаджиев са минали оттам преди сегашните си постове.

Кулишев е бил управител на фирмата за юридически услуги "Интерюс" ООД от 2000 до 2002 г. В нея съдружник с 41% е Валери Борисов - дългогодишен адвокат на безмитния бос и банкер Фуат Гювен. Самият Кулишев е завършил турска филология.

Заместникът му Христо Арабаджиев пък е давал юридически съвети на безмитни оператори. "Това, че съм бил консултант на Асоциацията на безмитните оператори, е истина, но в това няма конфликт на интереси. Вече е приет законът, според който те ще преустановят дейността си", оправда се той вчера. Арабаджиев е единственото ново лице сред висшето ръководство на агенцията. Кулишев, заместниците му Красимир Николов и Румен Божинов и досега бяха в системата на ключови позиции. Новият шеф издигна и други спорни имена, като досегашния началник на митница "Кулата" Николай Шушков, бившия шеф на митницата на летище София Цветозар Нешев и др. Запознати твърдят, че скоро рокади ще има и на "Калотина".

По време на представянето на екипа си вчера Кулишев се закани да уволни в идните 2 месеца непочтените служители. Той няма критични бележки към старото ръководство. Предполага, че на екипа на бившия митничар №1 Асен Асенов не му е стигнало времето да събере "неразкритите резерви" от акцизи върху алкохол, цигари и горива.
1
3454
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
25 Юни 2008 09:34
Не разбирам.... имаме толкова подготвени кадри за митниците а не използваме техния безценен опит. Шефското място идеално пасва на Петър Петров Амигоса, жалко че изгубихме таланти като Иван Тодоров Доктора и Косьо Чипса .....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД