:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
„Зелените” са обръч от НПО-та, които изпълняват поръчки, смята лидерът на „Глас народен”
Сметнах, че е редно такива синдроми да се лекуват, и затова сигнализирах, разказва подателят на сигнала срещу кмета на "Младост"
Гърция защитава участниците в неуспешния опит за преврат, смята Бинали Йълдъръм
Сигналът бил подаден от "Ваклин груп" ООД, а зад него стоял зам.-кмет. Обвиняемите остават в ареста
Дотогава стадион "Васил Левски" ще бъде оборудван с нови камери, МВР ще осигури повече полиция и по-обстойни проверки на запалянковците
Има съмнения, че над 1200 мигранти са получили убежище срещу подкупи и подаръци
СТАТИСТИКИ
Общо 377,156,290
Активни 1,441
Страници 139,732
За един ден 1,302,066

Пътят на българските европари минава през Босфора

Турски фирми със спорно реноме печелят ключови обекти в държавата, финансирани с пари от Брюксел
Евгени Чачев
Пътят на България към Европейския съюз не мина през Босфора, както дълги години предричаше Ахмед Доган. Но когато става въпрос за турското участие при усвояването на европарите, предназначени за решаване на български инфраструктурни и екологични проблеми и подпомагане на икономиката ни, спор за пътя няма. Защото "Пътят през Босфора" беше превърнат втранзитна магистрала Брюксел - Анкарана управляващата ни тройна коалиция на Доган, Станишев и Сакскобургготски. По която милионите евро, дадени от европейските данъкоплатци за България, вместо да останат в родния бизнес и да повишат жизнения стандарт на българите, отиват в джобовете на турски фирми и граждани. Което на практика си е европейска помощ за турската икономика.

Това обяснява как, след като вече втори месец сме равноправни членове на ЕС, ни се струва, че не само сме сбъркали държавата, но и континента. Из парламентарните коридори нескрито се лее турска реч. Още по-силно кънти тя в министерствата на земеделието и горите, на околната среда и водите, на бедствията и авариите. И в още ред държавни изпълнителни агенции, национални фондове, кметства, че дори в Министерския съвет.

А и как да не се лее в министерството на земеделието, след като от средата на 2001 г. до сега ресорните министри Мехмед Дикме и Нихат Кабил саразполагали с 2.548 млрд. лв. само по програма САПАРДна ЕС. Какво от това, че Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) разкри престъпна схема за източване на 7.5 млн. евро по същата тази програма. Какво от това, че държавен фонд "Земеделие" е похарчил 17.6 млн. лв. в края на миналата и началото на тази година за луксозни коли, за скъпо обзавеждане и офис оборудване? Какво толкова, че членовете на управителния съвет на същия този фонд са си гласували хонорар от 700 лв. на заседание? И са планирали да изхарчат в близките месеци още 47 млн. лв. без ДДС. Защо това да е необичайно и какво толкова колосално има в харчовете? На фона на онези над 1.5 млрд. евро, които през тази и през идните две години ще разпределя разплащателна агенция "Земеделие".Касичката на нежната Доганова ръкаЕмел Етем, която вещо дирижира министерството на държавната политика по бедствията и авариите, също превъртя немалко пари през последните две години. Защото покрай природните бедствия в държавата в обръча от фирми на Ахмед Доган потънаха милиони левове. И продължават да потъват въпреки тревожните доклади на Сметната палата. Въпреки опитите на прокуратурата да пресече клиентелата на ДПС, която силно се е впила във властта и живее от нея, непрекъснато разширявайки подкрепата си, като раздава служби в централната и в местната администрация.

Екологичното министерство, начело на което стои Джевдет Чакъров, не прави изключение от правилото. Във ведомството са на финалната права приусвояването на над половин милиард евро от ИСПАи вече се готвят за лъвски скок към новите близо 800 млн. евро от Кохезионния фонд и от структурните фондове на ЕС. В момента текат търгове за голяма част от пречиствателните станции за отпадни води и депата за твърди битови отпадъци на територията на цялата страна. Тенденцията е доста неблагоприятна за българския бизнес. Отявлено се толерират турски фирми въпреки допуснатите от тях неудачи при изпълнението на предишни обекти.

Типичен пример се оказа откритата по време на предизборната кампания на президента Георги Първанов градска пречиствателна станция за отпадни води в Горна Оряховица. Тя беше изградената от турския консорциум "Тексер-Мапа-Масс-Гюнал" за над 14 млн. евро. Но тъй като станцията е преоразмерена, тя все още не работи. В резултат на което за пречистването на водите жителите на Горна Оряховица, Лясковец и Долна Оряховица ще плащат още години наред скъпо и прескъпо.

Под знака на скандалите минаха също търговете за пречиствателните станции в Севлиево, в бургаския квартал "Меден рудник", а малко по-рано - в Стара Загора и Димитровград. Обектите се печелят от турски фирми и се анулират от Европейската комисия поради явни нередности в документацията на номинираните компании. Резултатът е, че реализацията по програма ИСПА закъсня недопустимо, а България ще загуби няколко стотици милиона евро заради лоши проекти.Но нишката към Босфора очевидно не бива да се прекъсваи доказателство за това е изграждането на пречиствателните станции за градовете Монтана и Ловеч. То също беше възложено на турската фирма "Систем Яки", а тя от своя страна ще усвои близо 30 млн. евро, за да реши българските екологични проблеми.

За жалост трасето към Анкара е още по-разширено при министрите, които отговарят за регионалното развитие и транспорта. Примери в това отношение дават както сегашните министри на регионалното развитие Асен Гагаузов и на транспорта - Петър Мутафчиев, така и предшествениците им Валентин Церовски и Николай Василев. Резултатът е, че по-голямата част от парите на ЕС за транспортна инфраструктура на България все по-често отиват в ръцете на турски фирми.На компании от Турция са дадени търгове за общо 252.7 млн. евро,което е близо 60 на сто от всички средства (435 млн. евро), предоставени на България от европейските фондове за подобряване на националната пътна мрежа в периода 2002-2006 г.

252.7 млн. европейски пари отиват за турски фирми и за разкриване не на български, а на турски работни места. Да не говорим, че се наемат работници от Турция, на които се заплаща от 3 до 8 пъти по-висока надница, отколкото на българските работници и специалисти за една и съща работа и квалификация.

Какво става всъщност? На практика ЕС подпомага развитието не на българската, а на турската икономика благодарение на отсъствието на национална политика от страна на правителството на тройната коалиция. И вероятно с благословията на президента Георги Първанов, който се отплаща на ДПС, с чиито гласове беше преизбран за втори мандат.

Трябва да припомним, че България не стана член на ЕС, за да решава проблемите на Турция. Парите от европейските фондове ни се отпускат за развитие на българската икономика, на нашата инфраструктура, за преодоляване на регионалните диспропорции у нас, за догонване на европейците и тяхното развитие, за нарастване на доходите на гражданите и нарастване на качеството на живот.

Тези цели ще се окажат непостижими дори след сто години, ако фирми като "Догуш-Еко" печелят търгове за отсечки от магистрала "Тракия", а "Мапа-Ченгис" - за магистрала "Люлин".

"Догуш-Еко" спечели търга за 45.8 млн. евро, а впоследствие получи двойно по-високи суми за изграждането на отсечката Карнобат - Бургас от магистрала "Тракия", която беше открита миналата година.

Съмнения за потенциала на консорциум "Мапа-Ченгиз" започнаха да се прокрадват още след провеждането на тръжната процедура за "Люлин". Официално те бяха отхвърлени, а на консорциума се даде обект, финансиран от ИСПА и държавния бюджет. Нищо че първата фирма в консорциума досега е работила само по пречиствателни станции у нас и не е доказала опита си в пътното строителство. От консорциума обещаха да изградят магистралата за 137.3 млн. евро, въпреки че според експертни разчети от български строителни компании прекалено ниската цена трудно ще бъде постигната и крайната стойност на договора ще се окаже с 40 млн. евро по-висока. Освен това строителството на 19-километровия аутобан вероятно ще продължи повече от предвидените по договора 3 години. По част от трасето може да се стигне до свлачищни процеси, което ще наложи преработка на проектите и ще е добър повод за увеличаване на първоначално заложените цени за строителството.

Ако масираното навлизане на турски фирми у нас се развива успоредно с договореното споразумение между българското и турското правителство в социалната сфера, то целта явно е да се премахне защитата на българския пазар на труда,да се улеснят процедурите за издаване на визи за турски граждании да се занижат изискванията, които българските закони, хармонизирани с европейските, поставят пред всеки чужд инвеститор.

Съгласно Закона за насърчаване на заетостта общият брой на работещите чужденци не трябва да надвишава 10% от целия средносписъчен състав в съответната фирма. Социалният министър Емилия Масларова обаче си присвоява функции и отваря българския работен пазар за турците. Типичен пример е реконструкцията на ТЕЦ "Марица-изток 1", където турската фирма "Гама" е подизпълнител по проекта. От компанията са поискали разрешение за престой и работа на 400 турски граждани. Това би трябвало да означава, че в нея общо работят 4000 души, а това далеч не е така.

В момента ДПС с активната помощ на транспортния министър Петър Мутафчиев се опитва да наложи турските интереси и в автомобилния транспортен сектор. Отмяна на платеното транзитно преминаване през страната ни от турски ТИР-ове прави българските транспортни фирми неконкурентоспособни и противоречи на регулациите в ЕС, за което се очаква да бъдем санкционирани от Европейската комисия.

За жалост примерите не свършват дотук. Но явно правителството на Станишев нито си дава ясна сметка къде минава вододелът с Босфора, нито че коалиционният му партньор ДПС представлява не интересите на България, а на Анкара.* Авторът е народен представител от ДСБ, бивш министър на регионалното развитие
Снимка: Архив "Сега"
Изпълнителният директор на фонд "Републиканска пътна мрежа" Веселин Георгиев (вляво) подписа миналата година договор с представител на турския консорциум "Мапа-Ченгиз" за възлагане на строителството на автомагистрала "Люлин". Тя се финансира с европейски пари и от нашия бюджет, но средствата ще отидат в компания от страна извън ЕС.
Снимка: Борислав Николов
Емел Етем, която вещо дирижира Министерството на държавната политика по бедствията и авариите, също превъртя немалко пари през последните две години.
208
5666
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
208
 Видими 
04 Март 2007 23:10
Тоа пулитически доклад на дургаря Чачев требеше баш на 3-ти март да се публикува.
Хем щеше да е мехлем за душите на некои форумци, хем и откровените лъжи и манипулации на тоа дипутат от умрелата партия на Мургавелко немаше толкоз да изпъкват.
То бива-бива гьонсуратлък, ама Чачев е надминал даже и наш Кихот.
Сиге за додат и Пател форевър и сие, след което па за настане яка сеч.
Важното е джумбуш да става.
За радост на болни и чачевци, де само с омраза се прехранват...
04 Март 2007 23:16
А защо примерно другите фирми отвън да не са предмет на анализа
Турците, американцити, руснаците - са инвеститори
Да са добре дошли
Според закона
Сега за какво става дума в статията
За нарушение на закона
Веднага да се съзира прокуратурата - това е правото на медията
На "Сега"
04 Март 2007 23:22
Чачев, Чачев, ами така е! Щото като дойде време да се избира президент некои хора за гъби бяха. А сега циври като малко дете!
04 Март 2007 23:24
Тая боклучава десебарска теза отново се размета у пространството като непрани гащи. Фактите са натъкмени и подходящо оцветени, тъй че да се получи нещо ефектно, а всъщност раците зимуват другаде. Костов за много неща беше обвиняван неоснователно, но тая простотия тука му е грях, нема начин.
04 Март 2007 23:25
Яа-а, башибозука и тук е зациврил!
Абе сичко що е турецко е най-харно на света
04 Март 2007 23:28
A , бай Хасане, недей така. Тази комунистическа подлога (както всеки бил в Куба в средата на 70-те знае много добре) Чачев знае много добре как седят нещата, защото си е кадър на ДС и БКП. Факта че "десните" изпадат в периферията на политическия живот е добре дошло, защото така в момент на яд от тяхна страна можем и ние да научим кои седят зад далаверите във властта и механизма на извършването им. Колко зле са нашите управници го знаем всички, но е хубаво те да си вадят кирливите ризи.
04 Март 2007 23:59
Това е вярно и неприятно, но когато го казва КОРУМПИРАН ДС тип като Чачев - не хваща окото.
05 Март 2007 00:02
Рки, как искаш да те наричам отсега нататък, като реципрочност на "башибозук"...айде избери, па после да пиша мнение за статията...
05 Март 2007 00:12
Хасане-джумбуш може да очакваш , ако се каже нещо ново и непознато...това горното го знаят не само децата , ами и кучетата и котките в България!Така че не очаквай кой знае каква реакция от "наша"страна!
05 Март 2007 00:48
/:/ "...Да не говорим, че се наемат работници от Турция, на които се заплаща от 3 до 8 пъти по-висока надница, отколкото на българските работници и специалисти за една и съща работа и квалификация.
......................................... ......................................... .....................................
Абе, на това НЕ му ли казваха "ДИСКРИМИНАЦИЯ", "РАСИЗЪМ", "Етнизъм", "Фашизъм", "Краен Национализъм", "ДПСизъм" и т.н.?!?
05 Март 2007 01:02
"Тоа пулитически доклад "
А пък на мен защо ми се струва , че е криминален?
05 Март 2007 01:28
На мен ми се струва чисто анти турски, тоя дане е Акацияджъ?

hubavo momce ama turce
05 Март 2007 01:37
Пак турче ще станеш пак българче и няма да ти се вижда антитурски .
05 Март 2007 01:38
...Главната цел на турската етническа партия в България е, както заяви неин лидер, един ден да управлява страната ни самостоятелно. А за постигането й на ДПС са нужни още много гласоподаватели. Те няма от къде другаде да дойдат, освен от бъдещата членка на Евросъюза - 75 милионна Турция...
..............
Казусът “Турция - ЕС” - табу за българската политика/ Натиснете тук/
05 Март 2007 02:16
...На шестата областна конференция на движението във Варна зам.-председателят Касим Дал заяви, че "един ден ДПС ще управлява самостоятелно"...
05 Март 2007 02:21
Е, и ?...той и Сидеров го казва, и Костов...


Редактирано от - udi на 05/3/2007 г/ 02:23:23

05 Март 2007 02:22
Бай Газане - Голям "джумбиш" упражнява ДПС и Сополя над голото българско дупе. Вече започна да боли и стига са ни лашили, че ако извадят "джумбиша" - щяла да ни влезе Ал Кайда. Не се трае вече протъркаха "джумбущлука".
05 Март 2007 02:24
Дйюмбуша дет те клати не е резан, късогледи са ти очичките...
05 Март 2007 02:29
UDI,
/:/ "...той и Сидеров го казва, и Костов...Е, и?
......................................... ...........................
Ами, кликни ТУК/ Натиснете тук/ и прочети!!!
05 Март 2007 02:56
Ако става въпрос за нарушаване на закона, трябва да се сезира прокуратурата.
Тук, г-н Чачев, няма място за турци, гърци, евреи и т.н. И ти , като народен представител имаш достъп до информация която е недостъпна за нас. Проучи нещата и бегом в прокуратурата. Не се и съмнявам, че ще го направиш, ако имаш нещо налице. Имам предвид националистичната ориентираност на олисялата ДСБ в последно време. Надървянето ви обаче, явно не води до крайната задоволителна фаза. Просто защото нямате топки. На Доган му е пределно ясно, че всеки го следи изкъсо и, че не трябва да греши. Може би затова не допуска толкова грешки както другите ни политици!?! И така, Чачев, става ясно, че някъде в длъбините пак стоят отношенията между Доган и И. Костов. Доган ви игнорира и вие никога няма да му простите това. Справка - Макиавели.
Изниква въпросът, колко сериозни компании дойдоха в България? И защо не идват? Аз лично съм говорил с големи инвеститори? И повярвайте, причините не са в тях.
05 Март 2007 02:59
Параграфе, май оставаш сам в този форум. Едва ли има някой, когото да убедиш в нещо, пък и е абсолютно безпредметно. Остави тази "радост" за другите.

05 Март 2007 03:19
Щом Hasan и Nebol са активирани, значи, че работата е бузук..
Краят на управлението на Доганите настъпи. Честито...
05 Март 2007 03:32
lente, k'во е т'ва "бузук" бе чоджум? Може би нещо за твоя "бюзюк" искаш да споделиш?
05 Март 2007 03:36
Paragraph,
Ти знаеш ли кой е Евгений Еков та го пействаш тук. Много неудачен пример. Все едно аз да посоча като добър анализатор костадинка!
05 Март 2007 03:44
Nebol, много се заиграхте нещо. Накрая да не хвърчат празни турски лейки.

Редактирано от - lente на 05/3/2007 г/ 03:50:11

05 Март 2007 04:05
Paragraph,
Ето нещичко и за теб.
Николай Бареков
"...Въпросът каква партия е "Атака" - крайно лява или крайно дясна, е грешен. Тя не е нито едното, нито другото. Като всяка малка, семейна и лидерска партия "Атака" е огледало за своя лидер. Сидеров е един обикновен, макар и талантлив популист, без чувство за мярка и с къса памет. Той е от тези лидери, които виреят в малки общности и са свикнали с пълното преклонение на своите симпатизанти. Такива като Сидеров още на следващия ден са забравили какво са говорили и обещавали на предишния, но не срещат критичен отпор сред своите почитатели. Освен че е популист, нещо добре познато в съвременната българска политика, Сидеров е първият изявен туркофоб от Освобождението насам. Неговият национализъм и социален популизъм е добре забравената ориенталска смесица от туркофобия с русофилство и панславизъм и връща лентата на политическия живот като в документален филм във втората половина на ХIХ век. Това превръща "Атака" в най-ретроградното политическо явление през последния век и половина. Като проводник на расизма и етническата омраза подобна партия престава да бъде обикновен политически факт и става тест пред едно общество с неукрепнали демократични традиции. Дори понякога да казва истината, тази опозиционна партия е най-големият приятел на всички управляващи. Поради многото лъжи и безпочвени обиди от нейните лидери вече никой не взема думите и критиките им за чиста монета и това ги прави удобни критици на властта. "Атака" отдавна стигна тавана си и тръгна надолу, като се стабилизира на 5-6% твърдо ядро привърженици. Това означава, че ако стандартът на живот рязко не тръгне надолу, нещо изключено за страна член на ЕС, Сидеров и неговата партия нямат потенциал да спечелят избори. Дори да влязат в следващия парламент, много трудно някой би ги взел за партньори. Най-шумният "опозиционер" от партия "Атака" трябва да получи медал за заслуги към тройната коалиция заради вниманието, което отвлича от нея и привлича към собствените си издънки Свободните му съчинения за инцидента на магистрала "Тракия" и непрекъснатата атака срещу медиите системно отвличат вниманието от действията на управляващите в грешната посока. Дори нервната и шумна реакция на Сидеров по повод слуховете, че е финансиран от властта, издават принадлежността му към персонала на политиците, които обслужват тройната коалиция. Липсата на реална алтернатива на управляващите в политическия модел отвори вакуум, който засмука явлението "Атака" и помогна на Бойко Борисов да постави началото на проекта "ГЕРБ". "
05 Март 2007 04:32
Дължим уточнение...Поради причини обективни /субективен рефер/ и субективни /обективен резил/ на чорбата, Пател форевър е решил да се въздържи от изказване.
За сметка на тва брат ми менте го компенсирва успешно...он веке е почнал да прата у атмосферата празните турски лейки.
Е, верно, не е споменал нищо за българските лейки кат себе си и Чачев, ама маана нема да му нахудаме.
Лейките затва са си лейки.

Редактирано от - Bay Hasan на 05/3/2007 г/ 05:04:38

05 Март 2007 05:37
Чачев,
Време е да се събуди българското общество докато не сме изчезнали от небосклона.
05 Март 2007 05:44
*****

Редактирано от - bot на 05/3/2007 г/ 11:13:43

05 Март 2007 05:57
Хайдееееееее пак почнахте обидите, срамота бе хора, срамота!!!!!!!!!!!!
05 Март 2007 06:04
Една смотана статия ви хвърля в тъч амма маняшка психология имате аааа, ако някой е згрешил или нарушил закона има си СЪД за това, нека законите работят. Ако хорта извъртат и крадът да се докаже че после всички ще им пръснем г**овете, защо сега без открито обвинение и доказано престъпление се заяждате един друг? Имали смисал, какво ще правите ако тази статия е чиста провокация, ЗАЩО ТОЗИ ГОСПОДИН не е отишъл направо в прокуратурата? Нека да отговори на този въпрос!
05 Март 2007 06:23
Всеки път ако подозреният е турчин давайте да грабнеме пушките и на Босфора ли да отиваме ВИЕ тука във кой век живеете? Ами ако престъпникат е Българин изкаливисе да нападнеп София всички заедно тука аааааа да запалим целия град понеже има един Крадец между милиони свестни хора?Не вили е срам да обвинявате една цяла нация и всичките и представители живеещи по цял свят? Кой ги контролира тези пари нее ли БЪлгарското правителство със 34 депутати ДПС ли върти цялата работа в България, не е ли смешно това което си мислите? ДПС е толкова корумпирана и хитра че измами всички останали представители и цялото правителство и само ДПС Управлява в България?Чисти фантазии са това, манипулации и пропаганда! Това което виждам аз е Начало на ПОГРОМ!!!!!!!!!!!!!!!-------------------- ----------------------------------------- ----------------------------------------- ----------------------------------------- ----------------------------------------- ----------------------------------------- ----------------------------------------- ----------------------------------------- ----------------------------------------- ----------------------------------------- -----------------------------------------

Само едно нещо да ви е Ясно от мене Много скъпо ще платите ако Някой се докосне до тези депутати и всички представители на ДПС това не е ЗАПЛАХА! Това е само предупреждение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Нека Законите на България работят и докажат виновноста им. Пъдете много внимателни ПОГРОМ не е лекарство за вашите проблеми НАПРОТИФ! ЩЕСИ НАМЕРИТЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ПРОБЛЕМИ!

hubavo momce ama turce
05 Март 2007 06:51
Стане ли въпрос за крадците от ДПС, Bay Hasan подскача като ожилен и подобно на Матросов геройски се изправя срещу фактите в защита на раковото образование наречено ДПС.Най вероятно от въпросния тумор подхвърлят на Bay Hasan някоя пара от откраднатите, и той Bay Hasan е дълбоко благодарен на крадците.Може дори по схемата 8; 5; 3 да го натикат на някое топло местенце на държавна работа.Това е положението, за сега.
05 Март 2007 07:02
Токмак-ченгел, на бай ти Асан му е през левото мъдо по ква схема се ограбват наивниците у България-ако не е Мургавелко, за е Монката от Мадрид.
А па и твойто Чачев го боли не, че се правят разхищения, а за тва, че е артисал от софрата.
Ама за да се види тва-па акъл требе.
Акъл, а не куки и керпедени...
05 Март 2007 07:15
Написаното във форума от pakturcin съвсем явно показва, че ДПС е етническа партия.Повече от очевидна е гузната реакция на членовете и симпатизантите на
ДПС.Това е реакцията та тези които са се облажили от далаверите на Движението за Пари и Служби.Тази реакция е вследствие на мисълта, че кранчето може и да спре да тече.И когато някой им каже истината се започва с баналните вече рефрени за етническия мир и злия Костов.Какво да се прави, когато не могат да измислят нещо ново.
05 Март 2007 07:23
Всеки си има мечта.Съвсем ясно е, че на Bay Hasan мечтата му е да има акъл, но уви.Или както казваше Петко Бочаров:Е да ама не.
Това е положението.
05 Март 2007 07:34
Кукакерпеден- Е какво като е етническа аз ли я вкарах в правителството, да бяхте я забранили по време на изборите ама не ви стискаше нали? Хем да използвате хем да не ви пречат, защо влизате в бодлиф храсталак без гащи???? аааааа няма вече белеш!!!!!!аз и преди ви го казах, каквото сте го дробили ще го сърбате!!!!!!!
05 Март 2007 07:37
Хем дасте цивилизовани и културни Хем етническите групи да не се организират и да нямат глас в управлението хади бе ти нас за зевзек ли ни имаш??????
05 Март 2007 07:55
Само е въпрос на време тумора ДПС да слезе от политическата сцена.Усещайки това представителите на тумора стават раздразнителни и нервни.Реакцията на "високоинтелигентния" pakturcin е показателна.Очевидно много трудно и болезнено се приема мисълта, че в един момент далаверата ще спре.Всъщност това е основната причина за реакциите на субекти като pakturcin и Bay Hasan.
05 Март 2007 08:13
На всички е ясно, че това, което е написал Чачев, е вярно.Ясно е , че стана дума за прокарването на турски икономически интереси, което като процес, няма нишо общо с пазара.На колегите от форума, чиито първа дума е била ана, може и да се кефят от това, че техните хора се настаняват трайно унас, първо на политическия пазар, а после и в икономиката.На останалите, с изключение на няколкото гювендии, това не носи радост, защото виждаме, че това е продължение на турскста инвазия в Европа и частност на Балканите.Така че, Хасан ефенди, всички знаем за какво става реч, и при все че не изпитвам лоши чувства , към никой, който е от турски етнос, се дразня, когато някой се опитва да заблуждава.
Това, че чачевци са вън от чадъра, и нямат пай от баниоцата , е вън от съмнение.
Обаче, някой да твърди, че ДПС не прокарва чужди интереси, е направо нагло.
Това, че живеем добре по съседски, ДПС ще го разруши. И в интерес, на всички, и на турците в България е, по-скоро ДПС да изчезне от управлението на страната.
05 Март 2007 08:22
Нищо ново не научих от тази статия, вероятно и останалите уважаеми форумци!
Чачев по добре да напише какво персонално е свършил като народен представител по темата!
05 Март 2007 08:55
демокрацията нали е власт на закона, по него крадльото е крадльо и местото му е в панделата, да ръкоплескаме ли, или да се чустваме виновни, че водещите ви офицери от дс ви смениха имената, некой го пазеше комунизъма, а
05 Март 2007 09:14
За нежните отношения на Турция към България, според словашкия в-к "Preco?" съм превел Натиснете тук,
а, че ние, българите, трябва да си решим проблема ДПС, натресен ни от ДС, съм писал в серията си от статии "Турски гамбит", последната от които е Натиснете тук
Но докато НСС, ГДБОП, Икономическа полиция и прочие наблюдатели през последните 17 години не смеят да подменят бившата ДС със себе си - нищо добро не чака България.
05 Март 2007 09:25
Турчетата във форума са много прави в едно - разкапано ни е правосъдието.Станали сме като Османската империя.Рушвета е основен инструмент за функционирането на икономиката.А закона е въпрос на лични контакти.Като пророчетох и форума от вчера за 3-март...абе Османската империя още си е жива в душите на повечето българи.Нема никаво значение от образование, квалификация и партийна принадлежност.Дето вика един приятел - като знам какво е реалното положение във власта направо се плашим за тая държава
05 Март 2007 09:27
Herr_Vasko
05 Март 2007 10:01
След многобройните плюнки и обвинение в лъжа не видях никъде обосновано опровержение на изнесените факти. Много от горните другари преди време плачеха, че парите от ЕС по различните програми отивали в западни фирми (критериите били неизпълними за българските!) и за българските оставаха трохи. Оказа се, че вероятно турските фирми по-добре "смазват машинката" от западните и затова се установи такова "взаимно изгодно сътрудничество" на управляващите с турски фирми.
Предполагам, че и прокуратурата е сезирана, но тя няма навика да разследва управляващите.
05 Март 2007 10:10
ТУКА МАЙ ПАК ЩЕ ТРЯБВА ДА ИДВАТ "БРАТУШКИТЕ"!!! ???
05 Март 2007 10:12
Г-н Чачев, в много от пунктовете на статията ви съм съгласен.Тази история за търговете и печеленето им от провалили се фирми, май стана ежедневна традиция. За жалост не става дума само за турски фирми. Австрийската Щрабаг е един много ярък и популярен сред обществото пример Искам обаче да Ви припомня, защото Вие сте от братша, че не може да бъде обвиняван проектанта и изпънителя акоНо тъй като станцията е преоразмерена, тя все още не работи. Това е цитат. Добре Ви е известно, че проектанта работи по задание, което не е турско или някакво друго ами чисто нашенско. При нас българите още от време оно, навика да се изсилваме си е втора природа. На много хора не е ясно, че често "по голямо" не е "По добро-
05 Март 2007 10:19
ДПС, не е сторило и няма да стори нищо добро за Бългория, само ще копае ровове и гради стени между народа на България! Лошото е, че от помъклъка излезе башибозука!
05 Март 2007 10:25
Г-н Чачев, в качеството си на народен представител, само за статия ли разполагате с информация? Или както всичките, от 1989г., народни представители, писането във вестниците Ви е тавана. Що не питате освен за европарите и за парите на външнотърговските дружества на НРБ. Или и Вие като бившата външна министърка Надежда Михайлова не разбирате за какво Ви питат?
На практика измествате темата на етническа основа. А, крадеца на всички езици е крадец....
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД