:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това посочвали данните от нов доклад
Кметът на „Младост” сама определила мястото и времето, по което да й бъдат дадени парите, твърди той
На прокуратурата ще й бъде много трудно да докаже това престъпление, твърди още адвокатката
Чувството за показност, останало в обществеността, било необяснимо за шефа на антикорупционната комисия
СТАТИСТИКИ
Общо 377,226,447
Активни 1,316
Страници 64,037
За един ден 1,302,066
Разследване

Частно село Качаково

Близките на зам.-министъра на екологията Любка Качакова заобиколиха няколко закона и се настаниха трайно в Родопите, където стартират амбициозния проект "Супер Перелик". Местните жители обаче са в шок и ужас от новите си съседи
Любка Качакова празнува, а хората в Гела са в шок от новите си съседи.
На 50 км над Смолян, в диплите на Родопите, сред почти девствена природа са разхвърляни махалите на Гела, любимото село на Любка Качакова. Зам.-министърът на екологията, нейният съпруг Петьо и тъстът Ангел Николов-Цацо са почти всеки уикенд там, а през лятото остават и за повече. Те се появяват в Гела през 2002 г., доведени от тогавашната кметица Калинка Драганова. Мястото им харесва и купуват единствения хотел в селото.

Оттогава инвестиционните апетити на фамилията се увеличават с всяка изминала година, за да стигнат до миналия петък, когато кумът на зам.-министъра - Кирил Асенов, получи сертификат за изграждане в близост до Гела на мегакурорт с десетки писти, ски-влекове, лифтове и хотели. Колкото повече се окопават обаче по тези места Качакова и приятели, толкова повече се увеличава инепоносимостта между тях и гордите жителина Гела.

Преди близо 2 г. хората от този край станаха известни в цяла България, след като направиха показно как се преборва британската бюрокрация. Предвождани от кметицата Драганова, те преградиха достъпа до Гела на английски туристи, тъй като посолството на Нейно величество бе отказало да издаде визи на селския фолклорен състав за фестивал в Уелс. Накрая британските дипломати отстъпиха, а ансамбълът се върна от Острова с няколко медала. Но това е вече в миналото. Селяните се справиха лесно с чуждите чиновници, но от 4 г. изглежда не могат да се оправят с родните големци - няма съсед на Качакови, който да не е проплакал от тях.

Всичко започва със споменатата покупка на хотела. Той е бивш пионерски лагер. Правителството на Симеон обаче решава да го приватизира. Сградата и прилежащите й терени, както и много други подобни държавни постройки из планините и по морето, са прехвърлени в активите на фирма "Академика", чийто принципал е Министерство на образованието. Същата фирма преди време нашумя, вкарвайки като апортна вноска апетитен терен край Несебър за строеж на огромен хотел на дружество, свързано с брата на Милен Велчев - Георги.

През октомври 2002 г. "Академика" продава масивната триетажна сграда в Гела и 2162 кв. м земя към нея на фирма "Винара", чийто собственик е тъстът на Качакова, за 62 010 лв. Експертната оценка, поръчана от държавната фирма, оценява имота за половината от тези пари. Даже само земята да бе купил на тази цена, новият собственик пак е на огромна печалба. По това време агенциите за недвижими имоти в Смолян извършват сделки с терени в Гела при минимални цени от 35 евро на кв.м, а днес цената е вече 50 евро.

Самата продажба е извършена малко след катодържавата налива в дома десетки хиляди левове за основен ремонт- поставен е мрамор, тоалетните са облицовани с плочки, извършено е пълно замазване на сградата. Хотелът може да е купен на безценица, но пък заработва със солени за трите си звезди цени - едно спане струва между 35 и 40 лв.

В съседство с хотела е бащината къща на Шинка Кехайова. При комунизма тя и родителите й били интернирани. След смъртта на Георги Димитров нейният баща казал на партиен активист, че наместо да окичват цялото село с черни знамена биха могли да раздадат плата на бедните за дрехи. Още на другия ден го пратили в лагер, а малката Шинка и майка й - изселили. Години по-късно ги реабилитирали, а Шинка до пенсионирането си е солистка на най-престижните ни държавни ансамбли - столичния "Филип Кутев" и този към радио Пловдив.

След като се запознава с новите си съседи, Шинка научава с изумление от тях, че на практика вече не притежава нищо. "Те ми показаха акт за собственост и ми заявиха, че наред с хотела имбила продадена цялата ми градинаи част от земята под къщата ми", разказва Шинка. Оказало се, че няколко месеца преди сделката с "Винара" областният управител на Смолян Димитър Палагачев деактувал имотите на Шинка в частна държавна собственост и ги предоставил на "Академика" да ги продава.

Служители на областната управа в Смолян първоначално опитаха да оправдаят действията на Палагачев с едно решение от 1987 г. Тогава държавата възнамерявала да разшири площта на детския дом, като изгради и спортен комплекс за сметка на земята на Кехайова. Направени били и първите стъпки към национализиране на частния имот, а в двора на Шинка били поставени няколко малки подпори за бъдещия градеж. Само че комунизмът паднал, преди процедурата да се задвижи докрай.

За всеки случай Кехайова завежда дело за собствеността си, което на 8 декември 1991 г. спечелва. Съдът задължава държавата не само да признае частната собственост на жената и семейството й, но и да премахне бетонните подпори от двора й. Очевиднодържавата не е изпълнила нито едното от двете- подпорите още си седят, а чиновниците от дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в областната администрация на Смолян така и не отписват от регистрите си земята на Шинка. Миналата седмица служител от отдела заяви най-официално, че това щяло да стане до един месец. Да, ама теренът е вече продаден.

През 2002 г. Кехайова завежда дело и срещу "Винара" за имота си. На първа инстанция го печели, на втора го губи. Третата предстои. "Това си е спор между нея и държавата. Ако загубим делото на трета инстанция, ние ще заведем иск срещу държавата. На втора го спечелихме, защото намерихме свидетели, че навремето на Кехайова й е било платено обезщетение за имота", разясни пред "Сега" зам.-министър Любка Качакова. Кехайова обаче си е извадила удостоверение, че никога не й е плащано обезщетение.

"Земята уж не била моя, пък в началото Качакови ми подхвърляха, че са съгласни да ми я платят по 5 лева за квадрат", разказва Кехайова. Според Качакова двете никога не са говорили, само веднъж се разминали на улицата.

Друг съсед на Качакови е Стойо Балабанов, който е реституирал нива точно до хотела. Откакто си е взел имота от държавата, не е могъл нито ден да го ползва, понеже нивата му се е оказала идеално място, през което колите на хотела да минават. "Тъкмо издигна ограда, а те я съборят и минават отгоре", оплаква се Стойо. В момента теренът му е превърнат в селски път и прилича на всичко друго, но не и на нива. "Качакови ми казаха да им го продам, но аз не искам да го продавам. Това си ми е бащино място и е ценно за мен", разказва Стойо. Наскоро от поземлената комисия в Смолян идвали да го мерят наново. Обяснили, че май имало някакви грешки при предишното замерване. "Всеки момент очаквам да ми го отнемат с някакви измислени решения, за да го дадат на Качакови, както сториха със земята на Шинка", приплаква Стойо.

Миналото лято в Гела с ужас разбират, чесвекърът на Качакова им е взел и читалището.В местния вестник "Отзвук" е публикувано платено съобщение на "Винара", в което фирмата обявява, че е спечелила търг по програма ФАР за младежка заетост при "реконструкция на съществуваща изгоряла постройка за изграждането на обществен център в село Гела". От почти 10 г. в Гела не е горяла къща. В читалището от време на време наистина са горяли свещи, но то си е цяло.

Селяните веднага свикват общо събрание, където кметицата Драганова си признава, че е подписала 10-годишен договор с "Винара" за съвместна експлоатация на читалището. Ако не друго, то поне Качакови дали дума, че с парите от ФАР ще купят нов минибус, който да обслужва линията до Смолян. Минибусът наистина бил купен, но обслужва само гостите на хотела. А по линията до Смолян пъпли автобус, произведен в далечната 1951 г.

Не след дълго Калинка Драганова заболява от рак и умира. За кметски наместник е назначен съпругът й Христо. Той твърди, че не е виждал договора с "Винара", защото жена му не му казала къде го е оставила.

Малко след съобщението в "Отзвук" в селото пристигат работници и изтърбушват читалищната постройка. Селяните още се чудят как от ФАР са отпуснали пари за проект, в чието заглавие се съдържа лъжа. Самата Качакова не отрече, че работят по проекта, но не пожела да коментира как е спечелен, защото не знаела кой го е съставял.

"Читалището е публична общинска собственост, с която разпоредителни сделки не могат да се извършват. Не смятам да провеждам образователна програма какво е публична общинска собственост", казва зам.-министърът. Разпоредителни сделки по закон с такава собственост наистина не могат да се извършват,но само ако се отнася за обикновен българинПри Качакови положението е по-специално.

Към днешна дата читалището си стои все така изтърбушено отвън. Но ако човек успее да се промъкне вътре през зорко охраняваната странична врата, ще види, че общественият център всъщност е суперлуксозен СПА-център с джакузи, вани за масажи, спортна зала, кафене и още много глезотии. В него простосмъртните селяни от Гела нямат достъп. СПА-центърът даже вече се рекламира в сайта на хотел "Гела", която стартира със снимка на самата Качакова, ухилена до родопски язовир. Подир нея се явява и снимка на най-известния български гайдар бай Дафо. Колчем обаче някой му спомене на бай Дафо името Качакова и старецът веднага започва да сипе пиперливи изрази. "Нека аз да я зърна по пътя си, с тояга ще я гоня. Това читалище с двете си ръце съм го строил, не за да й го подаряват сега", заканва се бай Дафо.

Точно зад читалището - СПА-център се намира нивата на Петър Дуванджиев. Понеже в Гела нямат отходна канализация, а читалището не разполага със септична яма, всичките фекалии от него и от клозетите на СПА-центъра се изливат директно в нивата му. "Там има капацитет да приемат по 200 души на ден и си представете каква пълноводна миризлива река се стича през имота ми в такива моменти", оплаква се Дуванджиев. Няколко поредни години той също предлагал да вземе читалището под аренда, но понеже е обикновен простосмъртен, му отказвали. Въпреки това на споменатото миналогодишно събрание бил единственият, който подкрепил кметицата за договора й с Качакови. Днес и той е сред селяните от Гела, които мислят, че е по-лесно да се справят с британските чиновници, отколкото с родните големци.
 Шинка сочи към терена между хотела и къщата й, който хората на Качакови са й отнели.
 Гела, родното село на Орфей.
 ... но всъщност е луксозен СПА-център отвътре.
 Кметският наместник на Гела седи омърлушен пред читалището, което изглежда изтърбушено отвън.
 Обявата, която разбуни духовете в Гела.
 Петър показва каква канавка са образували фекалните води на "читалището".
52
14443
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
23 Май 2006 22:53
Proud to be bulgarian? С това ли и запушиха устата? Българският Великден? Дело на Василев и Качакова? Ако не е вярно, нека младата надежда от отвъд океана вземе и да ни покаже документи и факти, че е права и е работила "на ползу роду". И да даде вестника под съд за клевета. Иначе - дякуем ойдите си.
23 Май 2006 23:25
Ники Маус, Люпка Баджакова и Милен ДалаВерчев заслужено в Софийския централен, на втория етаж, при набора - зетя на бай Стамат. Строг, но справедлив..
23 Май 2006 23:26
Малоумният "цар" и свитата му от безмерно нагли и цинични юпилдаци и япички, една от най-гнусните човешки породи, появявали се някога на този свят, са сред най-големите бедствия, сполетели България през последните години. Пораженията от него ще бъдат оценени в пълна мяра след десетина-петнайсет години, но никога няма да бъдат признати от вманиачените монархисти, чийто умствен багаж е по-оскъден и от този на патрона им.
23 Май 2006 23:27
Счетоводителката Любка тоже е много пекана!
23 Май 2006 23:30
Честито на гласувалите за новия морал! Те ти булка спасовден! С колко хора си развалих отношенията през 2001
23 Май 2006 23:32
Българският Великден! Новите надежди на България- юпитата, хората, донесли от Запад новата култура на труда, новите отношения. Морал, почтеност във всичко. Ето я Качакова, която искаше да замени мерцедесите на парламента с шкоди.
И ся внимавайте
"Качакова: основното обещание за нов морал беше изпълнено

Основното обещание за нов морал беше изпълнено. Двете години управление показаха, че в българската политика има повече прагматици, като политическия реваншизъм и егоизъм бяха преустановени, което също беше една от заявките, с които Симеон дойде на власт. Това каза Любка Качакова, бивш член на борда на директорите на “Булгартабак”, в предаването “Седмицата”. Според нея увеличение на доходите са усетили най-много най-бедните, а Лидия Шулева е най-революционният социален министър досега , защото вече година и половина мениджърският му екип не предприема нищо в очакване на раздържавяването."
Е да, ама последва шут по повод приватизацията на Булгартабак. Лизачи много-тарикати-прагматици-също
Казаното отлита-писаното остая Откъде дойде. Българският Великден-разрез отвътре

"Писмо до премиера по повод уволнението на Любка Качакова и трудовия договор на Георги Попов за шеф на Булгартабак

По-добро управление
Ние, съмишлениците от Български Великден, независими професионалисти от България и целия свят, които поискахме от предишното българско правителство сметка за неговата политика и допринесохме за промени и надежди в българския обществен живот, днес отново заявяваме своето недоволство от действията на управляващите.

Уволняването на заместник-министри в стратегически министерства без на обществото да са известни техни прегрешения, при положение че към тях няма съществени критики, само с твърдения за липса на 100-процентово доверие, виждаме най-вече като опит да се избегне още по-голям спад на общественото доверие в управлението. .. и т.н"
Смешници. Дали? Прагматизмът-другото име на келипира на унуците на бае ти Ганя. Жив е той жив е-под вънкашност чужда и под име ново.
И миловидно лице. Пфу!!

23 Май 2006 23:44
Те ти бульо Люпке, Великден!
А относно онкоболните дуцента Щерев правилно изтъкна и натъкна, че от тях нищо нема му флезе в джоба – ерго дуржавата нема кво да се харчи за простотии. И тая Шинка дека е ръгнала у просото на Баджакови?

Редактирано от - Gan(ю)гоТрий на 24/05/2006 г/ 00:12:55

23 Май 2006 23:47
Какъв е извода от цялата история?Управляващите да си стоят в София и да не им се разрешава да шават напред назад из Българията, че тя е страна красива и току си харесали някое друго населено място.....и като развържат кесиите...и после спасение няма.
23 Май 2006 23:50
И Бае ти Ганя Каролев продължава да обикаля радиа и теве стейшъните и да се бие в гърдите и да вика: нов саксофонов морал, булгар, булгар. Вервайте картончета и досиета, вервайте честни офицери?, вервайте мръсници. И внуцrте ви се наплюскаха.
23 Май 2006 23:57
Тука има нещо не съвсем наред.
Кои са тия "двеста души" дето плащат да ходят на СПА на майната си в Родопите в порутено селско читалище без канализация, стопанисвано от родата на зам-министърката по екологиата?
24 Май 2006 00:11
Абе, Шако ного си прозт. Найш ли кви еврофондове ше инвестират Баджакови? С тех ше оборудват 4италището с въртолет на покрива, соларни клетки и GPS на комина и райграс в районъ на читалището случайно пред тяхната къща. Ората знаят как са пари усвояват и за туй са учили ин Ландън Сити, ма сетаки си остават учени джебчии. Ма голем късмет извадихме..
24 Май 2006 00:12
Без да се впускам в политически отклонения, кой какъв бил, нов-стар морал, времена и прочее, такава е типичната картина на милата ни Родина. Няма закони, документи, свидетели, нищо - всеки с връзки и пари (в България двете са яко свързани!) може да те изкара от имота ти (респ. да ти вземе бизнеса). Всъщност тука се гради основата на демокрацията - тази мръсна дума за доста колеги от форума. Хората по места да се организират и да си търсят правата. Ама за тая работа се иска дупе. Ако само дремят и слушат сладките приказки, няма кой да им помогне. Ще си останат стадо овце за стригане.
Скоро не съм минавал през Гела, от снимките ми се вижда доста мърлява работа сега. Мисля си, че без заможни хора там (да не казвам богати, че кофти някак си) няма да се оправи. Ами че най-хубавата ни възрожденска и след освобожденска архитектура е все на чорбаджии, търговци, индустриалци и т.н. Така че, първоначално натрупване на капитал. Полза за обществото - след едно-две поколения.
24 Май 2006 00:28
Грешка си Карамфилов. Тия дето правят СПА без канализация в читалищата по селата не са и никога няма да станат заможни или богати. Покрай прехода некои от тях понаправиха по някой друг лев, ама зеха да западат. Други вече са на по-спокойни места. Чат-пат бастисат по некое изостанало читалище, ама тва е нищо.
Тия са прости милиционери и хич и не требе да ги чакаме, за да си оправиме държавицата.
24 Май 2006 01:29
Каква гнусотия!
Тази същата май парадираше с фланелка "Срам ме е от вас" или нещо от сорта срещу правителството на СДС. Къде сте защитници на новия морал?Елате да си приберете вересиите.
24 Май 2006 01:35
Е така се УСВОЯВАТ фондове, както е видно от сканирания договор на снимките по-горе:

ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ

Читалище “Съзнание” в с. Гела, съвместно с фирма “Винара” ЕООД и община Смолян

изпълнява проект “Осигуряване на възможности за заетост на 15 дългосрочно безработни младежи на възраст 18-29 години, регистрирани в бюрата по труда в област Смолян, при реконструкцията на съществуваща изгоряла постройка за изграждането на Обществен център в село Гела, община Смолян, финансиран по програма ФАР на ЕС “Насърчаване на заетостта сред младежите”
и дъра-бъра с пералня, къпалня и докторска такава..
24 Май 2006 01:49
Shako,
Ама аз последното по принцип го казах. Не ги давам точно тези за пример на хора, които с богатство ще облагородяват света около тях.
24 Май 2006 02:19
Чета коментарите и статията и се мая... Ненадмината е човешката злоба и завист.. Далеч съм от мисълта, че Люпчето е света вода ненапита, ама огледахте ли се за какво става въпрос - едно порутено читалище, от което никой няма нужда, една жена дето предентидира, че и взимали земята Качаковите.. и 3-4 ма четирима селски мърморковци.. Хубаво де - някой друг нае ли се да намари пари и да направи нещо за читалището преди тях!!! НЕ!! Кой е объркал документите на собствеността и е продал на частно лице земя дето не била държавна - ДЪРЖАВАТА, в лицето на местните администратори! А дядото дето му реституирали земята - айде моля, дори в България трудно ще ту реституират земя на място, където е единствения път към друг обект !!! Въпроса е Проекта =- изпълнен ли е? Има ли отворени работни места и поминък след него?
Изобщо замисляте ли се, че някои се е ОПИТАЛ да направи нещо.. Отишъл е не на брега на Черно море или на пъпа на София, а в село дето има 98 жители... със затохващи функции и неговата сграда сега е единствения рекламиран/рекламен обект на с.Гела.. А иначе подхода да приватизираш държавното, малко след като то е порядъчно обновено.. заслужава една дебала и сочна ..по адрес на Любчето.
24 Май 2006 04:56
Любка Качакова няма НИЩО общо с Българският Великден откак влезе в НДСВ (май 2001-ва) и по-късно в правителството.

В днешно време БГ Великден не се занимава с плямпане, а с реални, работещи и полезни неща. Без да чакаме някой друг да го направел, без да се оплакваме защо нямало еди какво си, без да се съобразяваме с адмнинистрацията, правителството или който и да е. Просто го правим.
Пример:

http://www.moetodaskalo.comБГ Великден съществува и сред нас няма никой от тези, които злоупотребиха с човешкото доверие и надежди. Какчакова е най-фрапантния пример на нагаждачка, която забрави аболютно всичко (или въобще не го е имала искрено предвид) и се зае да трупа колкото може повече.


Казвам го с огромно съжаление като един от най-постоянните и продължаващи Българският Великден хора.


Че нямаме нищо общо с такива като Качакова може да стане кристално ясно от сайта ни -

http://www.bgvelikden.org
- критикувахме правителството на Симеон много повече от това на Костов; отдавна нямаме никакви контакти с Качакова и другите "набедени" великденци като Милен Велчев и група зам-министри и шефове на агенции.
Единствения човек, който беше и остана в известна степен великденец, е Николай василев. Той поне се появява сред нас веднъж годишно на годишната ни среща в съботата преди Великден, и отговаря конкретно и детасйлно на въпроси. И отговорите му са съществени, а не типични безсмислици, от които нищо не можеш да разбереш


Знам че ще ревнат тук едни гърла срещу "великденцчетата" сега ... На тях би казал да си мълчат след като са страхливи анонимни кряскачи. Ако ли пък не са анонимни, да покажат какво са направили в полза на България (плащането на данъците НЕ се брои - да не ставаме смешни), което не е И В тяхна лична полза или служебно задължение.

Само с такива можем да говорим по темата Българският Великден. Останалите да пораснат на нивото на истински ГРАЖДАНИ, и тогава имат моралното право да дават мнения по обществени въпроси.
24 Май 2006 05:17
Дейба и наглите боклуци. Добрите хора дето върнаха имотите на царчето и продадоха хотелчетата на юпитата трябва да влязат на топло за поне десет години, с възможност за серизоно намаляване на присъдите ако могат да докажат че тези им услуги не са минали без съответните благодарности. Така има ще има шанс и баш носителите на новия морал да влязат в затвора.

А жителите на Гела да не чакат неволята, ами както са блокирали достъпа на британски туристи, така да спрат достъпа на Качакова и Ко до общинска собственост и обсебените частни имоти; да ги съдят за замърсяване на обработваема земя.

Както е известно, планината ражда хора, полето - тикви.
24 Май 2006 06:43
Всичко започна с лозунга "Времето е наше!". Който може, печели - за малко,
но достатъчно; танцува валс - като за последно! Дами канят - в село Гела, засега. Това е то, българският Великден. Вервайте им! За бога, братя, не се купувайте!
24 Май 2006 07:25
Любка я беше срам от дребните далаверки на костовите хора. Затова се захвана с царедворците да покаже стил в усвояването.
24 Май 2006 08:29
Пеканата Любка може да бъде наречена четоводител с голема натяжка. Познавам тази простовата и нахална женица като пърсънъл асистънт на един от екипа оценители на една наша голяма банка преди приватизацията й...за никакво счетоводство тогава и дума не ставаше - носеше кафета, превеждаше грешно и се караше с обслужващия персонал в банката. Чувал съм по-късно и за подвизите в кратката й, но "бляскава" кариера като заместник министър на икономиката, затова, напълно допускам да е сторила всичките тези простотии, които Б.Божков описва така цветисто. Но...има едно но, което ме гложди - това е същият Божков, видял как за една нощ от пристанище Бургас "изчезват стотици американски гаубици", и десетки други подобни бабини дивитини. Та, очаквам с интерес продължението. BTW, коптора, купен от Качакови, изобщо не е единствения или най-голям хотел в Гела. Там има голям хотел на Пловдивския панаир, също и хотел на Петър Манджуков. И двата са определено по-големи, и никак не са коптори. За това Божков дума не обелва, защо ли?
24 Май 2006 08:29
Тези са идеялисти! Дойдоха от чужбина да покажат знания и умения, ама в краденето. Честит празник!
24 Май 2006 08:57
Те потомците на траките в селото ще й разкажат играта на тая. С англичаните се справиха, тая ще я схрускат за закуска.


Прав ли съм Бай Тодаре?
24 Май 2006 08:59
Царят не е малоумен, а е шушумига тарикат.Илия Павлов(ДПС-Доган+БСП)го докараха и от просяк го превърнаха в мойто царство е богато златен е и моят трон.Тези, които го докараха смятаха да го използуват, за да откраднат тогавашният НЕК и Булгаргаз, ама той ги изненада изотзад.Но вижте дъщеря му.Тя е неговото наказание от Бог, а може би ще има и още изненади просто търпеливо трябва да почакаме.Същото предстои и за Любка Качакова.Баба Ванга Бог да я прости казваше не завиждай на човека преди да видиш краят му.И на Любка циците са увиснали и тя ще свърши зле.Просто е въпрос на време.Природен закон е ОТКРАДНАТОТО НЕ НОСИ ЩАСТИЕ И НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ НА ЧОВЕКА, А МУ СЪЗДАВА ОШЕ ПО ГОЛЕМИ. Народа гласува за царя защото предишните бяха същите крадци.Държавното правосъдие можеш да избегнеш, но божественото никога.А в гроба няма къщи, пари, курви и коли.ПРОСТО ТРЯБВА ТЪРПЕНИЕ.Вижте Надка докъде го докара, вижте командира.Дъртите комунисти нали видяхте как свършиха стари и болни и жалки.Човек трябва да е много интелигентен, за да не лъже и краде и да има много силна воля за да устоява, когато му се удаде случай да го направи.
24 Май 2006 09:08
Не ми се коментира икономическо-правната страна на далаверата. Познавам добре района и ми се ще да попитам - Какъв гьонсурат трябва да си , та да придобиеш толкова имот и активи в едно село , за сметка на враждебни отношения и омраза с всички комшии ? Се пак , аз си мисля , че като си правиш хотелчета , вили , и прочие глезотийки на едно такова архаично место като Широколъшкия край със своите специфични хора- чешити / в добрия смисъл/ , би трябвало да търсиш общ език с хората и да установиш някакви дружески контакти ? А то /качаковото/ - идва храс -прас , безпардонно и веднага започва съдебни баталии с настъпаните съседи... Не чувства ли някакъв дискомфорт , не си ли губи усета за спокойствие и почивка , като иде на това място /щом стоели по толкова много .../ ? Ба си дебелокожите юпита , ба си тепигьозите !
24 Май 2006 09:58
Давай, Митничаръ, давай! Можеш да разкажеш още за шеметната кариера на госпожата. Поне аз доколкото знам въпросната персона преди да дойде в България е била на някаква слабоплатена службица в чужбина. След това се намърда в "Българския Великден" и беше произведена в "преуспяла професионалистка" и "юпи".
Е, после стана и заместник-министър с такъв "страхотен опит" в държавното управление. Като капак на всичко сега отново е заместник-министър...
24 Май 2006 10:12
Преди години, колеги от една застрахователна компания ходиха на гости на застрахователи в Щатите. Покрай лакърдиите и посещението на Лас Вегас, направиха двудневен семинар. В резултат на това всички се върнаха с дипломи върху половин квадратен метър, с орли, гербове, варак и други радващи окото атрибути...Като сложиш 4-5 такива изделия на престижното печатарство на стената зад гърба си...тежиш в окото на посетителя поне 100 кила повече..
От това напомпано CV тук най-впечатляващо е продължителното практикуване на френския...


P.S. И понеже изпълнителката на малки музикални форми е била при Бай ЦарЗаместник-министър на икономиката, отговарящ за външната търговия и инвестициите е излишно да питате какво е това външна търговия и де са да ги *** инвестициите.

Редактирано от - Doctora на 24/05/2006 г/ 10:19:09

24 Май 2006 12:18
Интересно как МОСВ-то ше му праи ОВОС-а на Суперперелика.
Сигур както и на Суперборовеца. Супермосв прави суперовоси...
Почтеност във всичко!
24 Май 2006 12:27
Наиситна ли няма никои да им прати 2-3‌ коктеила Молотов някоя нощ ?
Кои се надява още на съд и администрация. Тез наглеци ще се сепнат само когато почнат да ги отстрелват.‌
24 Май 2006 12:38
Майтапа настрана, ама ако на трета инстанция не им харижат парцела на съседите, наистина могат да осъдят държавата, защото им е продала терен който не е нейна собственост... същи доверчиви инвеститори, метнати от коварни правителствени чиновници. На които по една случайност се явяват началници.

Редактирано от - Oraсle на 24/05/2006 г/ 12:40:00

24 Май 2006 12:43
тъстът на Качакова

Те туй е най-големия майтап в целата статия. Другарката Люпка да не е посещавала клиниката на д-р Сфиркоф?
24 Май 2006 13:10
зам.-министъра на екологията Любка Качакова

Доживях да разбера, че екологията се занимава със СПА, "жакузита" и читалища. И септични ями...
Когато юпитата се излюпиха, Люпка люпеше семки и размахваше тениски. После бе отлюпена от юпито Никито... После й изпуснах дирите, ама явно не е СПАла
24 Май 2006 13:28
Що скимтите във форума, бре? Нали юпита, хипита, челен европейски опит, 51% мнозинство им гласува българина на предпоследните избори.Че и на последните достатъчно за да имат квота за зам-министри. Кво ви е виновна Качакова- имало ниша, показала е "предприемчивост", европейска подготовка... Още колко като нея ще ни КАЧАКАТ докато се правим на мъже само на масата. До следващия спасител! Народе ????
24 Май 2006 13:40
Начи, относно репортажа на Божков, той е по повод излъчен материал тези дни от"Господари на Ефира". Не се наемам да твърдя кой първи е развил темата-тоест, Божков ли е натряскал матрялчето след Господарите, или обратно, чини ми се първото, но там, при Господарите, имаше репортаж на Курдов от мястото на събитието. Всичко, написано от Божков, само повтаря излъченото-като другата страна-Качакова, още не е казала тежката си дума-т.е, втора част на репортажа я няма още.
Относно БГ Великдена -това е просто христоматиен пример, как една добра намяра, попаднала в повече от два чифта ръце, се изкористява за нечисти цели като нещо типично нашенско, познато от минали времена.
Там е трагедията, Гаджоков. ..
Ти живееш в по-добрия свят. Виждаш, че там не може да има уважение, респект и реализация, без подобаваща гражданска, обществена и социална активност. Всичко това е известно от хилядолетия и се крепи на простички постулати-не може да си егоист и щастлив сред нещастни, богат сред бедни, сам, за себе си, като остров на благополучието сред морето от нещастие. Индивидуалното щастие е материално и бездуховно, то е нищо, гола химера, сред груповото нещастие. В Рим са го знаели-Видях , имах всичко, победих-нищо не си струва! Рицарите-тамплиери също са го знали отлично-девизът им е бил чрез състрадание към самопознание! Durch Mitleid wissen! Защото състраданието е първата духовна бариера пред познанието. Да не се спирам повече на отдавна разисквани неща- факт е, че няма истински можещ и наистина стойностен професионалист, без да е активен гражданин.Няма "професионалисти за просперитет на Каспичан", защото не може да има истински професионалист, седящ настрана от политиката и живота на Каспичан. Българската политика, хеле в най-ново време и особено дясната, е бъкана с подобни примери
И къде е драмата тогаз?
Въпросът на въпросите е
-като как тъй всяка намяра, тръгнала като работа чиста, като работа благородна, работа богоугодна, работа на полза роду, винаги се извръща в работа дяволска, работа подмолна и работа за келепира на някой от участниците, по нашите ширини.
Ми той не е бил чист. Използвал ни е. Групата -чиста, стадото има мърша. Групата търси врага с билет за да го отлъчи, като следващата стъпка е да се види, че отй изначолото , по произход и подразбиране не е бил чист, па как така сме го пропуснали...
И тук ще ти дам един възможен отговор с пример. В този форум са гостували най-различни политици, които направиха Прехода. Константин Тренчев например, каза нещо такова(перефр):
"Проблемът ни е, че хора, които имаха кристално чист произход, биографии и дела до момента, които говореха пламенно и убедено, като се видяха с власт и възможности, станаха съвсем други-накратко, зеха да крадат бетер комунистите."
Значи, да поставиш собствения пряк интерес пред обществения изглежда е по силния инстинкт. Състраданието и любовта стават неотменна част от издигнатия индивидуален човешки дух, заменяйки материалното, насилието, инстинктите към разрушение и омразата. Пойнтът обаче е в думата индивидуално. Това е индивидуален процес, а не групов.Комунизмът беше построен върху обратната концепция-че групата може да наложи обществения интерес над индивидуалния. Днес тя се интерпретира като фразата на Берлускони, или кой да е български политик, дори и бивш футболист. Те са на това дередже-няма лошо, ако покрай бръмченето за общественото прокарваш и своето. Ся на кое даваш превес е подробност-естествено-оттатък покрай общото прекарват и частното, у нас обратно. Членството в групата е гаранция за свестност. Който напада член на групата, напада принципите й, напада самата група. Това например затри Костов.
Сега разбираш ли критиката-групата чиста, човекът-лош. Твърдиш, че тя не е от групата още от влизането й във властта, но през , но през 2002ра сте написали това
Уволняването на заместник-министри в стратегически министерства без на обществото да са известни техни прегрешения, при положение че към тях няма съществени критики, само с твърдения за липса на 100-процентово доверие, виждаме най-вече като опит да се избегне още по-голям спад на общественото доверие в управлението. Не сме съгласни с позициите и основанията за тези решеия, особено тези от тях взети от и засягащи бивши активни участници в Български Великден.За съжаление, една от главните причини за подобни неосновани на принципи решения е прекратяването на диалога от страна на бивши активни участници на Български Великден и днешни министри, заместник-министри, депутати, и от друга страна - всички тези, които продължаваме да търсим различния поглед и да допринасяме с анализите, плановете, предложенията и решенията си за по-добрия живот на хората в България.

И какво правите вие, анонимни драскачи, питаш ти?
Ами реагираме на несправедливостта. Под каквата и да е форма. Маскирана дори като групов интерес. Да се научиш да реагираш на несправедливостта е първия белег за гражданско съзнание. То е неотменимо право на демократичните общества. Нашето е на това ниво- то е като първичен бульон, от който ще се роди животът. В първичен бульон живеем, първични белези на съзряване проявяваме. Балансираме, жонглираме, играем си с огъня, парим себе си и близки. Знаеш я пирамидата на Маслоу. Не е лесно да правиш и това, когато при нас е вързано за по долни нива-много реагираш, трудно ще оправяш битието. Който е вече в демократичното общество и оправил долните нива-да покаже по висша форма, да покаже КАК ТРЯБВА да е, а не както вече си знаем. Това е нормално, естествено-но е и негово спасение.Защото нищо случайно няма-Господ слага всеки там, където може да го изпита най-добреи където ще е полезен. наче казано-става „Високата образованост търси самоизразяване. Харченето на пари не е достатъчно, тъй като способността да си по-единствен е движение на духа.” Става екстравагантността на богаташа, купуваща му духовни индулгенции.
Като за начало-никакъв пряк клепир под каквато и да е форма на участници в група за обществена помощ. Примерът е най-добрия учител-инак, и тия са маскари, и тия са като ония, сичко е далавера. И става Лечков вицепремиер, а Бойко... „Когато веднъж осъзнаеш, че всичко е измама, ставаш мъдър и започваш да гориш и колиш себеподобните си." Чарлз Буковски
Е, помощ ли е това, в края на краищата...
24 Май 2006 13:48
bestbuy,
нищо лошо в това, разбира се - има си пари Любка К., купува си. Хората вече свикнаха с "първоначалното натрупване на капитала" в България. Но не се свиква с миризмата на мърша. Защото там, където се издигат кулите на днешните богаташи, винаги в техните основи може да изровиш трупове - я на обезглавен закон, я на някаква истина, я на човешко достойнство.
Огледай се и няма как да не усетиш воня: Родопа планина, Витоша планина, Рила планина, Стара планина, Люлин планина, Черноморски бряг... Навсякъде, където се издигат високите кули на "предприемчивите". Любка ще огради Гела и утре ще си има собствено село. Нищо лошо - колко по-малки от нея си имат вече собствени села с всичката им земя. Пет-шестима ще си оградят Пампорово и ще си имат собствен курорт. Но...усещаш ли накъде ще тръгнат вдругиден работите, когато няколкото хиляди имащи "собствени" курорти, брегове и планини задружно издигнат висока ограда около държавата и забучат табелата с големи букви: "Частна собственост! Охранявана зона! Забранено за досегашни поданици!" Пак няма да е лошо, но ще бъде страшно, уверявам те.
Западът, откъдето идва Любка, отдавна е преживял един подобен период. Освен икономика, това момиче и неговите съратници от Великдена не е лошо да почитат отвреме-навреме и малко история, а защо не и книжки по етика.
Иначе - нека си имат парите, вече никой не може да им ги вземе, никой...

24 Май 2006 15:08
Е що ся така постфактум? Аз доколкото помня от един предизборен тв диспут с целия учком together сите комсомолци си бяха зарязали милионите на запад и дошли да ни оправят от чист патриотизъм. Миленча беше зам. директор на Мерил Линч, Люпка беше chief accountant ли, chief controller ли на най-голямата фирма в Брюксел, джуджака вече забравих какво, но и той началник нещо по индексите.
А какво стана с Кумеца? Къде се затри туй богатство?
24 Май 2006 15:29
Те твоите спомени малко като на патриота Хеат доносите форумни, ама на теб ти е простено, като на държател на късче от одеалцето на Пепи. А кой е Кумеца?
24 Май 2006 15:44
По едно време беше CEO на Булгартабак, сетне зачезна нанякъде.
24 Май 2006 15:49
Нямам впечатление тъй чистото и родолюбиво движение "Българският Великден" да се е разграничило по някакъв начин от Качакова (камо ли пък осъдило) . Добре ще е, прочее, патетичният г-н Гаджоков да види какъв е силуетът на любимата Любка на техния сайт в момента:
Великден на 2001-ва дойде с надеждата, че царят в изгнание и син на монарха, който отказа да помилва Вапцаров, ще оправи нещата. И Любка, като Райна Княгиня, развя байрака на "новото време"- бяла тениска с надпис "Срам ни е от вас". Априлският революционен подем, достоен за перото на Захари Стоянов, я изпрати на най-тежкия сектор от фронтовата линия - срещу силния Командир на СДС Иван Костов. Тя прегази синия рубеж като танк Т-54 и влезе във властта, пеейки царския рефрен: "Вервайте ми." За разлика от много други революционери, бившата служителка на "Прайс Уотърхаус Купърс" не забрави какво пишеше на знамето. Докато бе заместник-министър на икономиката, тя работеше и живееше с мисълта да не стигне дотам да й подарят фланелка с надпис "Срам ни е от теб". Тази правоверна почтеност - както се казва - й изяде главата

Натиснете тук

Редактирано от - Д-р Тормозчиян на 24/05/2006 г/ 20:25:52

24 Май 2006 15:51
А, да, сетих се, наистина беше "богатство". И той имаше май мераци за перлени вани, яхти и по две женски на вечер в служебната X5-ца, ама май рано-рано го усетиха. Не му помня името, и не съжалявам.
24 Май 2006 16:02
"АТАКА"!
24 Май 2006 16:18
A-aa оня Георги Попов(гошо умното, за разлика от другия гошо) дето беше шеф на Булгартабак и в-к “труп” му бяха изчислили надника на 932 лф.? И дето с малкото Нике щяха да бастисват Табака Е ма на него таман му си отиваше перлената вана..
24 Май 2006 17:56
Млади юпита с по две-три дипломи и още толкоз западни езици, а ние, над 40, да мрем в гробищата с остарелото си манталитет, а?

_____________________________________
Най-после правилното деление: на досиестници и на свободни граждани.
24 Май 2006 18:15
Пази Боже сляпо да прогледа!
Това са тъй наречените великденчета, дето се появиха от нищото и напъплиха, като скакалци в България, за да я опоскат и одрискат...

24 Май 2006 20:00
Митничар, много си прав.
24 Май 2006 20:40
Аз всъщност много малко знам за въпросната Любка. За бизнеса й, и на роднините й - още по-малко, а и не ме интересува. Забелязал съм обаче, че царските хора са следени под лупа за такива работи (в което по принцип няма нищо лошо). Заради "новия морал", разбира се. С който лозунг в 2001-ва мощно издухаха Костов и БСП, за мое удоволствие - признавам си го. Е това им мероприятие няма да им бъде простено.
Интересно ми беше да прочета, че имало и по-големи от тях в Гела, ами супер! Съвременният (и качествен) туризъм ми се струва по-полезен за оцеляването на Родопите от картофите и високопланинското животновъдство.
Щях да забравя (не му е мястото тука, но не знам къде) - честит празник на всички!!!
24 Май 2006 21:16
Защо се закачате с бедната персона Любка Василева Качакова? Горката не е намерила време да си уреди 24 (двадесет и четири) здравни вноски, за какви имоти се манипулира тук
Също както една митничарка, но тя поне си уреди няколкото здравни вноски след като се разчу работата.
Форумният Mitnicharъ, за доста от клеветите да си припомним ли номерцата на държавните вестници където тези "клевети" са публикувани
24 Май 2006 21:28
В База Лозенец (бивша Правителствена болница) елитните чиновници не ги разпитват дали са плащали редовно вноски.
24 Май 2006 23:03
Не тече ли БГ кръв във вените на тая бе? ... или точно щото българска кръв тече е толкоз greedy
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД