:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Сирийците и иракчаните ще получат условни присъди и глоба от 100 лв.
Одобрявате ли решението за тотално превъоръжаване на армията?
Да, категорично
Не, нас НАТО ни пази
Нямам мнение
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 266,518,397
Активни 210
Страници 7,747
За един ден 621,541
Форум

Що е то самотна майка?

Читателите в сайта на "Сега" обсъждат идеята на министър Емилия Масларова за нов начин за изчисляване на майчинските
Снимка: Пресфото/БТА
Идеята на министър Масларова за новите майчински се приветства от жените с по-високи доходи, които в момента са ощетени. Проблемът е дали двойното обезщетение на самотните майки няма да доведе масово фиктивно безбрачие.
booob

Питам се дали тези нововъведенията няма да са допълнителен стимул за отпадане на браковете?

редник

Наистина - каква е целта - да се поощряват самотните майки ли? Нормално е децата да се отглеждат в семейство и държавата трябва да направи всичко възможно да защити семейството!...

ами сега

То и сега всяка циганка е 'самотна' майка - защото и сега самотните получават повече пари от несамотните. Много ми е чудно как социалните ще разбират коя майка е самотна и коя е 'самотна'? И самотна майка ли е разведената жена, ако в действителност отглежда сама детето без никакво участие на бащата - пълно е с бащи "осъдени" от държавата да плащат издръжка на детето си след развода от по 20 лв месечно. Когато дори това не плащат, то не държавата, а децата им трябва да ги съдят за издръжката си. Познавам някои деца, които са съдили по този начин бащите си, а в резултат са спечелили само омразата на тия същите... и никаква издръжка.

Има смисъл да се помага на майки, ако наистина сами отглеждат децата си, според мен. Как в други страни определят коя жена гледа сама детето си и коя просто не е сключила брак с бащата на детето си? От цялата работа пак меркантилните особи ще намажат - ако трябва ще се разведат и ще се отрекат от бащинството си. А какво биха получавали самотните бащи? Има и такива...

Социалният министър Масларова ще предложи и заплатата на бащата да има значение при определяне на майчинските. Идеята е те да бъдат 90% от средноаритметичния доход на майката и бащата и да се получават в първата година от раждането. Това, което взриви интернет-форума, е идеята сумата, която се полага на самотните майки, да се удвоява, за да не бъдат ощетени. Въпросът е как се установява, че майката е действително самотна.

Vyacheslav Popov

Все пак е добре, че се мисли за увеличаване на размера на обезщетението за бременност и майчинство. Само че има едно или повече, но:

-Ако се вземат за основа средните заплати на бащата и майката, то това ще създаде ред бюрократични пречки. Младите родители, вместо да се грижат и радват на децата си, ще трябва ежемесечно да взимат бележки за доходите си и след като се наредят на една дълга и предълга опашка в службите за социално подпомагане, ще им се отще увеличението. А да не говорим, че няма и да помислят да създават второ дете.

В същото време Консултативният комитет за национална сигурност към президента на направи извода за „развитие на диференцирания подход в осигуряването на семейните помощи с акцент върху стимулите за раждането на второ дете". Следователно би могло да се обсъди и вариантът, в който двойният размер на дохода като сума от доходите на двамата родители да се взима като основа при създаване, раждане и отглеждане на второ дете.

Освен това вероятно е назрял моментът да се създаде на законодателна основа инвестиционен фонд, необходим за изграждане на жилища за тези семейства, които създават и отглеждат деца.Herr_Vasko

Държавата по никакъв начин не трябва да дава предимство на самотните майки, защото това още повече ще засили тенденцията към безбрачие.Zavinagi CSKAR

Това, което е измъдрила Масларова, ще спомогне за:

1. Намаляване на брачните семейства за сметка на извънбрачните такива...

2. Намаляване като цяло помощите за българки, тъй като срокът за плащане се намалява от 2 години на 1. Това не касае ромките, тъй като раждат често и парите от републиканския бюджет ще пътуват към тях без прекъсване.

3. Единствено богатите бизнесмени и високоплатени служители ще спечелят от средното аритметично от заплатите им и тези на половинките им. Обикновените българи, вместо да вземат майчински две години - само 1 година.

гошоБъдете патриоти - емигрирайте!

Все повече се замислям над това, не защото съществуването ми тук е станало чак толкова непоносимо, а заради идеята, че със стоенето си в тази държава всъщност храня паразити -- болшинството, участващи в държавното ни управление.

Забележете, че "храненето" става пряко и косвено - веднъж заради данъците, които се "усвояват" за всичко друго освен предназначението си, и втори път заради ниския стандарт, следствие от бандитските правила на играта в държавата.риж

Идеята за повишаване на майчинските и обвързването им със заплатите е добра. Но се боя, че имат право тези, които се страхуват, че тя ще се изроди. Това за "самотните майки" е опасна глупост.gery7

Майчинството трябва да зависи от това колко време родителите са се осигурявали и върху какви суми.Сега се получава еднакво майчинство за жени, дето са осигурявани върху високи заплати, и за такива, дето са осигурявани на минимална заплата. Не е тайна, че безработни бременни се осигуряват в разни фирмички за по няколко месеца, а после доят фондовете.Мол Фландърс

Много е добре даже, че сумите за отглеждане на дете ще зависят от заплатите на родителите. Идеята е супер, остава да я приложат на практика.
7
7932
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
21 Февруари 2006 01:37
В помощ на екипа. Ето още някои "изпуснати" мнения:
А_така
[Златен]
17.2.2006 г. 23:21:22 Искат в тази държава да останат само те и шепа пенсионери и цигани които да им гласуват
Спасов Ден
[Напреднал][110]
17.2.2006 г. 23:46:54 за всичко е помислено в законодателствата на западните страни, просто трябва нашите да се понапънат да си ги преведат и да ги прочетат...ако още има гработни сред тях
Chicho Dr.
18.2.2006 г. 03:46:17 Майчините за това са майчини, за да се дават на майката. За да стимулират ражданията. Този вид надбавки не трябва да са обуслвени въз основа на дохода, освен за тези с ниските доходи. При тях нека да са по-високи с %-и. Виж за самотните майки съм съгласен, защото те все повече ще се увеличават.
Не, че моето мнение е незаменимо. Но то дава възможност за сравнение на мненията. Но за екипа на СЕГА е характерна избирателността. Дискриминация по мнение.

21 Февруари 2006 10:52
кафа секеме от демагогщината на тази жена. Много лъже. След като баби майки го разбраха, защо продължава да се пени като евтино веро. може би трябва за зарибявка на роми и говорящи на майчиния си език други граждани на Република България.
21 Февруари 2006 11:22
Една майка ми каза „Запомни от мен: човек винаги е сам”.
Тя не е повече омъжена. Отгледаха заедно с бащата двете си деца с вродени увреждания на гръбначния стълб. После се разделиха. Сега тя е с буйна червено-оранжево вапцана грива и буйно деколте, с млад любим, който я обожава заради силата й. Какво е преживяла тя, силната и самосъздала се от нищо в далечна чужбина, за да помогне на децата си да намерят своя път през живота? Никого не занимава с това. Не очаква съчувствие от никого; допускам, че е губила последователно всички илюзии, докато сведе себе си до... себе си. До това, което никой не може да ти отнеме.


За какво думам: всяка майка е такъв дзвер. От него можеш много да получиш. Този дзвер пикае на ситните кинти, които обществото му бута. Обществото е, което има интерес да се подмазва на дзверо. Защото той е, който създава човешкото градиво.
21 Февруари 2006 12:45
Разведената самотна майка, обаче, получава само двойна отговорност и никаква подкрепа: нито от държавата, на която е родила гражданин, нито от тотално дезинтересирания "татко". Дори не може да бъде съден качествено, защото не дължал пари на държаватар а на частно лице.... Едва ли има друга държава с толкова цинично отношение към децата, законно родени и останали на грижите само но майките си.
21 Февруари 2006 17:56
Sofia'с darts
21 Февруари 2006 20:07
Да де, ма аз съм продукт на това-без баща!Измисляйте си жените квото искате ма требе да е двоюродное!Майките са любими ама бащите необходими!
16 Ноември 2007 20:41
Ако госпожа Масларова направи тази крачка наистина ще направи нещо добро на много родители отглеждащи сами децата си. В България най-често майките и по рядко бащи отглеждат сами децата си. Обикновено мъжът нехае за създаденото поколение независимо дали то носи името му или не. По - горе прочетох мнениея които буквално ме потресаха. Абе, хора вие съвсем сте изгубили човешкото в себе си?! Когато семейството се състои от двама равноправни родители в дома влизат две заплати и хората взаимно се подкрепят. Когато един родител сам отглежда децата си/детето си съответгно заплатата е една. Навсякъде по света има политика обърната към хората, които сами гледат децата си, а причините могат да са много. /вдовица, разведена, родила без брак и неживееща с биологичния баща на детето си жена, майка с неприпознато дете и т.н./ Понякога дори не родителят отглежда децата, а бабата или дядото. Изобщо днес СЕМЕЙСТВОТО има много лица. Нека не бъдем тесногърди и нека преди всичко бъдем хора. Тук се сблъсках с такава помия /не искам да цитирам, че съм възмутена от дъното на душата си от такива хора с такива мнения, о, сбърках - казах хора? /

L.S.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД