:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Валери Симеонов: Ще бъдем лошите, въпреки че цялата ми рода е в чужбина
На 22 май той ще престане да е и министър-председател
Всеки трети би се върнал в България, ако получава заплата между 1501 лв. и 2000 лв. месечно
СТАТИСТИКИ
Общо 262,125,657
Активни 218
Страници 95,539
За един ден 486,785

Стари националисти възраждат ОКЗНИ

Националисти около бившия депутат Минчо Минчев регистрираха в Софийския градски съд Общонароден комитет за защита на националните интереси-Асоциация България. В първите години на прехода ОКЗНИ бе начело на протестите срещу връщането на рождените имена на сънародниците ни от турски произход. Идея на комитета бе и т.нар. Разградска република. По-късно организацията се разцепи и стана коалиционен партньор на БСП.

ОКЗНИ-АБ се роди дни след като други националисти - от Българския национален съюз (БНС) на Боян Расате, се заканиха да направят своя партия. Организацията бе в основата на "Атака",преди партията на Волен Сидеров да влезе в 40-ия парламент.

Като гражданско обществено-политическо движение ОКЗНИ-АБ щяло да участва на местните избори в Кърджали през 2007 г. с партийно неоцветен кандидат. Минчо Минчев настоява за ново териториално-селищно деление, за да се ограничи етническото гласуване в Източните Родопи. Минчев пожела и да се отнеме правото за глас на хората с двойно гражданство. "След 16 г. неконституционното ДПС продължава да работи против България и в интерес на съседна Турция", допълни той.
20
4533
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
18 Януари 2006 00:45
БРЕЙ-й-й, много "Атаки", брей-й-й?!? Много нещо!
"Демократична" МОДА ли стана вече АТАКАТА?!
"Атака" до "Атака", сидеровец до сидеровец- и все готови за АТАКА?!?
Ама, Бат` Бойко закъснява, нещо ...?!

Редактирано от - paragraph39 на 18/1/2006 г/ 00:46:17

18 Януари 2006 00:48
А пък азе си помислих, че у новия брой няма да продължат патриотарската тема от "Наблюдател"
18 Януари 2006 01:59
Очаквах да се вазвурне национализама в БГ и се борех мечтата ми да се сбудне но за такув резултат просто сам изумен.Да не се счупи клона само стар лаф.
18 Януари 2006 02:12
Каквото повикало, такова се обадило. В противовест на етническата партия на Доган, сега ще се появят и български партии, защитаващи интересите на българите. Подкрепям това...... Вън ДПС от управлението на Б-я.....
18 Януари 2006 02:49
Евроскептицизмът стана заразен
В. "МОНИТОР"-18.01.2006
Политическата бъркотия и нестабилност напоследък в Полша, в резултат на които партии, противници на пазарната икономика може да влязат в правителството, е повод да очакваме подобни ситуации и в други страни от Нова Европа, където предстоят избори.
В Полша, страната с най-многобройно население, станала пълноправен член на ЕС при разширяването през 2004 г., имаше избори миналия септември. Убедителна победа постигнаха партии, които са или умерени или силни евроскептици. Най-голямата от тях - Право и справедливост, формира правителство на малцинството, като обеща по-патриотичен политически курс и по-предпазлив подход към икономическите реформи. Неотдавна партията отхвърли бивш съюзник, подкрепящ пазарната икономика, като вероятен коалиционен партньор и обяви съюз с леви и десни политически сили, които не крият своята враждебност към пазарната икономика и бяха против влизането в ЕС.
Други страни от региона също могат да се заразят от този пример, прогнозират аналитици. Според тях партии със сходни послания, със същата популистка платформа и противници на пазарната икономика, имат шанс да извоюват победа в изборите в съседните Унгария, Чехия и Словакия...
18 Януари 2006 05:00
Да бе П 39, много станаха и сега ще възникне въпроса, кой да води бащината дружина. Миналата неделя в Крушари, Добричко имаше избор за нов кмет .Поне пет автбуса с гаджали са дошли от Турция да гласуват .Къде бяхте вие от Атака да ги спрете? Защо не се намери един да им надупчи гумите, а само лаете по форумите?
18 Януари 2006 05:31
Със стари курви-нов бардак...
18 Януари 2006 06:25
По-късно организацията се разцепи и стана коалиционен партньор на БСП.
Разбира се. У нас всички "националистични" партии барабар и с "моята" Атака са комунисти. Няма и не е имало в България истинска фашистска партия, за съжаление. Най-националистически настроените хора. Те са изключени от "демократичното" общество. Сега тези, от ОКАЗИОННИТЕ партии, понеже не са ги допусанли до Парламента и се правят на интересни. И няма как да не се съглася днес, с бай Хасан относно личния състав на бърдака. Спомням си фарса, който ние приемахме за действителност в първите месеци на 1990 г. От едната страна на "бариерата" Минчо Минчев - чинге, пишман националист; от другата - Румен Воденичаров - чинге, пишман туркофил, по-после пак пишман начионалист. И докато Минчо Минчев е умен човек, въпреки всичко, то Румен Воденичаров е хитра змия, която беше внедрена от горе в отгледаната опозиция. Приписаха му се несъществуващи геройства срещу ДС, създаде му се ореол на борец против комунизма и т.н. Но успя да си изпълни задачите докрай, нямаше в ръководството на СДС никой, който да искаше или да можеше да му противостои, с изключение донякъде на Янко Янков. Та този Румен, след като беше моторът за бързото връщане на имената, прехвърли цялата вина за специалното постановление на ЦК, върху едвам пърхъщото СДС. Та всички те са с пагоните на Дявола.
18 Януари 2006 09:19
В зората на демокрацията ви симпатизирах, но малко остана да направите голяма беля в Кърджали. Сега ще видим каква ще ви е офертата.
18 Януари 2006 10:13
Проблема не е в етническите турци живеещи в България. Проблема е в ПЪТЯ който е поела България, както и НАЧИНА по който върви по тоя път.
Много сега грачат за Евроатлантически Ценности както грачеха за Комунизъм и Реален Социализъм на времето. И в единия и в другия случай НЕ знаят за какво приказват. Използват един прост трик, срещу всеки протест , веднага те обвиняват в "левичарство", "комунизъм", или в "фашизъм" изписват се купища хартии от ПЛАТЕНИ продажни драскачи, жонгльори на думи, пропагандатори ....

Всичко е Геополитика, Пропаганда и ЗДРАВ Разум на който е останал. Пътя по който върви България ВОДИ до задънена улица и изчезване на Българския НАРОД. Освен ако нямаме перфектни кормчии които да хващат различните "попътни ветрове" и ловко да маневрират ... А нито Глобалният Курс е правилен ( за което България няма вина .. ) нито Кормчиите са наши, продъненото корито България се влачи и бута от външни сили ... за целта има една слугинска Неоколониална прослойка която обслужва "Новия Курс" част от тях са наследниците на обслужващите "Комунистическият Курс" който също бе натрапен на България НАСИЛА, още веднъж НАСИЛА, и още веднъж НАСИЛА, ... същото се прави и сега но с помоща на Пропагандата и Разрухата.

Да разчитаме на Природата или Господа че си знаят работата. Другото от нас колкото можем .... Но важното са ТРАДИЦИИТЕ и ДЕМОГРАФИЯТА това е единственият начин да преживеем ВСИЧКО, и най-тъпото и лошото, ВСИЧКО. Това трябва да са основни цели в момента, всичко друго са СРЕДСТВА , ЕС по скоро пречи а не подмопага тези 2 цели ... ( по точно тия които дърпат конците в ЕС )
18 Януари 2006 10:25
......Подкрепям всяка инициатива да се въведе поне малко ред в държавата. Ако наистина искаме да сме демократично общество, то естествено трябва да има достоен противовес на турската етническа партия на Меди Доганов.
......Що се отнася до това двойните граждани да не гласуват съм против. Всеки може да бъде по стечение на обстоятелствата с двойно па и с тройно гражданство - зависи къде се е родил, с какво гражданство са неговите родители и така нататък. Важното е какъв се чувствува и за какво милее. По Конституция всеки има право на глас, но трябва в Закона да се добави, при положение че има ПОСТОЯННО местожителство в държавата. То ест участва в нейния живот. Ако живее постоянно другаде ще си гласува там и толкоз. Да няма гласувания в друг град, в чужбина, в болници, кораби и казарми. Само така мисля, че ще се пресече фалшифицирането на вота.
.....А на новата формация и желая успех. Дано се пребори за този избирателен закон.
18 Януари 2006 10:28
Когато Карлсон (Красо Каракачанов) е пратен във ВМРО, кой е пратен в ОКЗНИ? хе-хе, ще падна от смях..
18 Януари 2006 10:36
Бай Асан...за Доган и ДПС-то говориш, нали?
18 Януари 2006 10:37
Един въпрос, моля!
А ще поканят ли настоящия президент Георги Първанов отново за говорител? Щото той беше такъв преди, факт кой знае защо все "забравян" от привържениците му? И как ще се съвмести това с приятелството му с Доган?
18 Януари 2006 11:44
ДС влиза в действие!Помните ли - 17 БЗНС-ета, тогава се уплашиха от единно БЗНС! Така и сега - 17 "Атаки" - иначе става страшно, ами ако вземат кок.. т.е. властта?
18 Януари 2006 12:11
Викам да гледаме сега кой ще им стане говорител. От ОКЗНИ-то все юнаци излизат. Къде социални, къде национални, а най-паче специални.
18 Януари 2006 16:05
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!!!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!
18 Януари 2006 17:59
ахахаха вие винаги имате с какво да развеселите човек- какви "националисти" ви се привиждат -бездарни палячовци и още по-бездарни ченгета-палячовци---> националисти Ха Ха

та той Догана е по-голям националист от тия шутове бре...
18 Януари 2006 18:01
опа, забравих да допълня:
...от тия гнусни шутове бре..
18 Януари 2006 18:06
daciec
ама не се "впрегай" толкова..
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД