:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Разградчани поведоха и изпуснаха дузпа срещу френския шампион
Кери е предупредил Лавров, че ще прекъснат всички контакти с Москва, ако не спрат атаките в Алепо
В момента те са основната част от залавяните у нас и са вече хиляди
Еврокомисарката си взела едномесечен отпуск (Видео)
АБВ иска оставката на Даниел Митов
Унизен и обиден съм! Не смятам, че в Рио вдигнах българското знаме само на 20%, каза шампионът Ружди Ружди
Правителството издигна Кристалина Георгиева за шеф на ООН
СТАТИСТИКИ
Общо 291,149,761
Активни 256
Страници 222,938
За един ден 1,302,066
Дума на деня

Бивол

Българино, гордей се с тая дума, говедо балканско таквоз! По линия на тая дума абсолютно всичко ни е наред! По линия на биволщината сме си с двата крака в Европа, а с другите два даже в САЩ... Защото привидно славянозвучащият бивол за щастие влачи произхода си от древния ЕС - от гръко-римската цивилизация. На елински и на латински думата е звучала неочаквано нежно - бубалус. И ние добре сме сторили, че сме я попрекроили, защото твърде избива на неуместни лигавщини като гъделичкане на бебенце: "буба лази"... Още по-хубаво (а как иначе?!) са постъпили пионерите в Дивия Запад, извеждайки от кроткия бубалус прочутата форма buffalo - внушителна и респектираща като див американски бивол.

Тъй че откъм биволщина всякак са ни приели навсякъде, където си пощем. Ненапразно и Александър Божков подходи именно с биволско спокойствие към клеветническите твърдения, че преговорите с ЕС били затънали в калта. Ето как: "Значи, както се казва, една българска поговорка има: бива, бива, но бивол за мезе не бива!"

Море, не бивало то... Зависи кой е замезващият. Пък и никой не е зинал между две уискенца да налапа цяло добиче наведнъж. Напротив, печените майстори в тази област си заделят само по десетина-петнайсет процента от поднесените им за приватизационно жертвоприношение биволи.

Гъделичкаме те бе, Божков. Буба лази!...
1097
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД