:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Валери Симеонов: Ще бъдем лошите, въпреки че цялата ми рода е в чужбина
На 22 май той ще престане да е и министър-председател
Всеки трети би се върнал в България, ако получава заплата между 1501 лв. и 2000 лв. месечно
СТАТИСТИКИ
Общо 261,966,122
Активни 1,150
Страници 392,160
За един ден 486,785
ПО ВКУС И ЦВЯТ

Животно според зодията

Каква твар е подходяща за родените под съответния знак, коя съвсем не става и има ли компромисен вариант?
Може ли човек, и без да разбира от животни, да намери идеалния домашен любимец? Да, само трябва да съобрази избора със собствения си зодиакален знак. Защото съществуват земни и водни твари, които и при най-голямото старание пак няма да харесат стопанина си, нито пък той ще остане доволен от съжителството си с тях. А има и такива, които като че ли са създадени един за друг. Някои пък попадат в тъй наречения компромисен вариант - тоест не са от най-подходящите, но пък не са и за отхвърляне.Какъв любимец трябва да избере Овенът?Животинката, която ще приютят в дома си представителите на тази зодия, е желателно да бъде дребна и с не дотам изразен характер. Това условие е необходимо, за да може Овенът да властва и разиграва своя приятел, както си иска. В същото време избраното същество трябва да е много забавно, симпатично и изобретателно. Не на последно място - да обича игрите със своя господар. Такива любимци са хамстерите, мишките, морските свинчета.

Неподходяща компания на Овена са всички видове котки и кучета. Особено онези лаещи, чиято порода завършва на териер. Причината е ясна - две вироглави на едно място трудно биха съжителствали. С такъв любимец в дома постоянно ще има някакъв конфликт, защото и животното, и стопанинът ще проявяват най-крайните черти на своя характер.

Компромисният вариант е зайче. То хем е пухкаво и сладко, хем с вида си сякаш има нужда от закрила.Куче от сой за ТелецаПредставителите на тази зодия биха се разбирали добре единствено с елегантен пес. С това обаче изискванията към евентуалния домашен любимец не се изчерпват. Избраното куче трябва да бъде задължително от сой, да подлежи на дресура, да не е прекалено своенравно, да се подчинява на своя господар, да обича разходките на каишка (това е нещо важно, тъй като с подобен екземпляр до себе си Телецът ще се фука наляво и надясно), да е късокосместо (за да изпъква силата и мускулатурата му) и освен това да бъде от породите-бойци (но не от най-крайните). Такива животни са немският дог, боксерът, доберманът.

Твари, които нямат да спечелят адмирациите на Телеца, са всички пълзящи гадини, гризачи и земноводни. Той изпитва омраза към подобни същества и по-скоро би му доставило удоволствие да ги унищожи, отколкото да си ги отглежда вкъщи.

Компромисният вариант е европейска котка. Тя е достатъчно забавна, търпи в определена степен властни команди и освен това разведрява ежедневието. Но това е наистина компромис.Близнаците обожават екзотичните гадинкиХората, родени под този слънчев знак, са особняци и по отношение на предпочитанията си към домашните любимци. Те с удоволствие биха отглеждали в дома си нещо екзотично, необичайно, стряскащо и хладно на външен вид. Подобни твари, които по принцип предизвикват отвращение у околните, за тях са едва ли не най-съвършените същества на земята. Подходящи за Близнаците са питоните, скорпионите, тарантулата.

В същото време представител на тази зодия и котка на едно място е нещо абсолютно несъвместимо. За Близнаците мяукащите са просто една лигава работа, нещо като сапунените сериали.

Компромисът - риби, но не какви да е, а пирани или декоративни акулки. Обяснението е, че имат достатъчно зловещ вид, пък макар и в аквариум.Скъп и "лъскав" приятел за РацитеКакво животно може да разнежи сърцето на един Рак? Отговорът - скъпо и много "лъскаво". Така стопанинът ще може да демонстрира висок стандарт на живот, когато има гости или когато разхожда любимеца в кварталната градинка. Подходящи обекти са кучетата от породите шарпей, китайско голо, а така също персийките и котките рекс.

За Раците гризачите са нежелани като домашен любимец.

Компромисният вариант е папагали, но само какаду и амазонка. Но това е само в краен случай, тъй като тези разновидности кряскат доста силно, а представителите на въпросната зодия се дразнят от прекаления шум. Стават само защото имат ефектен вид и впечатляват силно гостите.Лъвът предпочита кучетатаПротивно на очакванията Лъвът не залита по луксозните и скъпи породи песове. Той определено предпочита кучетата, като най-харесва достолепните екземпляри, които всяват респект с външността си. Добре е любимецът да бъде породист и с размери над средните. Има обаче и още нещо - животното трябва да е и много умно, а така също забавно, за да става за компания. Но не и лигаво! В същото време Лъвът би си взел и нещо грозно, но чаровно по своему - като бултериерът например. Добър избор са освен него и ротвайлер, лабрадор, английски булдог. Освен кучета лъвът харесва и папагалите от вида жако.

Онова, което не би приел в дома си под формата на домашен любимец, са гризачите и влечугите. Не харесва и персийските котки, нито пък помиярите. А най-много се дразни при вида на болонки и пудели.

Компромисният вариант е европейска, британска "библиотечна" или синя руска котка, тъй като и трите вида се славят като едни от най-умните мяукащи.Немска овчарка печели одобрението на ДеватаЗа хората, родени под този зодиакален знак, е много важно домашният любимец да бъде умен, да търпи дресура и да пази чисто. Естествено, такова идеално съчетание трудно може да бъде открито. Затова и Девите са по-склонни да си вземат животно, ако живеят в къща с двор. Още повече, че те не са фенове на ежедневните разходки на любимеца, а при този вариант такова нещо не се налага. Подходящи за тях са от кучетата - немска овчарка, самоед, лайка, каракачанка, а от котките - европейска.

Най-лошият вариант за хората от тази зодия са гризачите, насекомите и влечугите. Девите никак не ги понасят.

Компромис са канарчетата, и то заради песните им.

--------------------

Какво е подходящо, кое - не и евентуалният компромис за хората от останалите зодиакални знаци - следващата събота.

Немският дог е добро решение за родените под знака на Телеца.

 
Ако имате приятел от зодия Близнаци, най-силно ще го впечатлите, ако му подарите подобен любимец. В случая - императорски скорпион.
 
Ракът обича скъпи и "лъскави" животни - като кучетата от породата шарпей например.
 
Лъвът предпочита породистите кучета, но не би имал нищо против и една най-обикновена котка - като тази европейка, която обитава Мелник.
 
Немската овчарка е безспорният фаворит на Девите, но стига да живеят в къща с двор, а не в апартамент.
4815
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД