:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бивш шеф на пътния фонд купува "Водстрой 98", свързвана с Делян Пеевски
Вижте видео от акцията на МВР в Галиче
Единият е асистент в университет, а другият учител в гимназия в Разград
Проблемни според него са повторното питане за елекронното гласуване в рамките на 1 г., намаляването на депутатите и прекият избор на полицейски началници
"Дойдохме тук, за да почетем мъртвите", каза президентът на САЩ
Ще се насърчават учещите педагогика и инженерни специалност
Одобрявате ли решението за тотално превъоръжаване на армията?
Да, категорично
Не, нас НАТО ни пази
Нямам мнение
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 266,274,996
Активни 610
Страници 3,206
За един ден 621,541
ПО ВКУС И ЦВЯТ

Животно според зодията

Каква твар е подходяща за родените под съответния знак, коя съвсем не става и има ли компромисен вариант?
Може ли човек, и без да разбира от животни, да намери идеалния домашен любимец? Да, само трябва да съобрази избора със собствения си зодиакален знак. Защото съществуват земни и водни твари, които и при най-голямото старание пак няма да харесат стопанина си, нито пък той ще остане доволен от съжителството си с тях. А има и такива, които като че ли са създадени един за друг. Някои пък попадат в тъй наречения компромисен вариант - тоест не са от най-подходящите, но пък не са и за отхвърляне.Какъв любимец трябва да избере Овенът?Животинката, която ще приютят в дома си представителите на тази зодия, е желателно да бъде дребна и с не дотам изразен характер. Това условие е необходимо, за да може Овенът да властва и разиграва своя приятел, както си иска. В същото време избраното същество трябва да е много забавно, симпатично и изобретателно. Не на последно място - да обича игрите със своя господар. Такива любимци са хамстерите, мишките, морските свинчета.

Неподходяща компания на Овена са всички видове котки и кучета. Особено онези лаещи, чиято порода завършва на териер. Причината е ясна - две вироглави на едно място трудно биха съжителствали. С такъв любимец в дома постоянно ще има някакъв конфликт, защото и животното, и стопанинът ще проявяват най-крайните черти на своя характер.

Компромисният вариант е зайче. То хем е пухкаво и сладко, хем с вида си сякаш има нужда от закрила.Куче от сой за ТелецаПредставителите на тази зодия биха се разбирали добре единствено с елегантен пес. С това обаче изискванията към евентуалния домашен любимец не се изчерпват. Избраното куче трябва да бъде задължително от сой, да подлежи на дресура, да не е прекалено своенравно, да се подчинява на своя господар, да обича разходките на каишка (това е нещо важно, тъй като с подобен екземпляр до себе си Телецът ще се фука наляво и надясно), да е късокосместо (за да изпъква силата и мускулатурата му) и освен това да бъде от породите-бойци (но не от най-крайните). Такива животни са немският дог, боксерът, доберманът.

Твари, които нямат да спечелят адмирациите на Телеца, са всички пълзящи гадини, гризачи и земноводни. Той изпитва омраза към подобни същества и по-скоро би му доставило удоволствие да ги унищожи, отколкото да си ги отглежда вкъщи.

Компромисният вариант е европейска котка. Тя е достатъчно забавна, търпи в определена степен властни команди и освен това разведрява ежедневието. Но това е наистина компромис.Близнаците обожават екзотичните гадинкиХората, родени под този слънчев знак, са особняци и по отношение на предпочитанията си към домашните любимци. Те с удоволствие биха отглеждали в дома си нещо екзотично, необичайно, стряскащо и хладно на външен вид. Подобни твари, които по принцип предизвикват отвращение у околните, за тях са едва ли не най-съвършените същества на земята. Подходящи за Близнаците са питоните, скорпионите, тарантулата.

В същото време представител на тази зодия и котка на едно място е нещо абсолютно несъвместимо. За Близнаците мяукащите са просто една лигава работа, нещо като сапунените сериали.

Компромисът - риби, но не какви да е, а пирани или декоративни акулки. Обяснението е, че имат достатъчно зловещ вид, пък макар и в аквариум.Скъп и "лъскав" приятел за РацитеКакво животно може да разнежи сърцето на един Рак? Отговорът - скъпо и много "лъскаво". Така стопанинът ще може да демонстрира висок стандарт на живот, когато има гости или когато разхожда любимеца в кварталната градинка. Подходящи обекти са кучетата от породите шарпей, китайско голо, а така също персийките и котките рекс.

За Раците гризачите са нежелани като домашен любимец.

Компромисният вариант е папагали, но само какаду и амазонка. Но това е само в краен случай, тъй като тези разновидности кряскат доста силно, а представителите на въпросната зодия се дразнят от прекаления шум. Стават само защото имат ефектен вид и впечатляват силно гостите.Лъвът предпочита кучетатаПротивно на очакванията Лъвът не залита по луксозните и скъпи породи песове. Той определено предпочита кучетата, като най-харесва достолепните екземпляри, които всяват респект с външността си. Добре е любимецът да бъде породист и с размери над средните. Има обаче и още нещо - животното трябва да е и много умно, а така също забавно, за да става за компания. Но не и лигаво! В същото време Лъвът би си взел и нещо грозно, но чаровно по своему - като бултериерът например. Добър избор са освен него и ротвайлер, лабрадор, английски булдог. Освен кучета лъвът харесва и папагалите от вида жако.

Онова, което не би приел в дома си под формата на домашен любимец, са гризачите и влечугите. Не харесва и персийските котки, нито пък помиярите. А най-много се дразни при вида на болонки и пудели.

Компромисният вариант е европейска, британска "библиотечна" или синя руска котка, тъй като и трите вида се славят като едни от най-умните мяукащи.Немска овчарка печели одобрението на ДеватаЗа хората, родени под този зодиакален знак, е много важно домашният любимец да бъде умен, да търпи дресура и да пази чисто. Естествено, такова идеално съчетание трудно може да бъде открито. Затова и Девите са по-склонни да си вземат животно, ако живеят в къща с двор. Още повече, че те не са фенове на ежедневните разходки на любимеца, а при този вариант такова нещо не се налага. Подходящи за тях са от кучетата - немска овчарка, самоед, лайка, каракачанка, а от котките - европейска.

Най-лошият вариант за хората от тази зодия са гризачите, насекомите и влечугите. Девите никак не ги понасят.

Компромис са канарчетата, и то заради песните им.

--------------------

Какво е подходящо, кое - не и евентуалният компромис за хората от останалите зодиакални знаци - следващата събота.

Немският дог е добро решение за родените под знака на Телеца.

 
Ако имате приятел от зодия Близнаци, най-силно ще го впечатлите, ако му подарите подобен любимец. В случая - императорски скорпион.
 
Ракът обича скъпи и "лъскави" животни - като кучетата от породата шарпей например.
 
Лъвът предпочита породистите кучета, но не би имал нищо против и една най-обикновена котка - като тази европейка, която обитава Мелник.
 
Немската овчарка е безспорният фаворит на Девите, но стига да живеят в къща с двор, а не в апартамент.
4839
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД