:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
"Сините" няма да си върнат загубените точки, "Литекс" остава в Б група
Москва и Будапеща критикуват Брюксел за двойните стандарти
Помилваните руски военни се прибраха в Москва
Депутати от РБ пришпорват процедурата, защото мандатът на Стоян Мавродиев свършва на 18 юни
Ще гласувате ли на референдума?
Да
Не
Колебая се
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 266,101,048
Активни 823
Страници 16,353
За един ден 621,541
Призвание

Билкарят Хлебаров намира еликсир за всяка болка

Откакто преди 15 г. предложил лек за профилактика на радиоактивния стронций, химикът по образование е създал 723 еликсира и тинктури
Снимки: Велислав Николов
Всеки знае, че билките са едно от най-безвредните и ефикасни лекарства в света. България е благословена от природата в това отношение - разнообразието и богатството на билките в нашата страна е огромно. Твърде малко хора обаче ги познават дотолкова, че да лекуват с тях. Един от тези нетрадиционни лечители е известният инженер Никола Хлебаров, чиито еликсири и билкови тинктури вече 6 години будят небивал интерес. Те са всъщност хранителни добавки, които влияят благотворно на всевъзможни оплаквания и болежки. Или поне така твърдят множеството пациенти, които се тълпят в кабинета на инж. Хлебаров в столичния център "Грация".

----

Ако се случи да посетите център "Грация" на столичната улица "Скобелев" 77 в петък или събота от 12.30 до 6-7 часа вечерта, ще останете удивени от броя на струпаните пред вратата му хора. Ако влезете вътре, ще видите просторна стая с едно бюро и десетина стола, в която поне 15 човека чакат да изплачат болежките си на инж. Хлебаров. Всички тези хора идват при дипломирания химик със своята болка и последна надежда. Повечето са на ръба на отчаянието. Традиционната медицина не им е помогнала, а болестите изстискват жизнените им сокове. И чули от този или онзи за лечебното действие на билковите еликсири на Никола Хлебалов, те се тълпят пред прага му и търсят помощ, спасение, надежда. Всеки петък и съботапрез центъра минават над 200 човека.Прегледът при химика-лечител е безплатен, самите еликсири също са сравнително евтини - едно флаконче струва 1,70 лв. Лечението за един-два месеца с няколко еликсира ще ви излезе не повече от 30 лв., но ефектът е много добър, твърдят препатили. Профилактиката пък излиза около 15 лв. Ако не помогне, няма и да навреди, разсъждават повечето пациенти на инж. Хлебаров. Те са уверени в силата на билките, поради което търсят спасение именно в тях. И нерядко го откриват.

Врачанката Катя Кръстева потърсила помощта на нетрадиционния лечител заради пародонтозата си. 2 месеца по-късно се оказало, че еликсирите излекували и колита, и болките в ставите й. Синът й пък вече нямал хроничната температура, която го мъчела години. Лекарите във Враца били вдигнали ръце. Катя обаче завела сина си при Хлебаров и за отрицателно време температурата спаднала. Врачанката вече е научила почти наизуст книгата на инж. Хлебаров и се опитва да лекува своите близки пак с еликсирите. Тя дори довела няколко свои приятелки от Враца специално за консултацията на лечителя.

Иначе Хлебаров обикаля всички големи градове и дава прегледи и там в останалите дни от седмицата.

Той е роден в Габрово преди 58 години. Завършил Химико-технологическия институт в София, специалност "Химична технология на дървесината". Дълги години работил в предприятия на химическата и хранително-вкусовата промишленост. Същевременно се занимавал и с разработването на нови химически технологии, основани на природното богатство на Балкана - билките."Моята дарба е да усещам билкитеи да ги комбинирам така, че да не може да ми се "опре" която и да било вирусна епидемия", обяснява химикът, който е трето поколение билкар. Той започнал да се занимава с разработването на еликсирите преди 15 години, непосредствено след катастрофата в Чернобил. Тогава за пръв път отишъл в Националния център по радиобиология и радиационна защита, за да предложи своя еликсир като защита при профилактиката на стронций. Учените обаче се заинтересували и направили първите тестове едва три години по-късно - през 1989 г. било доказано профилактичното действие на "Еликсир-3" срещу радиоактивен стронций. Проблеми с разрешителното за еликсира като лечебно средство забавили неговото производство. Чак през 1995 г. еликсирът бил пуснат на пазара като хранителна добавка, която се приема профилактично с храната или успоредно с друг вид традиционно лечение.Досега инж. Хлебаров е създал 723 еликсира,които според него лекуват всевъзможни болести - от най-леките вирусни инфекции през ставни болки, високо кръвно, камъни в бъбреците, мигрени, диабет, та чак до ракови оброзувания и СПИН. Според Хлебаров неговите билкови еликсири в момента са единственото лекарство за "луда крава", чума по прасетата и шап. В момента се правели изследвания за лечението на болни от СПИН с комбинация от еликсири 3, 9 и 11. Инж. Хлебаров твърди, че всичките 7 болни, за които разказва в книгата си "Чудодейните еликсири", са почти напълно здрави и се радват на нов живот.

Каква е тайната на чудотворното действие на билковите еликсири на инж. Никола Хлебаров и на каква основа са направени? "Еликсирите представляват водно-спиртен извлек от билки, получен при технология, позволяваща максимално извличане на водно- и масленоразтворимите съставки на растенията. Изработени са само от неотровни билки, напълно безвредни и страшно ефикасни са", обяснява инженерът-химик. Според него причината за повечето заболявания е пробивът в имунната система на организма, който не може да се справи с атаката на множеството бактерии, вируси и паразити. Стресът пък бил основният фактор за разклащане на имунната система.Еликсирите действат именно като имуностимуланти,които подсилват защитните сили на организма и му помагат да се справи с бактериалните и вирусни инфекции, твърди доктор Илияна Данчева. Тя е дипломиран лекар, работила в Бърза помощ и кардиологичния център в Банкя. От 3 години се е посветила на еликсирите на инж. Хлебаров и на нетрадиционното все още билколечение. Илияна е неотменна помощничка на Хлебаров, който не е лекар по професия и лекува с доброто си познаване на билките. Младата жена стои неотлъчно до него по време на консултациите в медицинския център "Грация" и внимателно изслушва оплакванията на пациентите. Когато инженерът го няма, тя приема пациентите, консултира ги и им предписва еликсирите. Прегледът при нея обаче струва 7 лв., тъй че на ден минават към 40-50 човека. "Лечението с билки върви по-бавно, но няма токсичен ефект и е много по-трайно", твърди лекарката. Това се дължало на антибактериалния ефект на елексирите и способността им да повишават имунната защита на организма. "Еликсирите са перфектни, незаменими", категорична е доктор Данчева.

При разработването им инж. Хлебаров се ръководел главно от три съображения: 1) какво е действието на различните билки - поотделно или в комбинация; 2) какви са причините за заболяването; 3) как да бъде осигурена широка гама от витамини и как максимално ефективно да бъдат унищожени вирусите - основна причина за преобладаващата част от заболяванията.

За разлика от химическите препарати в аптечните лекарства, еликсирите не се натрупват в организма и нямат токсичен ефект, твърди инж. Хлебаров. Освен това бактериите и вирусите не ставали резистентни към тях, както към химическите лекарства.

Вече близо 30 години Никола Хлебаров се занимава с билки. Той до такава степен познава своите тинктури и еликсири, чебуквално за секунди успява да разберекакво му има на пациента отсреща и от какво се нуждае, за да бъде излекуван. Консултацията при инж. Хлебаров рядко продължава повече от 5 минути, затова и през кабинета му минават толкова много хора. Щом седне на стола пред бюрото на инженера, пациентът трябва да каже само от какво заболяване се оплаква и Хлебаров моментално диктува на доктор Данчева какво да е предписанието - от кой еликсир по колко капки колко пъти на ден. Впечатлява начинът, по който инж. Хлебаров вижда причината, преди още човекът пред него да е успял да обясни докрай оплакванията си. Понякога се случва пациентът да идва с не едно и две заболявания, но за всяко оплакване химикът намира лек, за всяка болка - еликсир. А хора от провинцията носят цели списъци с болестите на свои близки, които задочно се лекуват с билките на Хлебаров.

В цялата страна има нещо като еликсиромания, подчертава док. Данчева. Напливът на разочарованите от традиционната медицина пациенти е наистина внушителен. Дори нейни колеги от Пирогов и от Медицинска академия се обръщали към инж. Хлебаров за свои заболявания и за свои близки.

Лечението с еликсирите не е нито трудно, нито скъпо. Еликсирите се приемат по 6 пъти на ден, разтворени в 100 ml минерална или преварена вода. Не е сигурно обаче дали действието им се дължи толкова на билките, колкото на вярата и самовнушението. Въпреки всичко хората твърдят, че еликсирите имат невероятен ефект и може би са прави.
 
Макар че е инженер-химик по образование, Никола Хлебаров се е посветил на билколечението.
 
Всеки петък и събота център "Грация" се пълни с чакащи пациенти.
35242
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД