:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Генералният адвокат на ЕС смята, че фирма не е дискриминирала мюсюлманка
Министър Москов и директорът на болницата се разбраха да се поправят грешките в предлагания договор
Експерти коментират накъде ще вървят цените на офиси, складове и хотели на форума "Шумът на парите"
Одобрявате ли решението за тотално превъоръжаване на армията?
Да, категорично
Не, нас НАТО ни пази
Нямам мнение
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 266,594,418
Активни 1,275
Страници 83,768
За един ден 621,541
МАНИЯ

"Ю Ги О" влуди малчуганите

Филмчето по Би Ти Ви, в което са вплетени инструкциите за най-новата игра с карти, е гледано от над 60 на сто от децата между 4 и 11 години
Снимки: Борислав Николов
Две момчета от началните класове стоят едно до друго и приятелски се здрависват. После разбъркват тестета с карти, разменят си ги и пак ги разбъркват. Следва хвърляне на чоп, за да се определи на кого се пада честта да даде старт на дуела. Тази картинка напоследък е типична за кварталните градинки и училищните дворове по време на всяко междучасие. И всъщност е ритуалът, с който започва всяка игра с картите "Ю Ги О".

-----------

Това е информацията, с която възрастните разполагат за новата мания, завладяла децата през последния месец. Факт е, че почти всеки вече е чувал подхвърлянето на реплики от рода на "Разменям Кривия Черен за Пазача", или "Търся Тъмния магьосник вместо Синеокия бял дракон". Малцина възрастни обаче са наясно с правилата на играта, нейните герои и кодови названия. Привилегията да владеят непонятни тайни и да се забавляват с тях имат само децата. Заради заниманията с картите "Ю Ги О" от началото на учебната година почти не остана малчуган, който да се сети за топката или за компютъра. Учениците усърдно събират колодите с карти, разменят ги и печелят точки. Заради страстта, с която го правят, си навличат обаче гнева на преподавателите и родителите. В много училища вече дори официално са издадени забрани за размяната на карти в междучасията. Такова например е 38-о СОУ в столицата на ул. "Шипка", където учителите наложили ограничението, защото заради "Ю Ги О" много от малките буквално забравяли да влязат в час дори след като чуят звънеца.

От новата страст на децатаглавните потърпевши са родителитеНа възрастните почти през ден се налага да купуват нови тестета с карти. През последния месец у нас едва ли останаха майки и бащи, които да не са чули от наследника си искането за нов комплект. Мотивът обикновено е, че еди-кой си има много силен коз, който липсва сред наличните вкъщи тестета. А цената на колодите върви от 3 до 15 лв. Разликата зависи от мястото, където се продават, и дали в комплекта е включена и дъската, на която се играе. Нея децата наричат стадион. Тези суми обаче са валидни само за картите китайско производство, които нямат лиценз. Оригиналните колоди, които внася фирма "Паладиум", са на стойност 25,90 лв. Тяхното предимство е, че се продават с изключително подробни инструкции за играта, преведени на български. На пазара обаче се намират изключително трудно, защото търговците не успяват да ги пласират.

Според слуховете находчивипредприемачи са пуснали и китайските картималко преди оригиналните да бъдат прекарани през митницата. Докато тировете, пълни с ценния за децата товар, изчаквали на границата, на пазара "Илиянци" вече се продаваха екземпляри от ментетата. Това стана в началото на септември и тогава цената им вървеше по 3 лв. за тесте. С увеличаването на търсенето обаче тя им се покачи.

Бумът на интереса дойде с финала на филмчето по Би Ти Ви. Месец по-късно дори и търговците не са наясно с правилата и трудно дават указания как се ползват картите. За децата обаче това е без значение, защото инструкциите са вплетени в сюжета на анимационното филмче. Би Ти Ви започна излъчването му на 2 август, а последната серия беше показана на 5 септември. В рамките на един месец анимационният герой се превърна в истинска мегазвезда у нас. По данни на Би Ти Ви сериалът "Ю Ги О" е бил гледан отнад 60 на сто от децата между 4 и 11 години,като в отделни моменти броят им е достигал до 70-80 процента. Също толкова голям е бил и интересът към продукцията сред малко по-големите каки и батковци между 12 и 17 години. Филмчето се излъчваше между 15,30 и 16,30 ч. всеки ден и рейтингът му се е движел между 10 и 15%. Заради изключително големия интерес към него Би Ти Ви завъртя сериите отново вчера, но вече от 6 ч. сутринта. В програмния отдел на медията смятат, че това е удобно време за учениците. От екипа на телевизията признават, че не са водили никаква специална рекламна кампания за филмчето.

"Ю Ги О" обаче се радва на подобен успех навсякъде, където се излъчва. Филмчето е японско и е създадено през 1996 г. Досега е показвано в почти всички страни в Европа и в Щатите. В Интернет могат да се намерят няколко сайта, където са обяснени правилата на "Ю Ги О". Най-известните от тях са http://www.yugioh-card.com и http://www.yugioh.com. На сайта http://www.yugioh.warnerbros.com пък може да се получи информация за игралния филм "Ю Ги О", чиято премиера на големия екран предстои скоро.

От фирмата, вносител на картите, имат намерение да организират официални турнири по дуели с "Ю Ги О", като шампионите ще получат шанса да участват на световното първенство. Да, ще има и такова!Правилата

-----------

Играчите участват в три дуела, като битките са между чудовища от различни видове. Всеки вид има свои умения и бойни техники. Играчите разполагат и с магически карти, могат да залагат капани, да променят бойното поле. Всеки започва с 8000 точки живот и губи или печели от тях според силата на картите.

Играчите вземат 5 карти от тестето си, а останалите допълват броя на използваните. Важно е да се гледа броят на точките за атака (atk/1000) и защита (def/1500), както и нивото на картата, отбелязано със звездички. За да се играе с чудовище с повече от 4 звезди, трябва да се жертва друго създание. При над 6 - жертвите са 2, а при над 8 - три. Магическите карти имат специални указания за ползване.

Историята

----------

Ю Ги Моту е главният герой. Той е мило и вежливо момче до момента, в който неговото алтер его не излиза на повърхността. Тогава Юги става по-силен, интелигентен, но и и могъщ воин. В началото Юги не знае нищо за тези свои трансформации, но после се научава да комуникира със своето друго Аз - Ями Юги. Другата му същност е в действителност духът на 3000-годишния Фарао. Душата на Фарао е била затворена във Вечния пъзел. Тя е освободена, когато Юги успява да подреди пъзела. Сега Фарао живее в тялото на Юги.

Хилядолетният пъзел е създаден в Египет в зората на времето. Той е тайно и магическо оръжие, което носи в себе си знанието за игра на тъмните сили. Пъзелът попада в Ю Ги като подарък от неговия дядо. Той не знае за проклятието и не предполага, че Ю Ги е предопределен да го подреди. Това обаче непрекъснато го тласка от дуел на дуел.Героите

--------

Джоуи Уилър

е най-добрият приятел на Ю Ги. Той става много добър дуелист, за да вземе награда за операцията на сестра си.

Сето Кайба

е вечният враг на Ю Ги. Той вярвал, че е най-добрият, преди да го срещне. Кайба е собственик на корпорация и се е отдал на подобряването на технологиите при дуела.

Максимилиън Пегасъс

е създателят на играта с карти "Дуел с чудовища". Той притежава и компанията, която произвежда картите за игра. Иска да вземе фирмата на Сето Кайба и да победи Ю Ги.
 
Това е стадионът, който има различни полета. Там картите се подреждат според силата и способностите им.
 
Преди да овладеят добре родните букви, първокласниците вече сричаха на английски заради специфичните правила върху картите "Ю Ги О".
 
Няма топка, няма училище - "Ю Ги О" владее съзнанието на малчуганите.
12
9716
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
02 Октомври 2004 08:55
С тази игра на нашите деца се внушават нехристиянски идеи за прераждане, таоистки култ към духовете на прадедите и др. Държавата спи! Всъщност има ли у нас държава?
02 Октомври 2004 11:18
Искрено се надявам това да е ирония...
02 Октомври 2004 13:07
Само дъвки Турбо за малчуганите, също да колекционират и разменят пощенски марки с лика на Другаря Ленин, мил спомен от буквичката Л.


Държавата спи!


Спи също и църквата. А е трябвало да отвърне немедленно със собствени картички, нали са сбор попове, общуват с миряните, познават човешката психология. А пък ранната детска възраст е особено благодатна за работа.


Архиман, по принцип сте прав, и като се замисля, това с картите изглежда да е доста хитър номер, но ми е трудно да оценя какъв би могъл да бъде реалният ефект. Вие боравили ли сте с изследвания, засягащи подобни форми на повлияване, и в които изследвания субективният фактор "усет" по възможност да е бил ограничен в разумни граници при анализиране на фактологическия материал.
02 Октомври 2004 18:15
Съвсем не е ирония. На тази възраст умът на децата е tabula rasa, на която може да се напише всичко и то се запомня за цял живот. Вместо да ги учим на християнска нравственост, която би заздравила семейството и обществото, позволяваме мозъците им да бъдат промивани от телевизията, видео игрите, порнографията.


Засега владиците се оправдават с последиците от разкола. Интересно е с какво ще се оправдават, когато няма да има разкол и трябва най-сетне да демонстрират дейност, освен ядене и пиене по банкети.
03 Октомври 2004 12:25
Изобщо, ама изобщо не мисля че християнството има нещо общо в случая. Само болен мозък може да твърди че връзка има.

Играта възпитава умения като мислене и уважение към другия, което е много по-добре отколкото децата да играят КаунтърСтрайк или да ходят да чупят на баба Гина прозорците защото същата била вещица.
08 Октомври 2004 09:37
ю-ги-о е най-интересната игра която съм виждал.Незнам за другите но тя изцяло ме завладя вече имам 378 карти и го санувам вече е това не се ли нарича фен а?И последно който иска да се дуелира с мен може да ме намери в Пловдив улица Георги Кирков 2 вход ``А`` етаж ``4`` апартамент ``18``!Аре чау!(снимка: натиснете тук)

yeeee
14 Октомври 2004 23:57
З д р а в е и т е к а к а в о в и п р е ч е н а в а с yu-gi-oh т о з а щ о п р е д и н е к а з в а х т е н и щ о с р е щ у pokemon, beipleid, а т о ч н о с е з а я д о х т е з а yu-gi-oh т о з н а ч и Р О Д И Т Е Л И п р е д и д а г о в о р я з а к а к в о т о и д а б и л о т р а б в а д а в и в ъ в е д а в п р а в и л а т а 1.и м а 3 в и д а к а р т и :1 в и д ч у д о в и щ а 2.м а г и ч е с к и 3.к а п а н и и г р а е с е р а з л и ч н о н я к а д е с 2000 т о ч к и д р у г а д е с 8000 т о ч к и и н а к а р т и т е и м а т о ч к и и к о я т о и м а п о в е ч и т о ч к и т е я у б и в а д р у г а т а и м а и к а п а н и с к о и т о к а т о т е а т а к у в а т н е м о г а т д а т е о б и я т з а д р у г о т о п и т а и т е с в о е т а д е т е з а щ о т о н е м и с е п и щ и з а ч и к а к в о н е х р и с т и а н с к о и м а в т е з и к а р т и ?К а к в а щ е н и з а б р а н и т е о щ е м о ж е б и т е л е в и з и а , м а ж е б и в с и ч к и т е н и в и с е л б и к а т о к и н о т е л е в и з и а к о м п ю т а р и в с и ч к о
а з н а п р и м е р н о с м п е т и к л а с с т а в а м в 8.00 я м д о 8.30о т т а м з а л я г а м н а т у ч е б н и ц и т е с в ъ р ш в а м к ъ м 12.00 о т т а м т а м н р е ш а д а с и п о ч и н а м а и к а к а з в а к а к в а п а ч и в к а д а в а и д а т е и з п и т в а м а а з с ъ м с а м о 5 к л а с м и а з т а к а д о 6 к л а с в е ч е щ е с ъ м и з р о д з у б а р и м а м м н о г о т а к и в а п р и а т е л и и с е г а с а м о ч а т а т п и щ а т е т о 5 к л а с с м е н е м о г а т д а и з л е з а т н а к а ф е д а г и ч е р п а п о е д н о к о л а а е г а т и з н а ч и д а п р е с м е т н е м с а м о о т 8.30 д и 12.00 ч а с а 2.30 м и н у т и п и щ а и п о с л е н а у ч и л и щ е 5 ч а с а и к о с т а н а и з в о д с а м о у ч и м м Р О д и т е л и а к о г о з а б р а н и т е н и е д е ц а т а д и г а м е с т а ч к а а т и м а л ъ к т и к о и т о и г р а е ш yu-gi-oh з а с е г а с и и г р а и и г р а т а а а к о р о д и т е л и т е з а б р а н я т з а е д н о в с и ч к и д е ц а о т б ъ л г а р и а б е з з н а ч е н и е С о ф и я р Б ъ р г а и д р . щ е с е д и г н е м н а п р о т е с м и т и н г с т о ч к и п и ш е т е м и н а e-mail levski1@mail.bg
14 Октомври 2004 23:59
З д р а в е и т е к а к а в о в и п р е ч е н а в а с yu-gi-oh т о з а щ о п р е д и н е к а з в а х т е н и щ о с р е щ у pokemon, beipleid, а т о ч н о с е з а я д о х т е з а yu-gi-oh т о з н а ч и Р О Д И Т Е Л И п р е д и д а г о в о р я з а к а к в о т о и д а б и л о т р а б в а д а в и в ъ в е д а в п р а в и л а т а 1.и м а 3 в и д а к а р т и :1 в и д ч у д о в и щ а 2.м а г и ч е с к и 3.к а п а н и и г р а е с е р а з л и ч н о н я к а д е с 2000 т о ч к и д р у г а д е с 8000 т о ч к и и н а к а р т и т е и м а т о ч к и и к о я т о и м а п о в е ч и т о ч к и т е я у б и в а д р у г а т а и м а и к а п а н и с к о и т о к а т о т е а т а к у в а т н е м о г а т д а т е о б и я т з а д р у г о т о п и т а и т е с в о е т а д е т е з а щ о т о н е м и с е п и щ и з а ч и к а к в о н е х р и с т и а н с к о и м а в т е з и к а р т и ?К а к в а щ е н и з а б р а н и т е о щ е м о ж е б и т е л е в и з и а , м а ж е б и в с и ч к и т е н и в и с е л б и к а т о к и н о т е л е в и з и а к о м п ю т а р и в с и ч к о
а з н а п р и м е р н о с м п е т и к л а с с т а в а м в 8.00 я м д о 8.30о т т а м з а л я г а м н а т у ч е б н и ц и т е с в ъ р ш в а м к ъ м 12.00 о т т а м т а м н р е ш а д а с и п о ч и н а м а и к а к а з в а к а к в а п а ч и в к а д а в а и д а т е и з п и т в а м а а з с ъ м с а м о 5 к л а с м и а з т а к а д о 6 к л а с в е ч е щ е с ъ м и з р о д з у б а р и м а м м н о г о т а к и в а п р и а т е л и и с е г а с а м о ч а т а т п и щ а т е т о 5 к л а с с м е н е м о г а т д а и з л е з а т н а к а ф е д а г и ч е р п а п о е д н о к о л а а е г а т и з н а ч и д а п р е с м е т н е м с а м о о т 8.30 д и 12.00 ч а с а 2.30 м и н у т и п и щ а и п о с л е н а у ч и л и щ е 5 ч а с а и к о с т а н а и з в о д с а м о у ч и м м Р О д и т е л и а к о г о з а б р а н и т е н и е д е ц а т а д и г а м е с т а ч к а а т и м а л ъ к т и к о и т о и г р а е ш yu-gi-oh з а с е г а с и и г р а и и г р а т а а а к о р о д и т е л и т е з а б р а н я т з а е д н о в с и ч к и д е ц а о т б ъ л г а р и а б е з з н а ч е н и е С о ф и я р Б ъ р г а и д р . щ е с е д и г н е м н а п р о т е с м и т и н г с т о ч к и п и ш е т е м и н а e-mail levski1@mail.bg

17 Април 2005 17:12
ЮгиО е най мощното. Купувайте карти че да учите английски!

By admin of http://info.datacom.bg/kaibata/


17 Април 2005 18:10
viii ste izkluchitelno tupi we !!! predstava si nqmati ko e tui Yu-Gi-Oh!

"От цялото тесте играчът трябва да избере само пет карти, с които да започне дуела. От това зависи дали ще спечели, или ще загуби играта."

AWE OLIGUFRENI igrachyt trqbva da iztegli 5 karti za nachalo we, kakvito mu sa padnat, sled koeto s seki hod tegli po oshte 1.
От това зависи дали ще спечели, или ще загуби играта.
Ot tui zavisi _)_ mi!!!
Играчите участват в три дуела,
vii ste izumitelni narkomani, mogat da uchastvat v kolkoto si iskat dueli...

като битките са между чудовища от различни видове.
bitkite sa mejdu _)_ mi... daje neznaiti kakvo e tui i kak sa igrai we! kade ste trugnali i "statii" da pishiti we negramotni tapaci!

Ю Ги Моту е главният герой. Той е мило и вежливо момче до момента, в който неговото алтер его не излиза на повърхността. Тогава Юги става по-силен, интелигентен, но и и могъщ воин.
STAVA... tupi pedali... toi si ostava sushtiq we ! prosto ima "vtoro az"...

На възрастните почти през ден се налага да купуват нови тестета с карти.
awe wuzrasnite gi kopuvat ako iskat we, vas ko wa be, da kopuvat kat mogat !

za geroite oshte po golemi prostotii ste pisali.... kolko da ste maloumni... nqma granici! ko imate protiv yu-gi-oh! i zashto napisahte tova jalko podobie na "statiq" , pulna s prostotiiii....

Cqlostno mnenie za "statiqta": -hahahah
17 Април 2005 18:17
pak dobre che 2ro klasnicite sa vi kazali povecheto neshta (5% te procenta ot statiqta, kadeto sa ne tolkova dalech ot istinata)

19 Април 2005 15:38
Кога най-сетне ще пуснат новите серии на Yu-Gi-Oh! (3 сезон)?

“Целият прогрес и цялата култура на човечеството се базират изключително върху гениалността и енергията на личности, а в никакъв случай не са продукт на “мнозинството”
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД