:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,047,168
Активни 1,240
Страници 39,597
За един ден 1,302,066

ОАО "КамАЗ"

Над 10 000 автомобили на "КамАЗ" досега са прекосили границата на България. Основната част от експорта се пада на времената на СИВ. И днес автомобилите от онова поколение са значителна част от автопарка на страната. "Старците", които днес са по на над 15-20 години, продължават да се трудят на строежите, в мините и на други обекти на страната. Това е нагледна реклама за надеждните експлоатационни качества на автомобилите "КамАЗ".

Пазарните условия издигнаха нови изисквания: конкуренция, качество, обслужване, наличие на резервни части, условия за заплащане, лизинг и т.н.

За решаването на тези въпроси ОАО "КамАЗ" през 1991 г. създаде съвместното предприятие "Автокам" с българската фирма "Автоимпекс", която след приватизацията през 2000 г. оттегли активите си и тогава ОАО "КамАЗ" образува дъщерната си фирма "КамАЗ-Балкан".

Фирмите, добре запознати с автомобилите "КамАЗ", продължават да попълват своя парк от камиони с тази марка. Висока рентабилност според отзивите на собствениците показват новите 20-тонни "КамАЗ 6520", доставени за първи път в България преди година. Те работят в кариери.

Достойна реклама са успехите на ОАО "КамАЗ" на ралито Париж-Дакар: 1 и 2 място на съревнованията тази година заеха "КамАЗ".

Последните години ОАО "КамАЗ" разширява гамата на произвежданите автомобили: върви коренно обновление на моделите автомобилна техника и двигатели, като се съсредоточава особено внимание върху по-перспективните:

- автомобили с повишена товароподемност, градски машини за развозване, газови двигатели;

- през 2004 г. започва производството на автомобили с осево натоварване от 13 тона и гама автомобили и автобуси, отговарящи на изискванията Евро 2.

В производството на нови модели автомобили и автобуси активно участие взема и българският завод "Мадара", доставящ за ОАО "КамАЗ" мостове-колички за сглобяване на автобуси и тежки камиони. Това сътрудничество е перспективно, обемът на доставките постоянно се увеличава и може да бъде дългосрочен. Свидетелство за това е визитата през септември 2003 г. на премиера на Татарстан Рустам Миниханов и на генералния директор на ОАО "КамАЗ" Сергей Когогин и техните конструктивни разговори с вицепремиера на България г-жа Лидия Шулева.
6
2534
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
07 Юли 2004 00:20
"В производството на нови модели автомобили и автобуси активно участие взема и българският завод "Мадара", доставящ за ОАО "КамАЗ" мостове-колички за сглобяване на автобуси и тежки камиони. Това сътрудничество е перспективно, обемът на доставките постоянно се увеличава и може да бъде дългосрочен. Свидетелство за това е визитата през септември 2003 г. на премиера на Татарстан Рустам Миниханов и на генералния директор на ОАО "КамАЗ" Сергей Когогин"
Така трябва и да бъде, все пак Татарстан е Волжка България.Трябва да се подържаме и да си помагаме, а и да печелим заедно.
07 Юли 2004 04:49
Не че имам нещо против "КамАЗ", но в началото на такива статии се пише с големи букви" "Платен репортаж". Поне в нормалната преса в нормалните държави. А и рубриката май се казваше "Наблюдател"...
07 Юли 2004 06:20
Ми като гледам днес рубриката е "Обозреватель" , списана и хонорувана от Азиатския департамент на руското външно. Само Джимо са го пуснали за заблуда на врага.
07 Юли 2004 09:53
Успехите на КамАЗ на "Париж-Дакар" са причина по новините на разни български телевизии да не споменават изобщо за класирането при камионите.
07 Юли 2004 10:22
Заводът "Жигули" е построен на 15 км от първата българска столица на Волга Велики Булгар. "Камаз" е на 50 км от третата. Почти целият интелектуален потенциал на СССР беше и е съсредоточен сред населението от български произход. Но началниците обикновено им бяха евреи или пияни славяни, затова и качеството изоставаше от западното.
"Сега" от еврейски вестник постепенно се превръща в росийский. Так держат, товарищ Дончев!
07 Юли 2004 18:40
Абе всички ненормалници във Форума само за нормални държави приказват.
Те не са видели нормална държава и през плет. Ама нещо там са си въобразили за нормалнои и се хортуват ли, хортуват ли.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД