:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Перез бе избран за председател на Националния съвет на Демократическата партия
На този ден се иска и получава прошка
Той все пак има право да обжалва пред ВАС
За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите?
ГЕРБ
БСП
Обединени патриоти
ДПС
Воля
Реформаторски блок
Да, България
Нова република
Не подкрепям никого
Няма да гласувам
Резултати
Честит рожден ден, Миряна!!!
СТАТИСТИКИ
Общо 319,376,906
Активни 831
Страници 28,593
За един ден 1,302,066
Спор

Външно - господари на крайностите

Снимка: Александър Михайлов
Охраната на външно министерство тези дни се държи като охраната на лагера ни в Кербала.

Едва след кървавия атентат там и след внасянето на ръчен противотанков гранатомет в сградата на МВнР от "Господари на ефира" се сетиха, че някой не си е свършил работата както трябва. И в двата случая обаче този някой остана анонимен.

Това, че във Външно нямаше кръв, а само шоу, не е успокоително.

Истината е, че до вторник всеки терорист (дори лаик в професията) можеше да проникне безпрепятствено в сградата на Паси, превърната в нещо като оазис за всеки, който проявява интерес към безкрайните му PR-изяви. На пресконференцията във вторник имаше около 400 души, които можеха да бъдат вдигнати във въздуха барабар с министъра. Нали никой не е имунизиран срещу тероризма?!

Безрезервното отношение на Паси към журналистите граничеше с безотговорност. Не е ясно доколко МВР и дирекция "Сигурност на информацията" в МВнР имат заслуга за тази безотговорност и доколко лично министърът. Но някой трябваше да поеме отговорността за гафа. Но вместо адекватен отговор последва нова PR-акция - среща на Паси с "Господари на ефира" и приятелски благодарности за заостреното внимание на охраната към сигурността на сградата.

Но това, което се случва след посещението на "Господарите" не е никакво заостряне на вниманието, а направо драконовски мерки на входа. Журналистите са принуждавани унизително да стоят с вдигнати нагоре ръце като престъпници, докато полицаите ги претърсват. А после дълго някаква полицайка започва да ровичка в дамските чанти, търсейки оръжие. Пропускателният режим вече отнема средно между 3 и 5 минути. Това означава, че за и без това скучните брифинги напоследък журналистите трябва да идват час по-рано, за да минат през щателната охрана.

Престараването не е добър атестат за работата им, а лош. Къде бяха същите тези хора във вторник, когато Дейвид извади гранатомета. Тогава той предпазливо попита говорителя на Външно Любомир Тодоров: "Нали няма някой да ме застреля, ако извадя оръжието?" Нямаше не само кой да го застреля, но и кой да му се скара.

Шефът на охраната на Външно дойде с 15-ина минути закъснение след "инцидента". Още малко и екипът щеше да си тръгне необезпокояван с гранатомета - така както влезе. Дори само заради това отговорните за охраната трябваше да бъдат уволнени. Вместо това обаче дипломатите се вързаха на обясненията им, че тв екипът трябва да бъде арестуван и да му се повдигне обвинение за извършено престъпление, защото можело някой от гардовете да започне да стреля "на месо" и да станела беля в залата за пресконференции.

Затова вместо Паси да дава показни как във ведомството му всички са станали господари на крайностите, по-добре да каже дали отсега нататък подопечните му ще си вършат работата, за която им се плаща. Очевидно е, че журналистите добре вършат своята и няма защо да бъдат без вина наказвани.
4
632
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
11 Януари 2004 21:34
Защо дърпахте симитчето за брадата?
12 Януари 2004 11:30
Това вие журналя сами си го изпросихте. Сега не се оплаквайте.
12 Януари 2004 14:31
За сведение на публиката:
PR-специалистите и журналистите в BG са двете лица на една и съща професия. Учат на едно място и получават пари пак от едно и също виме.
Така че цялата дандания си е чиста проба прах в очите на хората.
Ако още има кой да им се хваща...
12 Януари 2004 16:43
Aми вие какво очаквахте ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД