×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Ако бяхме спечелили изборите тогава, България щеше да е друга, смята бившият лидер на БЗНС
Порой отнесе улица в Дупница
Инцидентът е станал в супермаркет
СТАТИСТИКИ
Общо 385,162,249
Активни 425
Страници 8,535
За един ден 1,302,066

Парламентът ще избира нов управител на НЗОК

Проект за решение за прекратяване на мандата на управителя на здравната каса проф. Камен Плочев прие здравната комисия в парламента. Против бяха БСП и ДПС. Окончателното решение трябва да се вземе от пленарната зала.

Плочев излезе в дълъг болничен през февруари, когато започна скандал за над 270-те млн. лв. дългове на НЗОК към чуждите клиники. Плочев помоли с писмо парламента бюджетът на касата да бъде актуализиран, а здравният министър Кирил Ананиев му поиска оставката, тъй като не е съгласувал искането с него. Плочев отказа да я подаде.

Тъй като по закон управителят не може да отсъства повече от 3 месеца, преди 2 седмици Плочев написа писмо до надзорния съвет на касата, в което предупреди, че му се налага да удължи болничния си и помоли да се вземе решение. Тъй като - отново по закон - единствено парламентът може да освободи управителя на касата, надзорът препрати писмото до Народното събрание.

Име за нов управител на НЗОК не е обсъждано, каза здравният министър Кирил Ананиев.

На надзорния съвет му предстои тежка работа, свързана с преразглеждане на бюджети и други важни теми, поради което съветът трябва да има титуляр, коментира представителят на КНСБ в надзора Иван Кокалов. Управителят на фонда не трябва да се избира от парламента, смята той.
980
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД