×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Ако бяхме спечелили изборите тогава, България щеше да е друга, смята бившият лидер на БЗНС
Порой отнесе улица в Дупница
Инцидентът е станал в супермаркет
СТАТИСТИКИ
Общо 385,162,765
Активни 416
Страници 9,051
За един ден 1,302,066

Протестиращи: Пари ще има след спиране на течовете в МТСП

Варненски майки на деца с увреждания дадоха идея на социалния министър Бисер Петков откъде ще дойдат парите за по-адекватна държавна помощ. Именно около техните искания, за които правителството твърди, че няма средства, се развихри големият скандал с отстранения и върнат после на поста Петков. "Кажете какви реформи смятате да направите във вашето министерство? От запълване на дупките там ще дойдат парите. Изключително голям ресурс отива там, където не е необходимо", заявиха жените. И дадоха конкретни примери: "По програмата за лични асистенти има медицинска сестра, рехабилитатор, психолог - назначени са, получават заплати, но не сме им виждали очите, те не са виждали нашите деца. Не 100, а 5-6 услуги въведете - но да работят. Просто да работят. В министерството постоянно се пишат стратегии, но по места друго се случва". Преди това Петков им бе казал, че се подготвя въвеждането на 100 нови услуги, повече от които са за хората с увреждания.

Министърът бе във Варна, за да види какви са местните настроения на протестиращите, а и да ги попита дали одобряват проекта, лансиран от Мая Манолова. Петков не бе оптимист, че идеите на омбудсмана може да се реализират практически, дори да бъдат приети. Като причина той изтъкна именно финансовите възможности на страната. Според него цената би била твърде висока, обществото ще посрещне скептично промените и като цяло можело да се сбърка с тях. Майките обаче му отговориха, че по-добре да се направи нещо, дори с цената на грешка, отколкото ситуацията да остане същата. Днес трябва да станат ясни разчетите относно вариантите за промени в законодателството.
1210
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД