×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Ако бяхме спечелили изборите тогава, България щеше да е друга, смята бившият лидер на БЗНС
Порой отнесе улица в Дупница
Инцидентът е станал в супермаркет
СТАТИСТИКИ
Общо 385,162,458
Активни 439
Страници 8,744
За един ден 1,302,066

Лозан Панов уличи Цацаров в двоен аршин

Спор за ведомствени жилища във Висшия съдебен съвет приключи с размяна на остри реплики между главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Двамата непрекъснато бяха в словесна схватка миналата година, когато Панов настояваше Цацаров да бъде проверен за срещата си в ЦУМ с издателя на "Сега" Сашо Дончев.

Повод за размяната на реплики стана предложение на главния прокурор и на председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков за промяна на правилата за жилищата, съобщи "Де факто". Те искат нeзaбaвнo пpeкpaтявaнe нa дoгoвopитe c нaeмaтeлите над 5 г. и с всички, които имат дpyги имoти в cтpaнaтa, движими вeщи, лизинги или инвecтиции зa нaд 10 000 лв. При тези условия повечето наематели ще трябва да напуснат апартаментите на ВСС.

Предложението беше предхождано от медийни атаки в проправителствените медии срещу Атанаска Дишева от ВСС, която е наемател на ведомствен апартамент от 2006 г. Нейният съпруг е член на партия "Да, България".

Панов обвини главния прокурор в двоен аршин и безпринципност, като според него инициативата за промяната е насочена срещу Дишева.ПРЕСТРЕЛКА

"Имах честта да работя с главния прокурор и в предходния ВСС и не съм останал с усещането, че той има нещо против тази практика. Cвoбoднитe xopa имaт пpaвo дa миcлят paзличнo, aз cъм cвoбoдeн, зa глaвния пpoкypop нe cъм cигypeн, чe e e тaкъв", заяви Панов, който неведнъж е гласувал против сключването на наемни договори.

"С вашата фиксация към мен няма да станете по-велик. Помните ли нашата първа среща? Беше в "Пирогов". Искал ли съм, намеквал ли съм за условия, свързани с някаква нечестна позиция и манипулация? А помните ли кога си говорихме последно - колегиално? Беше в моя кабинет преди избора на Калоян Топалов за председател на СГС. Винаги ще казвам, че сме работили заедно в два мандата на ВСС. Но никога няма да кажа, че за мен е било чест да работя с вас", отряза го Цацаров.
4
1378
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
14 Юни 2018 21:08
Не аршина е един. Тежък е, защото не е дървен, а железен и не се ползва за мерене, а за възпитателни цели с телесни последствия, съхранява се в Банкя и се употребява, от Човека, който държи на думата си и си ги избира.
14 Юни 2018 21:15
Лозан панов подаде ли си имотната декларация?
15 Юни 2018 21:01
Предпочита като Цацата да го глобят 300 лв., но понеже е по-напорист може и да обжалва за разлика от Главния.
15 Юни 2018 21:08
В "Престрелката": 1-0 за първото изказване. В него става дума за въртеливо поведение, в зависимост от мишената. Второто изказване звучи като бухалка. А за "честта" - странно е, че изказалият се не знае, че честта е мярата за стойността на личността му в очите на обществото. Е, не е много сложно да се установи, каква е стойността му в очите на обществото, като изключим едни жълтави листи хартия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД