×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Ако бяхме спечелили изборите тогава, България щеше да е друга, смята бившият лидер на БЗНС
Порой отнесе улица в Дупница
Инцидентът е станал в супермаркет
СТАТИСТИКИ
Общо 385,162,637
Активни 422
Страници 8,923
За един ден 1,302,066

Зелената зона в София продължава да расте

Нови 5500 места за платено паркиране ще бъдат отворени от ноември
"Зелените" места, за паркирането на които софиянци заплащат по 1 лв. на час, да се увеличат с 5500, предлагат четирима районни кметове - от кварталите "Оборище", "Възраждане", "Лозенец" и "Красно село". Решението за разширяване на "зелената зона" трябва да бъде взето от Столичния общински съвет. Центърът за градска мобилност иска СОС да гласува промените в общинската наредба за организация на движението преди лятната ваканция, за да успеят те да влязат в сила от ноември.

Последните нови територии, които обхвана платеното паркиране в София, бяха "Лозенец" и "Средец" - от септември м.г. Сега за присъединяване към "зелената зона" настояват и кметовете на "Оборище", "Възраждане", "Лозенец" и "Красно село", след като преди това проведоха обществени обсъждания с жителите на засегнатите райони. Основният им мотив е, че по този начин хората ще паркират по-лесно пред домовете си, както и че така ще се освободят зелените площи от паркираните автомобили.

Предложението на районния кмет на "Красно село" Христо Апостолов е платеното паркиране да обхване зона в карето от улици между булевардите "Ив. Гешов", "П. Славейков", "Ген. Тотлебен" и "Г. Софийски". За "Възраждане" кметът Савина Савова иска да се обособи зелена зона между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Ал. Стамболийски", "Ген. Скобелев", улиците "Опълченска" и "Д. Петков". Въпреки че район "Оборище" вече частично се сдоби със "зелена зона", сега кметът Васил Цолов предлага към нея да се присъединят улиците в карето между булевардите "Христо и Евлоги Георгиеви", "Д. Николаев", "Ситняково" и улиците "Черковна" и "Султан тепе". През есента и долната част на "Лозенец" мина към зелената зона, като сегашното предложение е "зелена" за паркиране да стане и останалата част от района.

Имаше идея и входът на Южния парк при бул. "Витоша" също да стане зелена зона, но кметът на "Триадица" е оттеглил искането, тъй като хората не са одобрили идеята.

Предложенията за промените в наредбата трябва да бъдат качени днес на сайта на Столичната община за обществено обсъждане, което ще продължи един месец. От Центъра за градска мобилност искат към зелената зона да бъдат включени и местата за паркиране пред блоковете.ЦЕНА

Цената за един час престой в "зелена зона" остава 1 лев. За живеещите в тези райони годишен стикер струва 100 лева, ако обаче имате две коли - за втория се плаща 200, а за още един - цената скача със още 100 лв. Тези цени могат да бъдат променени, освен това има идея и да се ограничат автомобилите на един адрес до три.
1
1151
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Юни 2018 21:01
ако обаче имате две коли


На собственик, на семейство, на имот?
Бул. "Димитър Петков" е в средата на посочения правоъгълник. Не разбирам той западна граница на правоъгълника ли ще стане и ако е така, какво прави там бул. "К. Величков"?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД