×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Ако бяхме спечелили изборите тогава, България щеше да е друга, смята бившият лидер на БЗНС
Порой отнесе улица в Дупница
Инцидентът е станал в супермаркет
СТАТИСТИКИ
Общо 385,162,734
Активни 424
Страници 9,020
За един ден 1,302,066

Супергероите на "Пиксар" закъсняват

снимка: Disney/Форум филм
"Феноменалните 2"
"Пиксар" е студио, което превръща всеки свой бит анимация в злато, затова с прискърбие трябва да съобщя, че "Феноменалните 2" е първият техен филм, по време на който изпитах ... скука. За беда той продължава цели два часа, което ще подложи на изпитание и неговата целева публика - невръстната.

Първият "Феноменалните" излезе преди 14 години и спазвайки обещанието на името си, бе в много отношения феноменален. Спайдърмен и Супермен все още плахо разперваха криле и паяжини ("Марвъл" не бяха дошли още да станат най-доходното перо в историята на "Дисни", тогава тази титла държеше "Пиксар"), а филмът на Брад Бърд, отличен заслужено с "Оскар" за пълнометражна анимация, изобилстваше едновременно от ирония към супергероите, вечни теми като семейство, его, кариера и амбиция, вълнуваща криминална интрига и брилянтен дигитален рисунък.

Оттогава изтече много вода. Комиксовите герои излязоха от детските книжки, отърсиха се от прахта и качиха (или смъкнаха, според гледната точка) комерсиалното кино на изцяло ново ниво. Самите "Пиксар", макар да продължават да ни радват с вълнуващи и оригинални истории като "Отвътре навън", изпаднаха в чистилището на продълженията - някои на високо ниво като "Играта на играчките" 2 и 3, други - като продълженията на "Колите" или "Таласъми ООД", не чак толкова. Толкова много време е минало, че чак анимационният гуру Джон Ласитър бе обвинен в сексуален тормоз по време на кампанията #metoo, а Брад Бърд се пробва и провали в игралното кино ("Утреландия").

"Феноменалните 2" обаче не изглежда да си дава сметка коя година е. Като визуално-техническа реализация филмът е блестящ, но в него липсва каквато и да е инвенция и свежест. Той продължава историята на феноменалното семейство Пар оттам, където тя завърши първия път. Супергероите са в немилост... сериозно ли в днешния свят супергероите са в немилост? Персонажите в спандексови трика просто не са каквото бяха преди 14 години. Нетипично за обичайната си прозорливост "Пиксар" в този случай изостават зад събитията.

Оттам нататък всичко в сценария изглежда прекалено старателно калкулирано: Боб Пар се опитва да бъде модерен баща, полагащ грижи за децата и домакинството, докато жена му Хелън се чувства овластена да спаси света; злото дебне от вездесъщи екрани, които зомбират за секунди взиращите се в тях без оглед на възраст, класа, пол и занятие... Актуално, но не и вълнуващо.

923
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД