×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Ако бяхме спечелили изборите тогава, България щеше да е друга, смята бившият лидер на БЗНС
Порой отнесе улица в Дупница
Инцидентът е станал в супермаркет
СТАТИСТИКИ
Общо 385,162,607
Активни 421
Страници 8,893
За един ден 1,302,066

Чехите от „Лузърс” взривиха Младежкия театър

Спектакълът е зрелищно съчетание на цирково, танцово и театрално изкуство
Снимки: Спектакалът
----
"Световен театър в София": "Неудачници"

От 4 до 19 юниПреди две години танцьорите и хореографите от компания "ВерТеДанс" - Прага, гостуваха у нас със спектакъла "Корекция". Те илюстрираха по ефектен начин, че колкото и да се мъчи човек да се придвижи, си остава на същото място. Артистите, които през цялото време "танцуваха" със застопорени за сцената обувки, ни провокираха да се замислим върху проблема за липсата на свобода и преодоляването на бариери. Сега пък отново в рамките на "Световен театър в София" представителите на компания "Лузърс", Прага, не оставиха ни най-малко съмнение у публиката, че изкуството има силата да противодейства на гравитацията. В препълнения салон на Младежки театър "Николай Бинев" те се изявиха със спектакъла "Неудачници", представителен за новото лице на съвременния цирк в Чехия. Вдъхновен е от поемата "Вярната сянка" от Анна-Марие Млезивова, а идеята, режисурата и хореографията са на Ярек Цемерек. Изпълнители на представлението, съчетаващо акробатика, танц, циркови техники и театър, са талантите от акробатичното дуо DaeMen, превърнали се в тв звезди в Чехия и Словакия.

Започва и завършва в духа на one man show, изпълнено от известния чешки DJ En.dru. Освен че създава неповторима атмосфера с музиката си на живо, впечатлява и с актьорски заложби. С много чувство за хумор се превъплъщава в стюардеса, обслужваща полет от Прага до Барселона. Произвеждайки най-причудливи звуци, автентично наподобява типичните за случая шумове - щракването на коланите, излитането на самолета, придвижването на количката и сипването на пенливите напитки. Най-зрелищната част от спектакъла обаче са акробатичните композиции (Петър Хорничек), респектиращи с изключителна физическа натовареност и сложност на изпълненията. Дълго и бурно аплодираме великолепната седморка: Яна Врана, Яна Телцова, Матиаш Рамба, Петър Хорничек, Индржих Пански, Лукаш Махачек и Витезслав Рамба. Прилив на адреналин предизвиква у зрителите с всяка своя изява Яна Телцова, която повече пребивава във въздуха, отколкото на земята. Сякаш се разхожда по полянка с цветя, с такава увереност и грация се движи, пристъпвайки върху раменете на мъжете танцьори, които изправени в цял ръст образуват "пътека" под нозете й. Сред най-изящните картини е тази, когато двама от тях я изправят на раменете си и като от трамплин я "изстрелват" в срещуположния край на сцената, където тя елегантно се "приземява" върху раменете на други двама. А докато буквално прелита пред очите ни, развяващият се шлейф на роклята й описва във въздуха трептяща червена дъга.
 Динамиката на представлението понякога спира дъха.
843
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД