×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Ако бяхме спечелили изборите тогава, България щеше да е друга, смята бившият лидер на БЗНС
Порой отнесе улица в Дупница
Инцидентът е станал в супермаркет
СТАТИСТИКИ
Общо 385,162,581
Активни 423
Страници 8,867
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Истински рожденик, истински хаджия

Няма какво да се залъгваме - националният празник на България не е 3 март, а 13 юни. Поне така изглежда парчето торта, което ни поднасят вчерашните вестници. В един глас "24 часа", "Стандарт" и "Монитор" и т.н. честитят рождения ден на първия сред първите. "Рицарски орден за ЧРД на Борисов" - гърми шампанизирано заглавие на "Стандарт". Отвътре обаче гарнирането продължава на две големи страници, в които се разказва как "обявиха Борисов за посланик на мира"; също - "Ципрас го поздрави за ЧРД минута след полунощ на 13 юни, получи честитка и от холандския си колега Марк Рюте".

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също се нареди сред поздравяващите, ама на висок стил и с дълбоко темане: "...Но щом си станал държавник и отговаряш за народа си, значи раждането ти е имало особен смисъл и имаш мисия", пише Сидеров, който преди няколко години на една улица викаше с пълно гърло други любовни неща за Борисов. Според възгледите на тогавашния Волен привържениците на Борисов бяха "леки жени на Бойко" (приблизителен цитат).

Научаваме, че дори израелският президент Равлин му пял на уше: Happy birthday to you, информират различните издания. Израелският държавник опроверга вицовете за еврейската пестеливост, като вместо българският премиер да почерпи - Равлин му поднесъл торта! "Понеже много одъртяваме и гледах да го мина в работа този ден", обяснил 59-годишният български премиер на Равлин причината на този ден да е в Израел, разкрива "Монитор". Трудна е за описание с думи снимката на 1-а стр. на "24 часа", на която рожденикът е положил чело на Божи гроб. Бихме предложили заглавие за кадъра: "Божи гробе, моя пОклон приеми!". А на тяхната последна страница Часовете разкриват: "В годината, в която навършва 59, Бойко Борисов се отдаде на поклонически пътувания и навръх рождения си ден вчера стана истински хаджия".

Вероятно в природата съществуват и неистински хаджии, пък и Борисов отдавна е "хаджи Бойко". Но все едно - мастило и език винаги ще има за първия сред първите.
3
1467
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
15 Юни 2018 03:49
Парад на
15 Юни 2018 12:25
Пояснявам: истински хаджия е който си плати за документа. Неистински- който само удари чело на божия гроб.
16 Юни 2018 07:35
— О здравии Генча.
— Генчо поклонник! — вика хаджи Генчо.
— Генчо поклонник — повтаря и поп Ерчо — и Генчовица поклонница!…
— Цона не е поклонница — казва хаджи Генчо и кръсти се.

Нашият е българин от най-ново време, даже от бъдещето!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД