×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само преди дни прогниха и американски министър от заведение заради мигрантската политика
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,941,864
Активни 1,111
Страници 100,558
За един ден 1,302,066

Автобусните превозвачи излизат на протест

2000 курса няма да бъдат изпълнени
 
Автобусите днес са с надпис "Протест". В 14.00 часа, за час и половина, автобуси в цялата страна няма да тръгват от началните спирки по маршрута си и няма да превозват пътници. Това е протест срещу подготвения от управляващите Закон за автомобилна камара, предаде БНР.

Най-малко 30-40 хиляди души ще бъдат засегнати от протеста на автобусните превозвачи. „Искрено се надяваме, че нашите клиенти ще ни разберат, защото, давате ли си сметка, ако този законопроект стане факт, каква тежест ще падне върху тях? Ако до 12.00 часа на обяд нямаме обратна връзка с транспортната комисия и не знаем какво се случва, ние ще преустановим превозите за час и половина и пътниците ще се движат с час и половина закъснение“, каза Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива

Организаторите на предупредителната стачка уточниха, че умишлено са избрали следобедното време за спиране на автобусите по дългите линии, за да не създават сериозни проблеми на хората. Автобусите до малките населени места ще изпълняват социалната си функция засега, каза Марио Богданов от Националната асоциация на автобусните превозвачи. „Също така няма да спираме и градските автобуси“, каза още той.

Браншовите организации в автобусния транспорт са единни в исканията си за спиране на проектозакона, който според тях е лобистки и дава цялата държавна власт в ръцете на няколко човека, които са ключови в този бизнес и имат сериозна политическа подкрепа от управляващите.

Около 2 500 автобуса ще спрат изпълнението на курсовете между 14 и 15.30 ч. днес в страната като предупредителен протест срещу законопроекта за автомобилна камара. Това каза Ивайло Константинов - президент на компания за автобусни превози от Дупница и изпълнителен директор на Сдружението на автобусните превозвачи в България. На практика ще се включат всички градове и район от страната, включително и обслужващи градските линии - там, където те са общински.

Същевременно на заседание на Сдружението на автобусните превозвачи ще бъдат обсъдени последващите протестни действия за след 25 юни, за когато е насрочен национален ефективен протест на автобусните превозвачи. "Няма да отстъпим - този законопроект трябва да бъде оттеглен", категоричен е Ивайло Константинов.

От БДЖ информират пътниците, че имат готовност да пуснат допълнителни каси и да увеличат състава на влаковете.
2
875
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Юни 2018 12:41
Лобисткият закон на ГЕРБ е ясен - и като цел, и като перде пред някои босове.
Но - а пътниците? Няма ли да се намери някой, който да даде под съд превозвачите за неизпълнени задължения? Или вече никой не вярва на прокуратура и съд у нас...
-------
Блогът на Генек
14 Юни 2018 14:10
Също така няма да спираме и градските автобуси
Което си е връх на нахалството, даже мисля, че е незаконно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД