×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само преди дни прогниха и американски министър от заведение заради мигрантската политика
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,941,999
Активни 1,108
Страници 100,693
За един ден 1,302,066

Прокуратурата проверява смъртни случаи в болниците за лекарска грешка

Срещу "отговорни лица" от медицинския одит се води разследване за престъпление по служба
 
Има случаи на настъпила смърт в лечебни заведения, по които Изпълнителна агенция "Медицински одит" (ИАМО) е извършвала проверки, но не е била сезирана прокуратурата. Това съобщиха от държавното обвинение днес, след като Върховната административна прокуратурата е направила проверка в одитната агенция.

Всички материали, свързани със смъртни случаи, са изпратени до окръжната прокуратурата на съответното населено място, за да се провери дали не става дума за престъпления по чл. 123 от Наказателния кодекс - причиняване на смърт при професионална непредпазливост.

Освен това на 7 юни е образувано разследване за престъпление по служба, извършено в периода от 01.01.2017 г. до 31.12.2017 г. Прието е, че са налице данни за превишаване на власт от длъжностни лица, заемащи отговорно служебно положение в ИАМО с цел да се набави за проверяваните физически и юридически лица облага - да не им бъдат съставяни актове за административно нарушение и да не им бъдат налагани административни наказания и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици. Това разследване ще се наблюдава от Специализираната прокуратура.

Върховната административна прокуратура пък е сезирала министъра на здравеопазването, който да предприеме действия за изменение на вътрешните актове на ИАМО и привеждането им в съответствие със законови разпоредби

От изпълнителния директор на ИАМО са утвърдени Инструкция за осъществяване на контролната дейност на ИАМО и Методически указания към нея, които противоречат на министерската Наредба № 14 от 20.04.2010 г. за условията и реда за извършване на проверки на лечебните заведения от Изпълнителна агенция "Медицински одит". Така например се предвижда извършване на проверка без писмена заповед, допуска се възможност да не се съставя констативен протокол при проверка по документи в агенцията и при липса на нарушения и др.
7
1217
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
14 Юни 2018 11:30
За разлика от архитектите, земята скрива грешките на лекарите.
14 Юни 2018 16:54
Корупциятя в медицината е ужасяваща. Защо докторите не желаят всеки българин да има персонална здравна карта и там да е отразено всяко едно заболаване,операции,манипулации,изследвания,хоспитализации и прочее данни за всеки у бога българин. Вече 10 години мотаят това,а резултатът е най-болният народ в ЕС. На това трябва да се тури край...!
14 Юни 2018 17:12
https://www.24chasa.bg/novini/article/6913129
Освобождават връзкарката временно. Засега. Надявам се най - после всичките ѝ мерзости да видят бял свят.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/vyrnaha-zlatica-petrova-nachelo-na-medicinski-odit-2029244
http://www.bnews.bg/article/178263
След 14 - та мин.
https://video.bnt.bg/bg/a/narushava-li-meditsinskiyat-odit-zakona-s-vtreshnite-si-pravila
14 Юни 2018 17:13
Понеже пари за здравеопазване нема, а колкото има, се крадат, омразата на масите се пренасочва лукаво в лекарското съсловие.
14 Юни 2018 17:15
Защо докторите не желаят всеки българин да има персонална здравна карта и там да е отразено всяко едно заболаване,операции,манипулации,изследвания,хоспитализации и прочее данни за всеки у бога българин

Защото ще стане по-сложно да се краде. Сега има общ гьол и от там се точи сляпо.
14 Юни 2018 17:51
https://video.bnt.bg/bg/a/shche-narushi-li-pravata-na-patsientite-nov-razdel-v-zakona-za-lekarstvata-270518
Тези тук също са от лекарското съсловие - Дариткова и Л. Иванов. Нямат отношение към казуса на Зл. Петрова, но пък доказват нечистоплътността на още някои хора от съсловието.

14 Юни 2018 18:18
Защо докторите не желаят всеки българин да има персонална здравна карта и там да е отразено всяко едно заболаване,операции,манипулации,изследвания,хоспитализации и прочее данни за всеки у бога българин.
откога не го желаят? щото всеки пациент има при джипито си точно такова досие. нали по всички направления, които джипито ти дава, се връщат при него резултати?

пише се безхаберно май
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД