×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само преди дни прогниха и американски министър от заведение заради мигрантската политика
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,941,345
Активни 1,117
Страници 100,039
За един ден 1,302,066

Вицепремиерът Симеонов намекна за оставка заради Ангелкова

Със заканата да си подаде оставката, ако не му приемат проектозакона за шума, вицепремиерът Валери Симеонов обвини министъра на туризма Николина Ангелкова в саботаж. Вчера законопроектът на лидера на НФСБ беше приет на първо четене от две парламентарни комисии. " Увеличаваме санкциите. Но нищо същностно не се променя. И към момента след 23 ч. е забранено озвучаването. Така че всички, занимаващи се с туристически бизнес, знаят това и вече започнаха да го спазват. Който не вярва - да заповяда в Слънчев бряг", обясни вчера Симеонов.

Законопроектът предвижда забрана за шум за времевите зони между 23 часа и 8 и между 14 и 16 часа. През нощта контролът ще се извършва само от служители на МВР. Предвижда се и затваряне на обектите, при които бъдат открити нарушения, като при първо нарушение обектът се затваря за 7 дни, а при последващо - за 30 дни.

Още от края на миналата година обаче от министерството на Ангелкова предлагат от обхвата на новите ограничения за шума да отпаднат националните курорти, а специална наредба да дава възможност местната власт да определя правилата и допустимите нива на високите децибели. За това, че предложението на Ангелкова би стигнало до парламента през октомври, вицепремиерът Симеонов намекна, че може да си подаде оставката дотогава. "Не съм баба Ванга да гледам в бъдещето. Може и да не съм на този пост, така че нищо не мога да кажа", отговори Симеонов на въпрос дали законът няма да действа само едно лято. Миналата седмица вицепремиерът подаде сигнал до прокуратурата за извършени нарушения в министерството на Ангелкова, а вчера подаде нов - за нарушения на заведенията на Какаовия плаж.
575
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД