×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,922,411
Активни 1,030
Страници 81,105
За един ден 1,302,066

Институциите събират лични данни, без да искат съгласие

Когато публичен орган трябва да обработи нечии лични данни, гражданите са длъжни да ги предоставят. Това обясни председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов по време на форум за еврорегламента за личните данни GDPR, който влезе в сила на 25 май. Конференцията е част от календара на европредседателството. Съгласието за обработка на данни не е единственото основание и не е панацея за бизнеса, допълни Караджов.

"След шест месеца разбрах две неща - първо, когато комисията казва нещо, други трима експерти казват обратното. Второ, екскурзоводката раздала декларации за съгласие на служителка на комисията, защото преди 25 май имало една комисия, а след 25 май тя била закрита и сега трябвало да попълват декларации", каза Караджов, цитиран от "Дневник".

"Моите наблюдения са, че регламентът изобщо не се познава", обясни шефът на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков. "Ще има една известна вълна на опити за колективни искове, за провокации на комисията, за проверки, опити за налагане на санкции просто за да се тества как работи моделът", допусна той.

Заради влизането в сила на еврорегламента комисията на Караджов подготви промени в Закона за защита на личните данни, които бяха внесени от МВР за обществено обсъждане. Те събраха много критики от най-различни гилдии, които видяха в проекта опити за прокарване на цензура за медиите, заплаха за адвокатската и лекарската тайна, както и за малкия бизнес, застрашен от огромните минимални глоби за нарушения. В момента проектът се преработва, за да бъде внесен в парламента. Очаква се той да бъде приет от депутатите до юли.

721
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД