×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,923,800
Активни 1,023
Страници 82,494
За един ден 1,302,066

Държавата поема отговорността за незаконните обекти по плажовете

Дирекцията за национален и строителен надзор (ДНСК) ще премахва незаконни преместваеми обекти, вдигнати върху държавна собственост, включително тези по морските плажове. Това решиха депутатите вчера, след като одобриха на първо четене законопроект, внесен от "Обединени патриоти".

Промените в Закона за устройството на територията (ЗУТ) предвиждат премахването на всички незаконни павилиони, сергии, заведения, дискотеки и други да се извършва от държавата, а не както досега от общините. Освен това главният архитект на всяка община ще одобрява поставянето и вида на обектите.

Против промените се обявиха от БСП и ДПС. Социалистите смятат, че те ще доведат до тежко бюрократизиране на процедурата, през която минават търговците на дребно, за да поставят преместваеми обекти в имоти - държавна собственост. Новите разпоредби изискват издаването на разрешение за разполагане на преместваем обект да става след искане на собственика на имота, върху който е разположен обектът. Ако имотът е притежание на държавата, тогава търговецът ще трябва първо да се примоли на съответното ведомство. Оттам на свой ред трябва да се обърнат към общината, в която се намира теренът. От БСП смятат, че това създава и предпоставки за корупция в държавната администрация.

Танер Али от ДПС пък се противопостави на промените с мотива, че в малките общини преместваемите обекти са единствените, които предоставят важни за хората услуги. "Там няма хранителни магазини, кръчми и никакви други такива социални услуги освен тези, които РПК предоставя чрез такива преместваеми обекти по места. Нека да спрем с централизирането и нека заради бълхата да не изгаряме юргана", коментира той.461
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД