×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,923,832
Активни 1,021
Страници 82,526
За един ден 1,302,066

Депутати предлагат да отпаднат данъчните декларации при покупка на имот

Да отпадне задължението граждани и фирми да подават данъчни декларации за новопридобити имоти. Това предлагат група депутати от "Обединени патриоти", които са внесли в парламента промени в Закона за местните данъци и такси. Според тях подаването на данъчна декларация при покупка на имот или при безвъзмездно придобиване е излишно натоварване, защото цялата необходима информация е налична в общината. При имотните сделки се дължи еднократен местен данък, чийто размер всяка община сама определя, но по закон трябва да е в диапазона от 0.1 до 3% върху оценката на имуществото.

В случая вносителите на законопроекта предлагат след получаване на уведомлението от службата по вписванията за прехвърлените права върху имота да се определя и годишният данък, като се уведомяват данъчно задължените лица.

Друго предложение за промяна в закона е да отпадне задължението да се подават данъчни декларации за новопостроени сгради, които още не са въведени в експлоатация по Закона за устройство на територията. За да се стимулира завършването на строителството се предлага данъкът да стане дължим в двегодишен срок от издаването на Акт 14 (завършен груб строеж) и едногодишен срок от съставянето на Акт 15.

1
784
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Юни 2018 18:09
Добро предложение!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД