×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,923,669
Активни 1,035
Страници 82,363
За един ден 1,302,066

Буря на Марс заплаши марсохода

-----
Най-силната от всички досега пясъчни бури повлия на работата на американския марсоход "Опортюнити" (Opportunity), съобщи НАСА преди ден. "Буря, най-силната от всички, които някога сме виждали на Червената планета, на 10 юни покриваше площ от 15.8 милиона кв. мили (41 милиона кв.км, което е приблизително колкото площта на Северна Америка, и Русия взети заедно). Тя закри слънчевата светлина до такава степен, че превърна деня в нощ за ровъра "Опортюнити", който сега е близо до епицентъра на бурята в Долината на устойчивостта (Mars' Perseverance Valley)", съобщи пресслужбата на ведомството. Специалистите от НАСА планират брифинг, на който ще разкажат за състоянието на марсохода и бушуващата на Марс буря.

"Опортюнити" е на планетата от 2004 година. Научната му дейност е спряна на 8 юни, а последните данни от него в т.нар. "позвъняване у дома" са получени на 10 юни. Данните сочат, че температурата вътре в апарата е минус 29 градуса по Целзий. От НАСА отбелязват, че поддържането на температурния режим е жизненоважно за работата на апарата, чийто срок на работа бе предвиден да е 90 дни, но продължава вече почти 15 години.
369
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД