×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,922,038
Активни 1,053
Страници 80,732
За един ден 1,302,066

С процедурни хватки НС сложи "на трупчета" законопроекта за хазарта

"Ако дребният бизнес печели от талончетата, по-добре да се закрива", обяви вицепремиерът Валери Симеонов
<Неозаглавен>
Промените в закона на хазарта, предложени от вицепремиера Валери Симеонов, вече месец стоят "на трупчета" в парламента, след като ресорните парламентарни комисии прехвърлят една на друга отговорността коя първа ще гласува текстовете. Проектозаконът, с който се предлага ограничаване на рекламирането на хазартни игри, а продажбата на талончета за търкане да става само в лицензирани места, се оказа "горещ картоф" за управляващи и опозиция, които са все по-предпазливи в подкрепата си. "Вероятно е да има редакции по същество на второ четене. Има реакции, с които трябва да се съобразим", коментира пред "Сега" депутат от ГЕРБ. Той изброи отправените критики към законопроекта от страна на "медии, които скочиха", бизнес организации и футболни отбори и добави: "трябва да намерим баланс". По същество обаче законопроектът на депутатите на НФСБ не ограничава нито залаганията, нито предлага нови данъци върху хазарта, нито има нов модел за отчисления на хазартните игри към спорта. "Това, което ми е казал Цветанов, това, което потвърди Борисов, е, че ще подкрепят закона", коментира пред "Сега" и вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му от ГЕРБ са поели ангажимент пред медии и се надява да няма промяна.

Лидерът на НФСБ обясни още, че има организирана съпротива на частните хазартни фирми и на големите играчи, които твърдят, че промените ще засегнат малкия и средния бизнес. "Напротив, тези пари, които се дават в хазарта и отиват в джобовете на двама-трима човека, ако бъдат ограничени рекламите, може би биха отишли тези пари в хранителните стоки - да въртят производството в България", коментира Симеонов. "Ако дребният бизнес печели от талончетата, по-добре да се закрива", добави той.

Тази седмица изтича и 30-дневният срок, в който по правилник всеки внесен законопроект трябва да бъде разгледан от съответната комисия. Обикновено председателят взима решение кой закон кога да бъде обсъден. Водещата по законопроекта - комисията по бюджет и финанси (с председател Менда Стоянова ГЕРБ), първо поиска промените да бъдат гласувани от комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Тя се събра миналата седмица, разгледа законопроекта, но не гласува, а поиска становище от парламентарната дирекция "Международно право и право на ЕС" - интересуваше се дали промените в закона не противоречат на европейските директиви. Председателят на комисията обясни, че има опасност, ако не се провери всичко, да има наказателна процедура срещу България. "Не съм съгласен от всички телевизии да ни заливат реклами на бедняци, които са спечелили от търкане на билети, и това да се превръща в национален спорт", коментира тогава Вигенин. Третата комисия по проекта е тази по култура и медии с председател Вежди Рашидов - тя не е разглеждала законопроекта на вицепремиера Симеонов.
3
2645
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
12 Юни 2018 09:16
Като ги гледам тия бедняци, спечелили от търкане на билетчета, се питам защо НАП не ги провери дали са си внесли 10% върху публично обявените от тях приходи?
12 Юни 2018 19:36
у нас има доста паразитен бизнес извън комара, кръчмите, и кое ли не.
бих искал да видя варели имали смелост наистина да го "убие", което честно казано е крайно наложително. подобно на професиите от обслужващите сектори, които не вършат никаква работа на самите заети в подобни професии, но просто оцеляват вместо да се развиват.
12 Юни 2018 19:37
Не съм съгласен от всички телевизии да ни заливат реклами на бедняци, които са спечелили от търкане на билети, и това да се превръща в национален спорт

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД