×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Юнкер и без това покани само България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания.
Децата им не могат да учат в новопостроено училище. Сградата даде дефекти, а ремонт още няма
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,719,767
Активни 416
Страници 15,236
За един ден 1,302,066

НАСА откри органични вещества на Марс

Кюриосити продължава с откритията на Марс.
Американската космическа агенция НАСА съобщи в четвъртък, че на Марс са открити органични вещества в почвените проби, които роувърът "Кюриосити" е взел от кратера Гейл. Роувърът също така е открил метан в атмосферата на Марс.

Търсенето на живот извън Земята се фокусира върху т.нар. блокове на живота, които включват органични съединения и молекули. Органичното вещество може да бъде едно от доказателствата за живот на планетата.

Метанът се счита за най-простата органична молекула. Той присъства и на други места в нашата Слънчева система, където може да бъде един от компонентите, необходими за живот - на Сатурн и спътниците на Юпитер Енцелад, Европа и Титан. Разбира се, ако животът съществува на друго място, той може да бъде много различен от начина, по който разбираме живота на Земята.

Изследователите смятат, че тези открития са "пробив в астробиологията".

"Ние значително разширихме нашето търсене на органични съединения, което е основно в издирването на живот", казва Пол Махафи, автор на изследването и директор на отдела за изследване на Слънчевата система в Центъра за космически полети на НАСА в Годард.

"С тези нови находки Марс ни казва да запазим курса и да търсим доказателства за живот", казва Томас Зурбухен, помощник-управител на Дирекцията за научни мисии в щаба на НАСА.

545
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД