:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Валери Симеонов ще подаде сигнал за незаконно строителство в Слънчев бряг

 
Вицепремиерът Валери Симеонов ще подаде днес сигнал в прокуратурата за незаконно строителство на плажа в Слънчев бряг. Той беше категоричен, че няма да се откаже от намерението си баровете, построени върху пясъка да бъдат премахнати. Тези огромни съоръжения по никакъв начин не отговарят на изискванията на Закона за устройство на територията, каза още вицепремиерът пред БНТ.

По думите му тези заведения нямат основи и са опасни за хората, защото в тях се събират до 4 000 души, а металните им конструкции нямат стабилна основа.

"Тук се разрешават едни територии в разрез със Закона за устройство на територията и наредбата на община Несебър. Вместо 15 кв. метра се разрешават 1500 кв. метра.", каза Валери Симеонов.

Заведенията, които са на пясъка, по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие могат да бъдат само заведения за бързо обслужване, каза още вицепремиерът.

"Първи път сигнализирам за незаконни обекти. Втори път сигнализирам за едно друго много брутално нарушение на Министерството на туризма. Тези заведения, които са на пясъка по закон могат да бъдат само четири вида: те могат да бъдат само заведения за бързо обслужване. Вижте какви разрешения им е издало Министерството на туризма - нощен бар. Защо? За да могат легитимно да работят през нощта. Всички тези удостоверения са дадени от Министерството на туризма в нарушение със закона. Затова нещо аз сезирам прокуратурата. Нека да се провери. Сега - виждам, че тука е подписа на Николина Ангелкова, но аз не вярвам все пак един министър да се подписал така. Тука трябва да си носи отговорност този, който е подготвил документите", каза той.

По думите му друго сериозно нарушение е изместеното течение на реката, което преди да бъде изместено е преминавало през териториите на едно от заведенията.
16
1805
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
06 Юни 2018 12:44
Умно-красивите протестираха ли срещу Цацао Бецх? Не! Ко тогава? Тогава значи Ангелкова е права. Ние на Валери Симеонов ли ще вярваме или на умно-красивите, дето са експерти по защита на плажовете?
06 Юни 2018 12:46
Бачо нали вече ги срути, а тепърва щял сигнал да подава?
06 Юни 2018 12:46
Може да е всякакъв, но в случая е прав и заслужава адмирации. А калинката Николинка ако даде фира по пътя ще е прекрасно. По-кошмарен министър/отговарящ за/ туризма не е имал.
06 Юни 2018 13:04
Уникално! Вицепремиер подава сигнал за незаконно строителство! Значи признава, че правителството не може да ръководи тази държава щом не може да попречи с цялата си власт на незаконното строителство. Смешници!
06 Юни 2018 13:19
Симеонов
Фландърски
06 Юни 2018 13:25
Мен ме радва определението- "преместваем обект", за структура която заема площ около декар, с основи, бетонни кубчета, метални скелети, тоалетни и мокри зони с водопровод и мръсен канал...

Всичко, което заема плажа и е върху пясъка и пречи използването на морската ивица, трябва да е незаконно.

Имаше един готин репортаж, онзи ден го гледах... вилата на Порошенко в Испания. Там, тя е до морето, обаче законът казва, че не може да препятства хората, да имат достъп до морето, за това, между оградата и водата има ивица по която хората спокойно си минават. После репортажът ин пренася в Украйна, огромен заграден имот, до една река до Киев, със собствен кей и никакъв достъп до реката откъм имота на президента. Който, изведнъж се оказа охраняван от редовна полиция... уточняват хората, това не е резиденцията му, а частен имот... с държавна охрана на редовни полицаи... и те така.

Същата работа и у нас... надолу по Синеморец, Резово, отдавна са направили къщи по скалите... включая Чехъла, разни певачки, актьори, депутати, мутри (колоборация от гадини), заградили всякакъв достъп до морето... закон, нанай...
06 Юни 2018 13:29
Абе колкото и да ми е противен Симеонов, някой трябва да изрине това място барабар с бизнесмените и бизнесдамите.
Наскоро една девойка, наследница на приватизиран хотел току зад Какаото, искаше да изсече последните останали акации по дюните.
Простотия и животинска лакомия ни залива отвсякъде, но в Слънчев бряг те са в убийствена концентрация.
Изривай!
06 Юни 2018 14:16
За Балдуин Фландърски всичко си е наред. Тя по тия заведения си е пила питието с Рамбо! Продължението ще е интересно... ако има!
06 Юни 2018 14:47
Патреотът Валери скача на Николинката Му, че законът е на негова страна, без да знае старата мъдрост, че терцата на шефа бие петдесетте на служителя.
06 Юни 2018 14:55
Тука трябва да си носи отговорност този, който е подготвил документите", каза той.

Аха. Значи не гъската, дето подписва, а някой незнаен чиновник да го отнесе? Като тоя, дето пише глупостите, подписани от министър нено? Като тоя, дето пише вместо Баце у фейса? И т.н.

А за калпавите закони, които се приемат, кого да питаме за отговорност? Вносители, пак експерти по министерства или 240-те разбойника?
06 Юни 2018 15:05
Я конечно дико извиняюсь, но на каква част от населението на Бг ѝ пука, ко става в Сънито? Ако може, колич. оценки - абсолютни, или относителни. Некак си не ми пука, даже испитвам задоволство. Паяци в буркан - дали ще се отстрелват, дали ще си пържат нервите с инфразвуци - защо трябва да съм загрижен?
06 Юни 2018 15:38
даже испитвам задоволство


Аха. И аз иЗпитвам задоволство от правилното изписване на думите в българския език.

Ма иначе не парларем по руски.
06 Юни 2018 15:53
Ако беше сериозен В. Симеонов това отдавна да го беше направил.Цял свят знае че тези заведения в деветдесет и девет процента са незаконни.Вместо това предпочита да прави като пъдаря който пазел лозето лежейки на сянка в колибата и от време на време се провиквал:"видя ...видяаа!
06 Юни 2018 15:55
Ма иначе не парларем по руски.
Преместих си китката, а задоволството, о, чудо, усили се!
06 Юни 2018 15:57

Simplified Solutions
06 Юни 2018 13:29
06 Юни 2018 18:38
БумТряс06 Юни 2018 12:46
Може да е всякакъв, но в случая е прав и заслужава адмирации. А калинката Николинка ако даде фира по пътя ще е прекрасно. По-кошмарен министър/отговарящ за/ туризма не е имал.


Напълно съм съгласен.
Просто искам д чуя:
Подаде,сигнал, провериха, свършиха нещо.
Политиците ни само скачат, ще,ще, ще.
Ако свършат нещо тогава да се похвалят.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД