×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Той е имал ключова роля в срещата между Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур
Целта била да се избягват задръстванията
Съжаляваме за резултата от състоялото се гласуване, обяви официално Москва
Новата заплаха на американския президент се отнася до европейските автомобили
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,876,592
Активни 1,337
Страници 35,286
За един ден 1,302,066

Прокуратурата проверява изсичането на 32 бора в Панагюрските колонии

 
Отсичането на 32 здрави бора в курортната местност Панагюрски колонии предизвика остро недоволство в социалните мрежи, предава БНР

Реакцията е в резултат на писмо на Стамена Димова - известен съвременен будител, публикувано във Фейсбук, в което тя разказва, че боровете са отсечени на улицата, кръстена на баща ? - Вергил Димов - министър в последното правителство на Константин Муравиев и съден от Народния съд за това. Улицата е кръстена на Димов заради заслугите му в облагородяването на местността Панагюрски колонии и превръщането ? в курортно селище. Според кмета на Панагюрище Никола Белишки сечта е законна. Прокуратурата в Пазарджик обаче започна проверка по случая.

"Родителите ми са имали втората вила в Панагюрски колонии. Те са засадили около стотина бора. Страхотна вила. Целият двор беше най-романтичното място в района. Не сме завоеватели. Кметът Белишки сега се оплаква, че ние сме „колонизирали“ тази земя" ", коментира Димова.

„Димов получава 100 квадратни метра, за да си построи вила. През 2004 година се прави промяна на Устройствения план на Панагюрски колонии. Процедурата е задействана от един кмет – Мечев, 2004 година. След това Гергинеков, през 2008 година, подписва заповедта, която не е обжалвана и се създават 3 урегулирани парцела. Наследниците на Вергил Димов нямат никакви права върху тези 3 декара. Те са общинска собственост! Така е навсякъде по документи! Ако те докажат, че тези три декара са им подарени бадева, или 10 декара са подарени… нека да донесат документите и ще им учредя това. Що се касае до уважението към Вергил Димов, нали от 2008 година улицата, която минава пред тях, се нарича Вергил Димов. Общината е отдала нужното уважение на този човек. В момента даже тече прокурорска проверка. Готов съм всичко това да го докажа с документи“, заяви кметът Белишки.

„По мое разпореждане няма да се изнесе нито една клонка от там. Нека да отиде специалист, да ги премери и да каже колко кубика са и каква ще бъде в сумата“, заяви кметът в отговор на обвиненията, че ще прибере хиляди левове от извършената сеч.
7
1426
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
25 Май 2018 16:31
"Стамена Димова - известен съвременен будител"

25 Май 2018 17:35
Прокуратурата проверява изсичането на 32 бора в Панагюрските колонии


Алоу, редакцията вземете да се ограмотите малко, Пананагюрище да не е било колониална сила, че да има колонии?
Има Панагюрски колони обаче.
25 Май 2018 17:52


Казват им Панагюрски колонии , демек Панагюрище е колонизирало част от Средна гора ...
25 Май 2018 18:00
Има Панагюрски колони обаче.
(снимка: натиснете тук)
25 Май 2018 18:12
Възпитателно е, че кметът се е отказал от намерението си да усвои дървесината след като се поразчу по социалните медии. Сега остава и да откаже правото на строеж, което е дал в участък със статут за залесяване, ползвайки стар план-проект за застрояване, който е бил отменен през 2010 г. със съдебно решение.
Но няма как да върне великолепните стогодишни смърчове. Нито как да обоснове сечта им като издънки, нито моралът на тайното й провеждане на Великден.

линк към апела на Стамена Димова: https://goo.gl/TDHZ2x
25 Май 2018 18:27
....курортната местност Панагюрски колонии...
Беше курортна местност преди да започне строителството на МОК "Медет"
Заради него цялата планина изсякоха и оголиха, а сега видната будителка за 32 бора шум вдига.
25 Май 2018 20:12
Пананагюрище да не е било колониална сила, че да има колонии?
Името Панагюрски колонии идва от първия основан детски лагер (колония) на това място още през 1907 г. Вж. напр. http://www.peika.bg/statia/Panagyurski_kolonii_v_sartseto_na_planinata_l.a_i.74985.html
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД