×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Три отбора в група В запазиха шанс за 1/8-финалите
Кирстен Нилсен била обградена от гневни клиенти, които викали "Срамота"
Facebook, Alphabet, Amazon, Netflix и Apple също се повишават
Променена е и Конституцията, според която т.нар. "чуждо население" не може да се заселва в Унгария
На нея щели да бъдат лидерите на България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания
Депутатите от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ не присъстваха в пленарната зала
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,585,628
Активни 574
Страници 17,746
За един ден 1,302,066

Шефът на БНБ: Влизането в еврозоната зависи от икономиката

 
Точният момент на приемане на еврото ще зависи не толкова от Маастрихтските критерии за номинална конвергенция, които България в голяма степен изпълнява в продължение на много години, колкото от реалната конвергенция на икономиката. Това пише управителят на БНБ Димитър Радев в изданието Global Public Investor – Официалния форум на парични и финансови институции.

"Ако желаем България да стане пълноправен участник в процеса на реформи на европейско равнище, трябва да задълбочим допълнително собствените си реформи. Трябва да трансформираме своето устойчиво икономическо възстановяване в трайна реална конвергенция“, твърди Радев, според когото страната ни показва убедителни макроикономически показатели.

„Повече от две десетилетия имаме парична стабилност. Обменният курс на лева е фиксиран към еврото и паричният съвет е непоклатим както в добри, така и в лоши времена, дори и по време на кризата през 2008 г. България поддържа като цяло балансиран бюджет и е известна с третото най-ниско съотношение дълг/БВП в ЕС. Банковият сектор е здрав, с капиталова адекватност и ликвидност над средните за ЕС. Логично е да се очаква, че страна с такъв опит следва да не бъде спирана, а да се приветства тръгването й по пътя към еврозоната чрез участието на лева – националната парична единица – във Валутен механизъм ІІ (ВМ II)“, смята гуверньорът на БНБ, цитиран от Инвестор.бг.

Управителят на Българската народна банка коментира още, че „пълното изграждане на банковия съюз е сред приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз".

Това е странно твърдение, тъй правителството и самата БНБ показват доста голяма резервираност относно членството на България в банковия съюз.
9
1350
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
25 Май 2018 12:33
за държава в която и днес КТБ е горещ картоф, този човек, а и управляващите го ********* , е нахален и твърде банален.
25 Май 2018 12:34
реалната конвергенция на икономиката

25 Май 2018 12:36
и да поясня:
не се надявайте и не вярвайте че у нас доходите могат да изпреварят темповете на развитие в богатите държаве, простичко казано. този просто дрънка като повечето от тази **********
25 Май 2018 12:40
Тоз човечец, при нормална обстановка, различна от положението тук и сега, би бил обикновен тракторист, най-вероятно.
Они си казаха, он ока нещо, колкото звук да издава.
Щото по същество НЕ МОЖЕ да каже нищо.
Каже ли нещо, изтръпва и е чао.
25 Май 2018 12:42
Още един шамар от западните демокарации за България. Отговаряме на всички критерии за приемане на евро и в Шенген. Те обаче измислят неформални критерии на които никога няма да отговорим. Лицемери!
25 Май 2018 12:44
Е, не се ли конвергира ? Скоро сичко ще се е изконвергирало...
Тоя по-добре да обясни на Него що е то, че му е голяма грижа тая еврозона.
25 Май 2018 12:53
Накрая ще дойдат на моята приказка че докато сме на
изкуствено дишане с еврофондове няма еврозона и
Шенген.
25 Май 2018 13:02
Влизането в еврозоната зависи от икономиката
И Швеция ли по тази причина не е в еврозоната?
25 Май 2018 14:00
За стабилността трябва да са благодарни на изключително непретенциозния и търпелив български пенсионер, който като вземе пенсия си купува кило сирене, кило месо, кило маслини и пет кила картофи и щом ги свърши до следващата пенсия кара на хляб и кисело мляко, понякога с купичка ориз.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД