×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Той е имал ключова роля в срещата между Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур
Целта била да се избягват задръстванията
Съжаляваме за резултата от състоялото се гласуване, обяви официално Москва
Новата заплаха на американския президент се отнася до европейските автомобили
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,876,262
Активни 1,411
Страници 34,956
За един ден 1,302,066

Фандъкова: построихме 92 детски градини, тази година - още три

 
Инвестициите в образованието, в училища и детски градини, са абсолютен приоритет, заяви Йорданка Фандъкова пред БНТ. Вече построихме 92 нови сгради, увеличихме местата с над 16 000, каза още столичният кмет.
Тази година ще бъдат готови още три нови детски градини. В предучилищното образование достигнахме обхват на 98% от децата. В много райони има свободни места, затова сега се съсредоточаваме в отделни райони, в които няма училища и детски градини, обясни Фандъкова. Тя допълни че предстои да бъдат модернизирани 17 училища и детски градини през 2018 г.
По повод изграждането на втората част от интегрираното управление на отпадъците в София, която предизвиква спорове, столичният кмет - инсталацията за битови отпадъци е подкрепена от ЕК още от 2012 г., разработваме този проект от няколко години. Грижата за околната среда е и наша грижа. Във Виена има 4 подобни инсталации, дори в самия център на града, като е туристическа атракция там.
12
1402
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
23 Май 2018 09:24
23 Май 2018 09:32
построихме 92 нови сгради

Може ли линкъ с 92 адреса?
23 Май 2018 09:33
Хахаха, баси наглата лъжа. Все строят и все градините много по-малко, отколкото през 1989 г.
23 Май 2018 09:35
построихме 92 детски градини, тази година - още три

Девиз на прехода: На всяка новооткрита в София - десет закрити по селата
23 Май 2018 09:35
Йорданка Фандъкова не приема извинението на депутата от БСП Таско Ерменков, който подпали Фейсбук с коментар, че водата в столицата е отровена заради изсипано голямо количество химикали в река Искър.
Извинение за подобно поведение не е достатъчно. Това твърдение на политика се появи в момент, в който информация вече имаше. Когато в петък започнаха да излизат слуховете за замърсената вода в София, веднага бяха направени подробни анализи и информацията като резултати и анализи от "Софийска вода" беше качена още в събота. Така че е недопустимо като отговорен политик да правиш такава публикация във Фейсбук", подчерта Фандъкова.
"Подадох официален сигнал до прокуратурата, искам да бъдат проверени източниците на тази информация, защото хората са притеснени - това е най-важният ресурс. Надявам се да се спре с подобни опити да се заиграва със страховете на хората, особено от политици", посочи столичният кмет.


Тя коментира и темата за завода за изгаряне на битовите отпадъци. "Производството на енергия от отпадъци е много важна част от кръговата икономика и решаване на проблемите с битовите отпадъци в цял свят. Около 450 са подобните инсталации само на нашия континент. Във Виена има четири подобни инсталации, дори в самия център на града, като е туристическа атракция там", каза Фандъкова. "Винаги, когато става въпрос за подобни големи проекти има много спекулации и манипулации, включително и от политически партии. В последните дни бяхме свидетели на такъв случай – с водата на софиянци. И при завода за за изгаряне на битовите отпадъци има заиграване със страховете на хората, заяви кметът на София. Тази система е подкрепена от Европейската комисия още през 2012 г. Правят се всички възможни проучвания. Тук живеят моите деца и внуци, така че за мен този въпрос е изключително важен. Това е трайно и устойчиво решение на проблема за десетилетия напред", каза Фандъкова. "В завода на Яна се отделя всичко, което може да се отдели, в момента депонираме 16% от отпадъците, при 100% само преди няколко години", допълни кметът на София.23 Май 2018 09:39
А чешмички колко ?
23 Май 2018 10:30
*
23 Май 2018 10:54
Браво Фънди!
А сега кажи защо унищожихте законните фиданки в Южния парк на 100 метра от предишното ти жилище!
23 Май 2018 11:06
Мъжътъ на Фандъкова е главенъ озеленителъ въ София. Натамъ се стичатъ едни пари.
23 Май 2018 12:40
Вече построихме 92 нови сгради, увеличихме местата с над 16 000, каза още столичният кмет.


Построихте 92 нови или ремонтирахте 90 стари и построихтет 2 нови за цвят? Щото има мааалка разлика. Е, верно, че при ГЕРП цените на санирането са като да се срути, построи и мебелира цялата сграда наново, но все пак...
23 Май 2018 13:26

Евала. А можеше да ги пореже с бръснача...

Давайте сега и малко ясли - да има за разнообразие.
23 Май 2018 17:24
Данка от самоковско, нашата учителка по руски не може да надскочи боя си. Тя е сложена, за да се усмихва оФчи и каканиже. При доста п хора хвяща място и не питат дори какво прави. За прословутите й цветя - дори журналиста Сула писа насадила пред НДК (и аз живея там) теменужки през януари е те бяха замръзнали, разбира се. Насадиха на гъсто едни дръвчета, не подмениха плочките, а казаха, че са ги подменили и обявиха разходи за 12 МИЛИОНА лева. Еди таксиметров шофьор казваше как са го пращали с детето му в Панчарево на детска градина, а той живее до НДК. Нямало места. Две години е събуждал детето рано и го закарва, после връща. Междувременно направили градина до НДК и първо сложили внука на данка там, но не казват на таксиметровия да прехвърли детето си. Наложиха са на високите цени на билетита за градския транспорт. Когато я избираха за първи път, я гледах как искаше да импонира на младите и рисуваше графити с тях пред НДК. Ненапразно младите нямат културата, че София не е гето да се обрисува навсякъде с графити. И друго - само преди година ни уверяваше - слушах я колко са хубави цветните пешеходни пътеки. Сега лично Цацаров ги подведе и ще плащат стотици хиляди и милиони лева наши пари от данъци да ги върнат по стандарта черно-бели. СЕЛО и липса на класа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД