×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Фандъкова: Няма установени щети по общинска и транспортна инфраструктура
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,275,304
Активни 1,573
Страници 121,590
За един ден 1,302,066

От 5 юни започват ремонтите по топлопреносната мрежа на столицата

Топлофикация пусна планов график къде и кога няма да има топла вода
 
Снимка БГНЕС архив
От 5 юни започват ремонтите по топлопреносната мрежа на столицата, съобщиха от "Топлофикация" - София, цитирана от БНР. Очаква се те да приключат до края на септември. От 20-и до 29-и август ще бъде спряна изцяло работата на ТЕЦ "София".

Директорът на Дирекция „Инвестиционна и ремонтна дейност в „Топлофикация“ – София инж. Николай Колев обяви пред Националното радио колко се очаква да продължат ремонтите: „Колкото и да се стремим да бъдат къси сроковете за ремонтната програма, тези съоръжения си искат време, което за съжаление щем не щем трябва да осигуряваме за ремонт. По принцип колкото повече остарява съоръжението, толкова повече е необходимостта от по-продължителен ремонт“.

Планирана е подмяна на 20 км. Топлопроводи. За целта са осигурени близо 9 млн. лв., каза още инж. Колев. Очакванията са най-дългият ремонт да бъде в „Младост 3“.

Ръководителят на Дирекция „Експлоатация“ инж. Боян Паунов обяви предложението за повишение на цената на парното за новия регулаторен период от 1 юли до 30 юни 2019 г.:

„Под 4% е предложението за увеличение на цената на топлинната енергия. Сегашното увеличение на цената на газа, което не е ясно окончателно какъв ще бъде размерът, то ще даде отражение вече на предварително зададен модел в КЕВР и единствено регулаторът може да каже каква ще бъде цената“.

Тук може да се види къде и кога няма да има топла вода

https://toplo.bg/news/2018/05/20/planoviremonti2018


3
1606
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
20 Май 2018 16:45
щем не щем
725 млн дългове...
20 Май 2018 16:49
Както е известно, 1 калория е количеството топлинна енергия, необходима за повишаване на температурата на 1 грам вода с една степен нагоре по Целзий. Следователно, ако изпиете литър студена бира, вашият организъм ще изгори за затоплянето й до телесната температура следната енергия:
– 1000 грама Х (37С-4С) = 1000 Х 33 = 33000 калории. Ако вземем предвид, че енергийната стойност на бирата е приблизително 3 000 калории, получаваме 30 000 калории чисто отслабване, което се равнява на 30 минути джогинг.
Извод:
– Пийте бира и не се занимавайте с глупости!
20 Май 2018 17:33
Пийте бира и не се занимавайте с глупости!


А бирата може да си я изстудите на радиаторите...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/10/kak-vkarahme-teca-v-pwtia/
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД