×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Фандъкова: Няма установени щети по общинска и транспортна инфраструктура
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,276,668
Активни 1,519
Страници 122,954
За един ден 1,302,066

Китай ще насърчава купуването на стоки от САЩ

Китай и САЩ са на път да избегнат търговска война. Вицепремиерът и специален съветник на президента на Китай Лю Хъ заяви, че САЩ и страната му са постигнали разбирателство по търговски и икономически въпроси. Хъ поясни, че двете държави са си обещали да не влизат в търговска война, предаде Нюз.бг., като цитира агенция "Синхуа". Пекин и Вашингтон ще подобрят сътрудничеството в областта на енергетиката, високотехнологичните продукти, финансите, земеделската продукция и здравеопазването. Това сътрудничество е в резултат на развитието на китайската икономика и приноса й към усилията на САЩ да намали търговския дефицит, добавя Лю Хъ.
В съвместно съобщение Китай и Белият дом обявиха, че Пекин ще направи поправки в законодателството и регулациите си, за да насърчи купуването на стоки от САЩ и да подкрепи американския пазар на труда. Според разпространеното изявление на двете страни Пекин се е ангажирал да купува повече американски стоки, в частност земеделски и енергийни продукти. "Има консенсус по вземането на ефективни мерки за значителното намаляване на търговския дефицит на Съединените щати в стокооборота с Китай", се казва в изявлението, предаде Инвестор.бг.
Посочва се още, че китайската страна ще направи това с цел да удовлетвори "нарастващите потребителски нужди на китайския народ" и заради "висококачественото икономическо развитие". Освен това намаляването на дефицита на САЩ в търговията с Китай ще бъде в подкрепа на "растежа и заетостта в Съединените щати". Съвместното изявление е резултат на двустранни преговори, проведени в четвъртък и петък в САЩ.
Китай ще увеличи значително покупките на американски стоки, информира Белият дом, след като специалният пратеник на Пекин за преговорите с Вашингтон обяви, че търговската война между двете най-големи икономики в света е предотвратена.
В съвместното изявление обаче не се посочва доларова стойност на планираните допълнителни покупки, отбелязва "Блумбърг", допълва Инвестор.бг. Не се споменава и коментарът на икономическия съветник на Белия дом Лари Къдлоу, според когото Пекин се е съгласил да намали излишъка си по търговията със САЩ с до 200 млрд. долара.
Според китайският вицепремиер Лю Хъ страните са се договорили да спрат да си налагат взаимно мита. Китайският вицепремиер е оценил пътуването си до САЩ като положително, прагматично, конструктивно и продуктивно. Предстои от американска страна да бъде изпратен екип в Китай, за да се уточнят детайлите. Китай от своя страна ще придвижи напред съответни поправки в законодателството и регулациите си, включително в патентния закон.
В изявлението не се споменават допълнителни американски искания като спиране на субсидии и друга държавна подкрепа за плана "Произведено в Китай 2025", който е насочен към стратегически сектори - от роботика до автомобили, задвижвани от нови енергийни източници. Китай е поставил собствени искания, включително равнопоставено отношение към китайските инвестиции, и е предупредил, че американските компании могат да бъдат изключени от мерките за отваряне на китайската икономика.
24
1819
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
20 Май 2018 14:22
В съвместно съобщение Китай и Белият дом обявиха, че Пекин ще направи поправки в законодателството и регулациите си, за да насърчи купуването на стоки от САЩ и да подкрепи американския пазар на труда.

Бай Дончо бил луд, бил не знам какъв си, обаче си постига целите. А какви форумни закани имаше за отговорът на прогресивен Китай!
20 Май 2018 14:25
и е предупредил, че американските компании могат да бъдат изключени от мерките за отваряне на китайската икономика.
Добфе че Дончо мрази Гугъл и Амазон та да не му дреме, че те се облизват под Великата китайска стена кат гладни лисици.
20 Май 2018 14:30
Китайците ще купуват американски дънки?
20 Май 2018 14:42
А какви форумни закани имаше за отговорът на прогресивен Китай!
Заканите си остават. Китай, в пълна противоположност на САЩ, така действа - меко, отстъпчиво, компромисно. Крачка назад, след това - задължително! - две напред.
И така - три хиляди години.
20 Май 2018 14:49
Естествено ще насърчава купуването на стоки от САЩ, след като са Made in China , иначе ще остане като в оная прокоба: "Да ти умре длъжника"
20 Май 2018 15:09
Китай ще купува от САЩ селскостопанска продукция и нефт. Тоест, САЩ се явява суровинно-селскостопански придатък към високо технологичният Китай.
20 Май 2018 15:22
Новата бензиноколонка. Северна Нигерия с шисти.
20 Май 2018 15:54
Дааа, отдавна трябваше да се премине към отстояването на интересите на Америка! Едно леко движение само беше достатъчно да метне в паника Китай! ZTE за малко да отидат в небитието и да отворят пропаст за няколко милиона работни места в Китай. Е, Америка обеща да ги спаси, срещу реципрочност в търговските правила разбира се. Смешното е, че цървулковците от неясното образувание ЕС опитват разни смешки, ама ще летят като пилци накрая
20 Май 2018 16:08
Поредните кьорфишеци на тръмпената администрация. Китай така ще ги изиграе, че Тръмпчо няма да разбере, какво изобщо му се е случило.
20 Май 2018 17:17
О, да, ще ги изиграе. Хайде пак да видим в новината как ще ги изиграят
В съвместно съобщение Китай и Белият дом обявиха, че Пекин ще направи поправки в законодателството и регулациите си, за да насърчи купуването на стоки от САЩ и да подкрепи американския пазар на труда.
20 Май 2018 17:21
О, да, ще ги изиграе. Хайде пак да видим в новината как ще ги изиграят
Не се вълнувай излишно. Никой никого не ще изиграе. Просто Китай преследва своите стратегически цели и интереси. И го прави по единствения способ, който владее.
20 Май 2018 17:22
една държава, която се е докарала дотам, че над 90 % от стоките в Уолмарт са китайски няма много полезни ходове.
20 Май 2018 17:29
над 90 % от стоките в Уолмарт са китайски

Уолмарт имаха 3000 фабрики в Китай. Броят на нулите е точен.
20 Май 2018 17:45
Уолмарт имаха 3000 фабрики в Китай. Броят на нулите е точен.


ми нека има...това не прави продукцията им американска.
20 Май 2018 17:47
Няма спор за това. Май само храната която почнаха да продават в Уолмарт е американска.
20 Май 2018 18:02
Най-големият удар върху символа "American made" дойде не от джинсите Ливайс, а от марката "Craftsman". Инструментите почнаха да ги правят в Тайван и Китай.
20 Май 2018 18:24
Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин потвърди в неделя, че Вашингтон и Пекин са се съгласили да се откажат от въвеждането на тарифи, ден след като постигнаха съгласие за намаляване на американския търговски дефицит с Китай

За да не измисляме кой и защо, ето какво е казал американеца. На Някой да му прилича на "клякане". На мен не и затова американците са "работили" здраво с китайците, а да се реши проблема.

П.П. Клякане е това , дето всикчи се наредиха на килимчето при Путин, независимо че уж не искат да го видят на срещите на Г-нещо си. Пък и все за бизнес се надяват да го склонят, независимо че уж има санкции.
20 Май 2018 18:43
П.П. Клякане е това , дето всикчи се наредиха на килимчето при Путин,
И това не е "клякане". Нормални действия на държавни ръководители от Европа и Азия, които съзнават, че отношенията с Руската федерация са важни за тях.

...същото важи и за Путин.
20 Май 2018 19:38
Йей, Туткалев е във възторг, "онодиха" хамериканците, за сега нищо не се чува за ZTE
20 Май 2018 20:37
Китай така ще ги изиграе,
Силно казано, ще ги остави да се пекат на бавен огън, който самите янки ще си поддържат да не угасне.
Както се казва нашият казан в ада няма пазач, а щатският няма огняр.
20 Май 2018 21:22
Икономиките на Китай и САЩ са като сиамски близнаци. Много сложна хирургия е нобходима за да ги раздели. Засега още хирурзите дето се пънат не са достигнали потенциала си за ткаква операция. Може бе след 10-15 години...
20 Май 2018 21:31

S_parameter
20 Май 2018 21:22
Мнения: 704
От: Canada
Скрий: Име,IP
Икономиките на Китай и САЩ са като сиамски близнаци. Много сложна хирургия е нобходима за да ги раздели. Засега още хирурзите дето се пънат не са достигнали потенциала си за ткаква операция. Може бе след 10-15 години...


Икономиките на Германия и Англия през 20 век също бяха силно свързани. Икономиките на Япония и САЩ също.
20 Май 2018 21:47
/:/Китай ще насърчава купуването на стоки от САЩ
......................................................................................
Какво означава "Китай ще НАСЪРЧАВА"?!
Кого ще насърчава Народна Република Китай- себе си ли, друг/и/ ли?!
А досега от кого ги е купувал тези неща Китай, които вече насърчено ще купува от САЩ?!
А защо САЩ да НЕ насърчават Китай да купува от САЩ- чрез по-ниски цени и по-високо качество на сащските стоки?!
А?!
20 Май 2018 23:02
paragraph3920 Май 2018 21:47
/:/Китай ще насърчава купуването на стоки от САЩ
......................................................................................
Какво означава "Китай ще НАСЪРЧАВА"?!
Кого ще насърчава Народна Република Китай- себе си ли, друг/и/ ли?!
А досега от кого ги е купувал тези неща Китай, които вече насърчено ще купува от САЩ?!
А защо САЩ да НЕ насърчават Китай да купува от САЩ- чрез по-ниски цени и по-високо качество на сащските стоки?!
А?!


Калтенбрунер попълва служебни характеристики… Пита стоящия пред него офицер от СС:
- Кажете двуцифрено число?
- 64, хер оберщърмбанфюрер!
- А защо не 46?
- Защото така ми харесва, хер оберщурмбанфюрер!
Калтенбрунер записва: “Характер твърд, нордически…”. Влиза следващ офицер, въпросът е същият:
- Кажете двуцифрено число?
- 32, хер оберщурмбанфюрер!
- А защо не 23?
- Щом заповядвате, хер оберщурмбанфюрер!
Калтенбрунер записва: “Характер близък до нордическия…” Влиза следващ офицер. Без да вдигне глава от формуляра, Калтенбрунер пита:
- Кажете двуцифрено число?
- 99!
- А защо не… А-а-а! Това сте вие, Щирлиц!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД