×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Фандъкова: Няма установени щети по общинска и транспортна инфраструктура
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,275,710
Активни 1,589
Страници 121,996
За един ден 1,302,066

Гърция и ЕС са се споразумели за нови реформи и финансова помощ

Европейските институции и Гърция постигнаха техническо споразумение за реформите, които трябва да се проведат, за да се затвори последната част от програмата за подпомагане, съобщава Европейската комисия. „Беше постигнато споразумение на ниво експерти по пакет реформи, необходими за завършване на четвъртия преглед на програмата на Европейския механизъм за стабилност", се казва в комюникето, предаде БГНЕС. Споразумението трябва да бъде одобрено от министрите на финансите на страните от еврозоната по време на съвещание на еврогрупата на 24 май в Люксембург.
„Гръцките власти имат за цел да приложат в действие тези мерки възможно най-бързо преди съвещанието на еврогрупата на 21 юни 2018“, се казва в изявлението на Европейската комисия.
В края на април министрите на финансите на страните от еврозоната определиха 21 юни като крайна дата за постигане на споразумение за начините на излизане на Гърция от програмите за подпомагане, които действат от 8 години, включително и мерките за облекчаване на дълга й - въпрос, по който страните остават разделени. Гърция, която се е върнала към растеж през 2017 г. след девет години на дълбока рецесия, трябва окончателно да излезе от програмата за подпомагане на 20 август.
Цялостното споразумение, по което страните от еврозоната трябва да се разберат, трябва да включва и мерки за облекчаване на рекордния дълг на страната - 178% от БВП през 2017 г. На 21 юни трябва да бъде направен последния преглед на програмата за подпомагане, която предвижда прилагане на 88 нови реформи. В замяна Гърция трябва да получи нова финансова инжекция в края на юли между 10 и 12 млрд. евро. Тези пари трябва да й осигурят финансова основа за първите 18 месеца след излизането й от програмата за финансова помощ.
5
1080
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
20 Май 2018 09:59Споразумението с Македония дали има отношение към финансовата помощ ?
20 Май 2018 10:07
Няма нищо ново договорено ... Просто за да продължи договорката, е нужно да се парафира досегашното положение на вече договорени и гласувани споразумения ...
При всяко парафиране се отпускат и финанси договорени от преди ... Та за това няма нищо ново ... Новото е, че СИРИЗА ще испее да извади страната от ямата ...
20 Май 2018 22:00
Пак помощи. Тия гърци добре цоцат... и ще го правят до край света.. умеят го.

За сравнение помощите за гърците са многократно по-големи от европомощите за България.
20 Май 2018 22:01
Десетократно по-големи, че и нагоре.
20 Май 2018 22:19
То да е само Гърция. Целият "златен" милиард е затънал в дългове, следователно силно зависим от т. нар. кредитори.
Оттам изводът, че демокрацията е само фасадна, а всъщност си е банкстерска плутокрация.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД