:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентът е станал на входа на София. 12 са ранени, двама от тях са с по-тежки наранявания
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,624,085
Активни 1,927
Страници 50,040
За един ден 1,302,066

WADA остави наказанието на руската допинг лаборатория

Това означава, че лекоатлетите на Русия ще продължат да бъдат под неутрален флаг
Красен Кралев
Световната антидопингова агенция (WADA) остави в сила наказанието на руската (РУСАДА), тъй като тя все още не е покрила два важни критерия. Решението бе взето на заседанието на WADA в Монреал (Кан), в което участва и българският спортен министър Красен Кралев, който е член на Борда на агенцията като представител на ЕС. РУСАДА за първи път бе обявена за нелегитимна през ноември 2015 г. след големия скандал за допинг в руската лека атлетика.

"Нямаше нужда от гласуване и нямаше предложение - каза генералният директор на WADA Оливие Нигли. - Няма никаква промяна в статута на РУСАДА".

Непокритите критерии са: осигуряването на достъп до московската допинг лаборатория (нейният бивш шеф Григорий Родченков направи повечето разкрития за държавно поддържана система за допингиране в Русия) и приемането на доклада на комисията "Макларън", който обяви наличието на въпросната система по време на зимната олимпиада в Сочи`14.

Оставянето на наказанието на РУСАДА в сила означава също, че Русия ще остане със замразено членство в международната лекоатлетическа асоциация (IAAF) и руски атлети ще могат да участват в международни състезания само след предварително одобрение и под неутрален флаг.

Наскоро новият генерален директор на РУСАДА Юрий Ганус поиска властите да отворят московската лаборатория и да разрешат достъп до пробите, които се съхраняват в нея, но засега няма движение по въпроса. От друга страна, шефът на WADA сър Крейг Рийди заяви, че няма да има отстъпление от двете основни изисквания, въпреки че агенцията все пак получи информация от базата данни на московската лаборатория. WADA обаче иска достъп до повече файлове, а също така и до проби и физически записи от лабораторията.
1
1045
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
17 Май 2018 21:02
сралев, сралев...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД