:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лидерът на протестите в Армения стана премиер

 
Снимка: Би Би Си

Лидерът на опозиционните протести в Армения Никол Пашинян е новият премиер на страната след избор в парламента, съобщи "Интерфакс". Пашинян става премиер от второто гласуване, с поддръжка на депутати от управляващата Републиканска партия на Армения (РПА), която иначе има мнозинство в 105-местния парламент.

На 1 март той не можа да събере нужната подкрепа, след като си издейства гласове от всички опозиционни формации, но не и от РПА. "За" кандидатурата му гласуваха 59 депутати, а "против" - 42-ма. Още след провала на предишния вот миналата седмица депутати от РПА дадоха сигнал, че ще са склонни да подкрепят кандидатурата му. И на това гласуване, както миналия вторник, той беше единственият кандидат за поста. Според източници на ТАСС в РПА общо 12 депутати от нея, бизнесмени или представители на национални малцинства, са решили да застанат зад кандидатурата на Пашинян заедно с опозицията.

Пашинян, лидер на партия "Гражданска платформа" от парламентарната коалиция "Елк" ("Изход") поема поста седмици след като многохилядните демонстрации в Ереван, на които той беше лице, доведоха до оставката на премиера Серж Саркисян. Решението на Саркисян дойде дни след назначаването му (той заемаше 10 г. поста президент) не спря демонстрациите - участниците в тях поискаха "кандидат от народа" да поеме поста, след което самият Пашинян заяви готовност да го направи.
40
3070
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
40
 Видими 
08 Май 2018 13:10
Кандидат на демократичните ХУ*-човвчета?
08 Май 2018 13:16
На 1 март той не можа да събере нужната подкрепа

???
08 Май 2018 13:17
поискаха "кандидат от народа" да поеме поста

И ние така си "избрахме" човек от по-тъмния народ и още му сърбаме надробеното.
08 Май 2018 13:17
Многоходовочка
08 Май 2018 13:17
Какъв е изборният резултат на този на последните избори?
08 Май 2018 13:19
Снимката вече не е актуална.
Ето го новият образ.

http://www.mk.ru/upload/entities/2018/05/08/articles/detailPicture/13/15/df/bb/9fd00f12a030328fdecda042441dd9fa.jpg
08 Май 2018 13:19
Бойкикев да си води бележки как се прави
08 Май 2018 13:21
Смятам че имаме консенсус относно това че референдумите са лошо нещо. Скоро и за изборите
08 Май 2018 13:38
Нинова да си пусне брада. Може и на нея да потръгне.
08 Май 2018 13:48
Ся и у нас умните и красивите може да вземат властта по тази схема хохийихихи. Целия цивилизован свят е удовлетворех мхмхмхм . Без да си спечелил избури да вземеш властта пха...После да не търсят арменския поп да се оплакват и от тоз спасител...
08 Май 2018 13:50
Тия явно не четат българска преса и не знаят, какво стана с кметицата на Младост.
08 Май 2018 13:50
Тия явно не четат българска преса и не знаят, какво стана с кметицата на Младост.
08 Май 2018 13:50
Последователен човек - искаше да е премиер и го направиха премиер... Да живей демокрацията!
----------
Блогът на Генек
08 Май 2018 13:52
Снимката вече не е актуална.
Ето го новият образ.


Тоя да не е братчед на Нетаняху. Одрал му е кожата.
08 Май 2018 13:53
Още един дет се жертвал на полза роду... "човек от народа", колко познато...

Начи, тъпите хорица, тези по площадите, дето си мислят, че правят промените, от сега мога да им кажа какво ще преживеят... всъщност, какво да им казваш, грузинците го минаха това упражнение, сего човекът им от народа има призовка от народа...


Не казвам, че арменците ги е устройвало това в което са живели. Само казвам, че пак са употребени страстите и тълпите са благодатна почва. Ей за това никога не ходя по митинги и сборища, където мислещите са кът...
08 Май 2018 13:53
Нинова да си пусне брада. Може и на нея да потръгне.

А бе малко е рисковано - току виж електоратът й вземе, че я "припознае" за некоя еврогейска Кончита Вурст.
08 Май 2018 13:53
Тоя да не е братчед на Нетаняху. Одрал му е кожата.


За това е с брада...
08 Май 2018 14:16
Лесно придобитото ...лесно се губи! Арменците са емоционален народ.Лесно им кипва булгура. Ако нещо не им угоди утре ще протестират срещу него.И ще го разкарат . По един или друг начин. Но засега прогнозите ми са че дълго ще страдат. И моля някои да не намесват тук думата "референдум"! Това което стана в Армения няма нищо общо със никакъв референдум.То и "референдума " който на времето организирали първожреците на Израил под "патронажа" на Пилат Понтийски и на който било решено да бъде разпънат на кръста именно Исус Христос а не доказаният и хванат на местопрестъплението разбойник е изглеждал по подобен начин.Разправят още че в резултат на този "референдум" и до ден днешен няма мир на тяхната земя.
08 Май 2018 14:24
Но засега прогнозите ми са че дълго ще страдат.


На какво са базирани? Прочети това:

Никол Пашинян — РБК: «Я не хочу учитывать украинский опыт»

2018 Aпрель 26 ( Четверг ) 13:28:58

http://turan.az/ext/news/2018/4/free/Worldwide/ru/70933.htm
08 Май 2018 14:24
Много е тъжно, че руските тролчета превзеха всички форуми... от друга страна, това не е толкова лошо, защото вече никой не им обръща внимание. Още по-хубавото е, че настройвот хората срещу себе си. А иначе, на арменците просто им писна от путлеровия модел и решиха, че им се живее по-нормален живот - без олигарси, абсурдни войни, на базата на безумни териториални претенции и тежка зависимост от Големия брат.
08 Май 2018 14:31
Така избраха Желю Желев за президент през 1990.
08 Май 2018 14:34
на арменците просто им писна от путлеровия модел и решиха, че им се живее по-нормален живот - без олигарси, абсурдни войни, на базата на безумни териториални претенции и тежка зависимост от Големия брат.


А кой ще ги пази от любовта на комшиите - Турция и Азербайджан?
08 Май 2018 14:34
Поредният преврат...
У нас след реставрацията на фашизма и капитализма (както казва Колегата Кокошков) има три преврата - преврата срещу Луканов, преврата срещу Виденов и преврата срещу Орешарски.

Дано да няма преврат в Британия - пр. Оставняците да порутят Бъкингам и да замочат Изходняците.
08 Май 2018 14:40
Поредният преврат...


Няма преврат. Управляващите застанаха зад него. Щеше да бъде преврат, ако се бе повторил украинският сценарий. Тук има съгласуване и с Москва. Четете:

После срыва переговоров [переговоры лидера протестов в Армении Никола Пашиняна с исполняющим обязанности премьера Армении Кареном Карапетяном были назначены на среду, 25 апреля] ситуация накаляется, остается вероятность, что власти будут использовать силовые методы.

- О чем вы говорите? Не будет такого.

- А если произойдут столкновения?

- Не будет никаких столкновений. Кто сказал, что будут столкновения?

- То есть вы даете гарантии, что их не будет?

- Я уверен.

...

— Вы встречались сегодня с послом России. Расскажите, кто инициировал эту встречу, и назовите основные темы, которые обсуждались.

— Я инициировал эту встречу, мы обсуждали ситуацию в Армении. Мы обсуждали очень многие вопросы, и главное — это, конечно, как Россия может понять ситуацию и как Россия может способствовать [разрешению] этой ситуации.

— Нет ли у вас опасений, что в случае затяжного политического кризиса Россия может занять некомфортную для вас позицию, учитывая украинский опыт?

— Вы знаете, я не хочу учитывать украинский опыт, потому что это вообще другая история. Я хочу четко констатировать (и об этом шла речь во время встречи с послом), что у этого [протестного] движения нет вообще никакого геополитического контекста. И это не движение ни против России, ни против Соединенных Штатов, ни против Евросоюза, ни против Ирана, ни против Грузии. Это движение против коррупции, это движение против неэффективного правления, и это чисто внутриармянское движение. Есть некоторые субъекты, которые хотят представить, что они делают что-то по соглашению с Москвой (речь об исполняющем обязанности премьер-министра Армении Карене Карапетяне. — РБК). Но я очень рад, что официальные представители России говорят, что не намерены вмешиваться во внутренние процессы Армении, тем более что тут нет никакого геополитического контекста и вообще нет ни капли антироссийских настроений.

— Нагорный Карабах вы обсуждали [с послом России]?

— Не очень детально, но этот вопрос тоже был.


http://turan.az/ext/news/2018/4/free/Worldwide/ru/70933.htm
08 Май 2018 14:49
Доста неща е обещал на хората от площадите а и не само на тях г-н Пашинян и тъкмо това поражда определени рискове точно за него.Което и съм написал в предният пост.Ако не покаже твърди намерения и възможности да ги изпълнява...тогава ще стане кофти.За всички но най вече за него. Арменците са малко нерваци а и освен това са твърде интилигентни за да ги моткаш дълго време.Надявам се да не съм прав но засега прогнозата ми е ...лоша!
08 Май 2018 14:53
Явно е имало някакви задкулисни договорки, щом управляващите са кандисали да го турят за премиер. Пък нека видим делата. Ама при условие, че изборните резултати показват друго, за мен не е редно да се подменят по този начин. Тези дето скачат по площадите за гъби ли са били в деня на изборите?
08 Май 2018 15:11
А кой ще ги пази от любовта на комшиите - Турция и Азербайджан?

По-тъпа опорна точка не можа ли да извадиш? Изтрябвала им е и на Турция и на Азърбейджан "ценната" арменска земя с още по-"ценните" армески работници Много скучни и предсказуеми станахте, а измислете нещо ново.
08 Май 2018 15:15
И на това гласуване, както миналия вторник, той беше единственият кандидат за поста.
Истинска демокрация, наложена от ереванския Козяк.
08 Май 2018 15:20
А иначе, на арменците просто им писна от путлеровия модел и решиха, че им се живее по-нормален живот - без олигарси

Майдан без олигарси? 1-ви Април отмина.

https://bulochnikov.livejournal.com/?skip=10

http://pogled.info/svetoven/idealniyat-prevrat-kak-sasht-poeha-armeniya-pod-svoi-kontrol.94349
08 Май 2018 15:23
Ей, туй седесарието в много дълбок мозъчен ступор. Те думата "олигарси" я употребяват в смисъл "комунисти" или пе@@@@@@.
Но никога не биха обидили на олигарх чичкото си паричко Розовибузки или Цветелина Бориславова.
08 Май 2018 15:27
тиква неква
08 Май 2018 15:30
EXCLUSIVE: Sneak A Peak At Putin's Office As He Walks And Ride A New Limo To Kremlin's Inauguration

https://www.youtube.com/watch?v=mUXsFrtUlSU

Искам да видя Каракачанов да изкачва тия стълби

Може и Баце
08 Май 2018 16:03
Чимиджимичамиджоми

Освен да си руски трол, друг начин няма...с подобни "умни" текстове, тровиш всеки несъгласен с руската позиция. По каквато и да е тема...

Хитър си ти, руски троле, хитър

08 Май 2018 16:20
А иначе, на арменците просто им писна от путлеровия модел и решиха, че им се живее по-нормален живот - без олигарси, абсурдни войни, на базата на безумни териториални претенции и тежка зависимост от Големия брат.
Какви териториални претенции е имала Армения досега?
Към кой - към Турция и Азербайджан ли? И нима Русия е бутала арменците, да водят абсурдни войни? Какви по-точно?

Американофилските тролове са най-умни, и гледат от челния опит в Киев..-)
08 Май 2018 16:21
Но никога не биха обидили на олигарх чичкото си паричко Розовибузки или Цветелина Бориславова.


Тоя розовобузко колко обществени поръчки е спечелил( посочете процент от всички), колко монопола владее, в правителството и парламента как е представен, колко роби има?
Дайде да го сравним, с черепа, тим или златев, ковачки или дори с една обикновена гинка.
Дайте да видим, има ли той Лукойл, ЧЕЗ, НУРТС Виваком или нещо такова? Да не се окаже, че е оилигарх без портфейл?
08 Май 2018 16:22
А иначе в Армения живеят малко над 2 милиона, и не знам колко по света..
08 Май 2018 17:34
Тоя розовобузко колко обществени поръчки е спечелил

Що се правиш на ощипан?
08 Май 2018 17:43
без олигарси, абсурдни войни, на базата на безумни териториални претенции и тежка зависимост от Големия брат.

Олигарси те си имат. Борбата между старото правителство и улицата беше всъщност борба между двама милиардера – Самвел Карапетян и Гагик Царукян (който стои зад Пашинян).

Що се отнася до Големия брат, чак сега ще видят те какво значи истинска зависимост от новия Голям брат – САЩ. Неприятно ми е да го кажа, но това е поредната загуба на Русия в полето на разваления от Белязания и Пияницата СССР.
08 Май 2018 18:47
Тоя розовобузко колко обществени поръчки е спечелил( посочете процент от всички), колко монопола владее, в правителството и парламента как е представен, колко роби има?
Дайде да го сравним, с черепа, тим или златев, ковачки или дори с една обикновена гинка.
Дайте да видим, има ли той Лукойл, ЧЕЗ, НУРТС Виваком или нещо такова? Да не се окаже, че е оилигарх без портфейл?


В крайна сметка ще се окаже, че е по-вреден от Лукойл и ЧЕЗ. Щото Лукойл и ЧЕЗ ламтят само за кинти, докато тоя зомбира населението. Срещу заплащане.
08 Май 2018 21:18
Един тук рече.... управляващите застанали зад него...ами как иначе, нали трябва да си пазят онава на което сядат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД