:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Данаил Кирилов не вижда прекомерност в ареста на Иванчева
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева, ама нямало да ги кажат
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това сочват данните от нов доклад
СТАТИСТИКИ
Общо 377,253,018
Активни 1,382
Страници 90,608
За един ден 1,302,066

6000 японски полицаи издирват избягал затворник

Беглецът оставил учтива бележка: "Взимам колата ви назаем, но никога няма да я повредя"
 
Снимка: http://www.richmond.com

Японският министър на правосъдието се извини за бягството на "примерен" затворник, който избяга от затвора повече от седмица и в момента го издирват над 6000 полицаи. Те до момента без резултати търсят 27-годишния Тацума Хирао с присъди за многократни кражби, предадоха агенциите. Случаят е сред водещите новини в Япония, а телевизионни канали разкриват подробности за преследването. Хирао надхитри охраната си на 8 април, изчезвайки от обект, "отворена институция", където затворниците могат свободно да се разхождат. Полицията е открила пръстовите отпечатъци на беглеца и няколко кражби са съобщени след бягството му, но той остава неоткриваем. Откраднатите предмети включват чорапи, мобилен телефон, портфейл, чифт сандали и ключ за автомобил, чийто собственик намерил учтива бележка - очевидно от беглеца – която гласи: "Взимам колата ви назаем, но никога няма да я повредя".
Министърът на правосъдието на страната се извини за трудностите при издирване на престъпника, казвайки: " Чух, че инцидентът е причинил безпокойство сред местните жители, особено след като има много възрастни хора, които живеят сами ... и аз наистина съжалявам". Министърът Йоко Каваками добави, че 96 служители от охраната на затворите са били назначени като денонощна охрана на училищата на остров Мукаишима в югозападна Япония, където се смята, че беглецът се крие. Забавянето на откриването му се дължи на факта, че на острова има около 1000 празни къщи, но полицията се нуждае от разрешение от собствениците всеки път, когато ги претърсва, съобщи в. „Майничи Шимбун“. Хълмистият терен също не позволява на офицерите да издирват беглеца с хеликоптери. Островът е с територия около 22 квадратни километра и с население от около 22 000 души. Общо 21 затворници са избягали от откриването на затвора там през 1961 г.
Япония се радва на едно от най-ниските нива на престъпност в развития свят, но има относително висок процент на продължаване на престъпния живот от веднъж изтърпял наказанието си бандит.
7
1598
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
17 Април 2018 12:09
Първото изречение се оправи.
17 Април 2018 12:10
Изпълних се с национална гордост!
17 Април 2018 12:11
Откраднатите предмети включват чорапи, мобилен телефон, портфейл, чифт сандали и ключ за автомобил, чийто собственик намерил учтива бележка - очевидно от беглеца – която гласи: "Взимам колата ви назаем, но никога няма да я повредя".

Културен човек.
17 Април 2018 12:15
1000 празни къщи в пренаселена Япония?
17 Април 2018 12:23
А от нашите тулупи ни вест, ни кост! Безкултурие! Барем една картичка да пратят на Мона Цеца с благодарности за пистолета...
17 Април 2018 12:47
Ех, японците и те вече са приели англо-саксонските ценности.
Преди време щяхме да четем за няколко сепуко, извършени от неопазилите го.
Е, поне все пак се извиняват. Като ни стигнат нас вече няма и да си помислят за сепуко, а ще извършват ритуално непуко.
17 Април 2018 16:14
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД