:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Данаил Кирилов не вижда прекомерност в ареста на Иванчева
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева, ама нямало да ги кажат
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това сочват данните от нов доклад
СТАТИСТИКИ
Общо 377,252,791
Активни 1,370
Страници 90,381
За един ден 1,302,066

Пътуването с влак по празниците вече ще е само с резервация

БДЖ се изненадали от наплива на пътници, затова не предвидили повече състави
 
снимка: Би Ти Ви

В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват по най-натоварените направления само след предварителна резервация на място, пътниците без резервация ще бъдат връщани. Това обяви в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров в отговор на въпрос за претъпканите влакове по празниците.
Според статистиката от 550 влака препълнени са били 17, като само в 10 е имало проблеми и то само в една част от участъците, каза Владимиров. По думите му БДЖ е било изненадано от наплива на пътници в някои участъци, затова не са предвидили по-големи състави.
„Извинявам се на всички пътници, които са били поставени в такива условия, но по време на празниците пътуват много повече хора, отколкото обикновено, и невинаги можем да се справим с тези ситуации. Затова сега предприемаме няколко краткосрочни мерки и едно дългосрочно решение – закупуването на нови композиции", каза Владимиров.
По думите му генералният проблем е, че в дружеството седем години текат тежки реформи и от него са излезли 640 млн. лв. за погасяване на задължения и други плащания, а не за инвестиции. „В момента не разполагаме с достатъчно вагони, за да можем да добавим по време на всички празници, добавяме това, което е възможно, Но твърде често сме изненадани от това как хората изведнъж решават да пътуват и не можем да предвидим такова нещо. Има много хора, които идват в последния момент на гарите, те не са направили резервации, нямат предварително закупени билети, но желаят да пътуват“, обясни Владимиров.
Затова на следващите празници ще бъдат предприети нови мерки – освен резервациите, правостоящите ще бъдат ограничени до 20 души във вагоните с купета и до 10 души в тези без купета.
Продажбата на билети с предварително запазено място за Гергьовден започва на 23 април, заедно с разяснителна кампания, каза гостът. Резервацията трябва да се направи предварително на място. Разработва се билетоиздаващата система и в момента се внедрява по доста гари, когато бъде завършена, всичко ще може да се прави онлайн.
26
1555
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
26
 Видими 
17 Април 2018 09:55
К`во става днес?!
Единия зам.-кмет - със сексистки изказвания...
после...
...а тук шефа на БДЖ изненадан, че в празници хората искат да пътуват... вероятно опитите да ги откажат от БДЖ-то се сблъскват с ината на народа?
17 Април 2018 10:14
А беше време, когато на гара Искър едвам се качихме на бърз влак, състоящ се от над петнадесет вагона, и пътувахме няколко гари четирима души в умивалника, докато началник влака разреши да се ползва пощенския вагон от пътниците. Или пък когато си раздавахме с непознати шише ракия в претъпкания коридор на нощния влак за морето...
17 Април 2018 10:18
Яко. Досега човек поне можеше да разчита да се метне в последния момент в претъпкания влак. 2-3 часа блъсканица и си на село за празниците. Не казвам че не е правилно да има ред, ама да връщаш клиент е просташко, особено като си монополист. А те ЩЕ връщат клиенти, защото толкова си могат.

Това че системата им за резервация има нЕкои особености и издава дублирани запазени места, поради което касиерките препоръчват да не вземате такива, е впечатление на мои познати от вчера. Или може до Гергьовден да потегнат системата?
17 Април 2018 10:20
Не ползвам БДЖ от 2006 г.
Но не знам, толкова ли технологично е назад системата за резервации на билети, та управлението на БДЖ не може да предвиди кои дни и часове каква натовареност се очаква?
Или пътниците просто нямат навик да планират пътуванията си?
Или системата на ценообразуване не стимулира предварителната покупка на билети както е при "Дойчебан"?
17 Април 2018 10:24
"Това е първа стъпка" - допълни Владимир Владимиров. Той поясни, че от следващата година ще се изисква също медицинско свидетелство, документ за преминат психо тест, както и зъбен статус и документ, че нямате задължения към хазната и имате чисто съдебно минало!
Изискванията са част от кампанията "Пътуването с БДЖ е опасно за вашето здраве" в изпълнение на директивата "Държавата е лЬош стопанин"
17 Април 2018 10:34
Големите затруднения на БДЖ ще се компенсират с "малки" затруднения за гражданите!
http://www.videoclip.bg/watch/392875_kak-se-putyva-s-vlak-v-indiq-eto-tova-e-golqm-smqx
17 Април 2018 10:56
да връщаш клиент е просташко, особено като си монополист. А те ЩЕ връщат клиенти, защото толкова си могат.

Точно обратното - проблема е, че продават много повече билети, от колкото пътници могат да извозят. Когато отидеш в последния момент на гишето (леле все още ли не може да се купува онлайн????) си е твой проблем, че няма билети. Следващия път ще си купиш предварително. Така и БДЖ ще знае (поне би трябвало) колко пътници има да извози. Защо трябва да го отнасят и предварително закупилите билети? Като например да не могат да се качат на влака, щото е претъпкан
17 Април 2018 10:59
Но не знам, толкова ли технологично е назад системата за резервации на билети, та управлението на БДЖ не може да предвиди кои дни и часове каква натовареност се очаква?

Системата е отработена с десетилетия и не се е поддала на никакъв натиск
И аз не съм използвал отдавна железницата, но предполагам, че все още се справят да продадат едно и също запазено място на до 5-6 човека
17 Април 2018 11:13
независим експерт
17 Април 2018 10:56
... леле все още ли не може да се купува онлайн????


По спомен от преди 3 години, когато за последно ползвах БДЖ, можеше да си купиш билет онлайн, НО не можеш да си запазиш място онлайн . Отделно запазено място можеш да си вемеш само от крайната гара. Тръгвайки от София това е само от Централна Гара, а не, както побвах аз, от гара Подуене.
Интересно, че това се случи за Коледа и пак имаше проблем с много билети и малко вагони. Композицията тръгна с 45 мин закъснение, защото в последния момент се сетиха да добавят още няколко вагона.
17 Април 2018 11:21
Човечето на снимката, препитаващо се като директор на славното някога БДЖ, е като две капки вода с хвалипръцкото Скарамуча - персонаж от комедия дел арте. Светещите му като на вълк-покемон очички подсказват, че навряно се е явил в студиото на БТВ след като цяла е нощ е карал бързия влак БВ8626 (пристига в София на 7 часа на първи челен коловоз, източна страна на гарата). И колко е загадъчен - "Резервацията трябва да се направи предварително на място". Но кое е това тайно място? Първоначално тази тайна е била известна само на 9 човека, посветени в езотерическото учение "Изкуството да резервираме билети за БДЖ". Петима от тях са покойници с валидни смъртни актове. Двама са в неизвестност, като единият от тях - Панайот-началник гара на Гулийна баня за последно е забелязан в Индия, около храмове Кхаруджо.
Апропо, Министерският съвет на РБ скоро ще обяви за нов код: "Животът по празниците вече ще е само с резервация".
17 Април 2018 11:27
Като със самолет! Ще има ли нискотарифни влакове?
17 Април 2018 11:31
Това нещо на снимката център-нападателят на Локо-БДЖ ли е?
17 Април 2018 11:31
Значи за съботния си излет до Реброво примерно ще трябва да ходя до гарата 1-2 дни предварително или половин час по-рано на гарата?! И как ще ме "връщат" след като докато дойде кондуктора в препълнения вагон ще съм вече към Луково? Стандартната практика при такива излетни пътувания рано сутрин е да си плащаш билета директно във влака, а сега вече сигурно и тези които чакат 20мин. преди това пред гишето ще се откажат и ще се качват направо. То трябва малко мозък и наблюдение на трафика, за да слагаш събота и неделя сутрин по още 1-2 вагона по основни дестинации тип Перник/Радомир, Мездра, Карлово. същото се отнася и за отворените каси - само идиот при общо 10-12 гишета може да направи график с еднакъв брой дежурни в 8 сутрин в почивен ден и в 2 следобяд в работен.
17 Април 2018 11:38
БДЖ винаги се е ръководело от идиоти и мошеници като център-нападателят. Понякога само идиоти, понякога идиоти и мошеници...
17 Април 2018 11:44
Но не знам, толкова ли технологично е назад системата за резервации на билети, та управлението на БДЖ не може да предвиди кои дни и часове каква натовареност се очаква?


Проблемът е, че нямат достатъчно влакове и персонал за тях, за да увеличат трафика за празници. Често ги ползвам за кратки разстояния, виждам го това. Влакчетата им са по 2-3 максимум 4 вагона, в делнични дни полупразни. Наскоро пътувах в едно много хубаво ново влакче, с две мотриси, от Нова Загора до Ямбол. Чисто, точно, модерни вагони, автоматични врати като на метро и пр. В цялата композиция бяхме десетина човека
17 Април 2018 11:45
Тоя мил човек отдавна е директор на БДЖ. За това време: съсипа товарните превози, които за частните фирми се оказват печеливши; и почти довърши пътническите превози. Защо стои? Има ли още какво да свърши?
17 Април 2018 11:50
Извинете, в България, билетите за влакове още на каси ли се продават? Коя година сме?
17 Април 2018 12:00
Извинете, в България, билетите за влакове още на каси ли се продават?

Не, товарим ги в бурета, като портокали!
17 Април 2018 12:46
Извинете, в България, билетите за влакове още на каси ли се продават? Коя година сме?

Да, щото иначе няма как да зечеркнат запазеното място с химикалка. Всяко гише има схема на влака (на хартия), тоест колкото гишета има, толкова пъти може да се дублира едно и също запазено място. Проблемът е майсторски минимализиран, чрез правилото запазено място да се продава само от първоначалната спирка. Както виждате, работи се яко и всичко е топ
17 Април 2018 13:25
С молба, автобиография, две гаранции от банки, характеристика от кварталния клюкарски пункт...
---------
Блогът на Генек
17 Април 2018 13:26
Тоя мяза на Горанов и външно - не само по остатъчен акъл...
----------
Блогът на Генек
17 Април 2018 14:02
Човечето на снимката, препитаващо се като директор на славното някога БДЖ, е като две капки вода с хвалипръцкото Скарамуча - персонаж от комедия дел арте.


Остава БДЖ да извози и персонажа Скапароти! В Ориент Експрес. Франко Истамбул, Константинополис!
17 Април 2018 14:26
Не знам, защо въпросът ми за продажбата на билети предизвиква сарказъм?
Не си спомнят в последните 20 години, пътувайки в различни европейски страни с влак, да съм си купил билет от каса. Правил съм го или от автомат на гарата, или чрез Интернет.
17 Април 2018 15:07
Моят сърказъм съвсем не беше насочен към теб. Въпросът ти е напълно смислен.
17 Април 2018 15:38
Точно обратното - проблема е, че продават много повече билети, от колкото пътници могат да извозят


А пък някои експерти казват, че проблемът е в броя на вагоните, които са закачили за локомотива в последния от 4-те почивни дни... Дали е рентабилно един локомотив да тегли 3 вагона от Варна до Пловдив???
17 Април 2018 16:20
Но не знам, толкова ли технологично е назад системата за резервации на билети, та управлението на БДЖ не може да предвиди кои дни и часове каква натовареност се очаква?


Патриоте, да ти кажа една тайна: в Управлението на БДЖ нямат интранет (както и да е), нямат и вътрешна телефонна централа, въпреки че изградената от тях преди близо век беше гръбнакът на комуникациите на Министерството на транспорта. Е, от Сименс беше изградена, ама те я бяха поръчали. Сега от счетоводството на втория етаж вляво до "пътнишки" превози на втори етаж вдясно се ползва комуникационната система на един от мобилните оператори. Може и до портиера на първи етаж да се ползва. А лицето на снимката иска да "ребрандира" БДЖ, което май го е научил в Darla Moore School of Business University в Южна каралайна. Като термин де, не че нещо
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД