×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,740,952
Активни 1,518
Страници 36,421
За един ден 1,302,066

НАП покани съкратените данъчни да кандидатстват наново

СНИМКА: БГНЕС
Галя Димитрова
Ръководството на НАП е твърдо решено да закрие звеното "Оперативни проверки" и да прехвърли функциите му на "Фискален контрол" въпреки протестите на засегнатите данъчни инспектори. Всеки един от съкратените служители ще може да кандидатства за работа във "Фискален контрол", където има обявени конкурси за заемане на 150 вакантни позиции. Това стана ясно вчера след срещата на част от протестиращите с изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова.

На 11 април Димитрова с писмено обръщение информира служителите си, че закрива "Оперативни проверки", а договорите на над 250 служители, работещи в него, ще бъдат прекратени от 1 май. От обръщението става ясно, че мярката е взета същия ден сред среща на висшето ръководство на агенцията. Поводът е бил арестът на 20 данъчни служители от същото звено в края на март по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци. В момента все още в ареста са петима данъчни служители, други двама са под домашен арест, а петима - с парична гаранция.

"Арестът и повдигнатите обвинения са само част от пейзажа", разясни говорителят на НАП Росен Бъчваров. По думите му повече от година се мислело как да бъде подобрена работата на отдел "Оперативни проверки", където имало "сериозен корупционен риск". Звеното бе създадено през 2000 г., като задачата на инспекторите в него е да проверяват на място как търговските обекти спазват данъчното законодателство. В крайна сметка ръководството на приходната агенция решава да го закрие, а с проверките да се заеме "Фискален контрол". Това звено показвало по-добра ефективност, въпреки че съществува само от четири години с основна задача да следи движението на най-рисковите стоки.

Всички съкратени ще получат полагаемото им се по закон обезщетение плюс изплащане на всички неизползвани отпуски досега, съобщиха от НАП. Те няма да бъдат преназначени в други отдели, а всеки, който иска да остане в системата, трябва да кандидатства наравно с външните кандидати.

Съкратените служители обаче категорично не са съгласни с подобна оферта. "Ако кандидатстваме за новите места във "Фискален контрол", автоматично се премахва натрупаният до момента ранг. Това ще доведе до намаляване на заплатите ни, защото някои от нас са старши или главни инспектори", заяви данъчният служител Владимир Дамянов.

"Не мисля, че корупционният риск е толкова голям и ако има такъв, началниците на тези отдели и дирекции би трябвало да са запознати. Резултатите от всички проверки се качват в информационната система, сканират се копията, виждат се всички подробности от самата проверка и не би трябвало да съществува корупционен риск", коментира още Дамянов.
СНИМКА: БГНЕС
Нарочени за съкращения данъчни инспектори от отдел "Оперативни проверки" проведоха вчера протестно шествие от столичната дирекция на НАП до централното управление.
1
1350
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
17 Април 2018 11:27
НАП е организация, в която имитацията на дейност е на много високо ниво и оттам много ниска ефективност.50 % е фира.Само електронните им услуги са горе долу на ниво.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД