:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Данаил Кирилов не вижда прекомерност в ареста на Иванчева
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева, ама нямало да ги кажат
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това посочвали данните от нов доклад
СТАТИСТИКИ
Общо 377,251,950
Активни 1,377
Страници 89,540
За един ден 1,302,066

Сметната палата ще поиска закриването на 4 партии

4 партии може да загубят съдебната си регистрация, тъй като не са подали годишните си финансови отчети и списък на своите дарители в законния срок - 31 март. Това съобщиха вчера от Сметната палата, пред която политическите партии са длъжни да представят документи за своите приходи и разходи всяка година. Български земеделски съюз, "Гражданска сила", Народняшка земеделска партия "Никола Петков" и "Национално патриотично обединение" не са се отчели за втора поредна година. Това дава основание на държавните одитори да сезират прокуратурата, която има правомощието да поиска от Софийския градски съд да закрие провинилите се формации.

Други 16 партии ще бъдат наказани с имуществена санкция от 5000 до 10 000 лв. 14 от тях ще трябва да платят заради неподаден отчет. Става въпрос за малки и сравнително неизвестни формации - "Благоденствие-обединение-градивност", Българска индустриално аграрна партия, "Вот-Консерватори", "Гражданска сила", ДРОМ, "Движение народен юмрук за защита на пенсионери, безработни и социално слаби граждани", "Другата България" и др.

Още две партии - НДСВ и "Нова сила", също ще бъдат глобени, макар че са подали документите си в срок. Причината е, че не са се съобразили с някои законови изисквания за формата, съдържанието и начина на подаване.

Изцяло са спазили закона 137 партии. Предстои Сметната палата да започне редовната си проверка на финансовата дейност и имуществото на партиите, които са получавали субсидия, ползвали са помещения - държавна или общинска собственост, и са участвали в избори.
985
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД