×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,741,035
Активни 1,530
Страници 36,504
За един ден 1,302,066

Сметната палата ще поиска закриването на 4 партии

4 партии може да загубят съдебната си регистрация, тъй като не са подали годишните си финансови отчети и списък на своите дарители в законния срок - 31 март. Това съобщиха вчера от Сметната палата, пред която политическите партии са длъжни да представят документи за своите приходи и разходи всяка година. Български земеделски съюз, "Гражданска сила", Народняшка земеделска партия "Никола Петков" и "Национално патриотично обединение" не са се отчели за втора поредна година. Това дава основание на държавните одитори да сезират прокуратурата, която има правомощието да поиска от Софийския градски съд да закрие провинилите се формации.

Други 16 партии ще бъдат наказани с имуществена санкция от 5000 до 10 000 лв. 14 от тях ще трябва да платят заради неподаден отчет. Става въпрос за малки и сравнително неизвестни формации - "Благоденствие-обединение-градивност", Българска индустриално аграрна партия, "Вот-Консерватори", "Гражданска сила", ДРОМ, "Движение народен юмрук за защита на пенсионери, безработни и социално слаби граждани", "Другата България" и др.

Още две партии - НДСВ и "Нова сила", също ще бъдат глобени, макар че са подали документите си в срок. Причината е, че не са се съобразили с някои законови изисквания за формата, съдържанието и начина на подаване.

Изцяло са спазили закона 137 партии. Предстои Сметната палата да започне редовната си проверка на финансовата дейност и имуществото на партиите, които са получавали субсидия, ползвали са помещения - държавна или общинска собственост, и са участвали в избори.
1052
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД