×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,740,859
Активни 1,509
Страници 36,328
За един ден 1,302,066

СЕМ проверява за неетичност репортажи от катастрофата на "Тракия"

Снимка: Илияна Кирилова
Софийският районен съд остави в ареста Цвета Таскова (29), обвинена за катастрофата при Вакарел в петък, при която загинаха 6-ма пътници от автобус на "Юнион Ивкони", а 20 бяха ранени. Според съда тя не е проявила необходимата отговорност на пътя.
Съветът за електронни медии (СЕМ) ще се занимае с телевизионното отразяване на катастрофата на магистрала "Тракия", при която загинаха шест души.

В петък експерти на СЕМ са направили фокусирано наблюдение как различните тв програми предадоха трагичния инцидент и на предстоящото заседание трябва да дадат становище дали някой от репортажите нарушава закона.

След катастрофата, кадри от която бяха показани още в обедните емисии, както и във всички централни емисии, много зрители изразиха в социалните мрежи възмущение от начина, по който репортерите на Нова телевизия и на bTV отразиха събитията. Най-честите обвинения бяха за коравосърдечност и жестокост при живите включвания, както и за това, че журналистите се опитвали да правят интервюта с ранени и страдащи хора, които очевидно са нямали желание да говорят в ефир.

Припомнено бе, че двете национални частни телевизии са подписали Eтичния кодекс на българските медии, в който се казва: "Няма да засилваме мъката на хората, попаднали в беда или пострадали от престъпление, и ще съобщаваме такива информации със съчувствие и сдържаност."
1305
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД