:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
От "Ботев" обвиниха съдията за загубата с 0:1
Здравко Здравков бил санкциониран, защото отказал право на строеж
Гражданите протестират заради променен маршрут на трамвай
Според него има 80% вероятност Симеон Сакскобургготски да осъди България по своето имотно дело
Е-досието също предизвиква спорове между социалните партньори
СТАТИСТИКИ
Общо 377,708,301
Активни 475
Страници 12,153
За един ден 1,302,066

Започва първият детски литературен фест

Младото попълнение в трупата активно ще участва във фестивалната програма.
От 18 до 22 априлПървото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца започва утре в Младежки театър "Николай Бинев". С участието на актьорите от трупата фестът ще представи съвременната европейска литература за деца и юноши в нейното жанрово и културно многообразие. Сред гостите на фестивала са: Жил Парис (Франция); Лене Кобербьол (Дания); Джос Стърлинг (Великобритания); Джузепе Феста (Италия); Дора Тот (Унгария); Мая фон Фогел (Германия); Турюн Лиан (Норвегия); Гай Бас (Великобритания); Сесар Майорки (Испания); Олуин Хамилтън (Великобритания). Сред българските автори са Виктор Самуилов, Божана Апостолова и Георги Константинов.

Всеки ден до 22 април събитията ще започват от 10:00 сутринта и ще завършват към 19:00 ч. с вход свободен. Безплатен ще е и достъпът до двете кинопрожекции в Дом на киното: семейните анимации "Животът ми като тиквичка" и "Петсън и Финдъс: малки бели, големи приятелства". Те ще се прожектират в събота и неделя от 11 часа. В програмата е включена още изложбата "Радост, тъга и надежда - 16 илюстрации за детски книги от български художници" с куратор Антон Стайков. Различните техники и стилове ще покажат жизнеността и богатството на българската детска илюстрована книга, а метафоричният изказ и емоционалната връзка с художествения текст обединяват на пръв поглед много различни автори.
843
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД