:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Данаил Кирилов не вижда прекомерност в ареста на Иванчева
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева, ама нямало да ги кажат
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това посочвали данните от нов доклад
СТАТИСТИКИ
Общо 377,251,657
Активни 1,340
Страници 89,247
За един ден 1,302,066

Инвестбанк купува ТБ "Виктория"

Синдиците на фалиралата КТБ избраха Инвестбанк за купувач на ТБ "Виктория". Днес те са сключили рамков договор с избрания купувач за едновременно прехвърляне на 100% от капитала на ТБ "Виктория" и получаване на договорената цена. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да разреши сделката.
Подписването на договора е в резултат от започналата в края на юни 2017 г. процедура, открита с решение на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). В първия етап участваха четирима кандидат купувачи, но обвързващи оферти подадоха само Инвестбанк и Българо-американска кредитна банка. След проведени преговори, анализ и съпоставка на финансовите параметри на подадените окончателни оферти синдиците на КТБ са избрали Инвестбанк. Този избор е одобрен от Управителния съвет на ФГВБ и БНБ.
Купувачът е поел задължение за пълно погасяване на експозицията на фалиралата КТБ към нейната дъщерна банка Виктория заедно с дължимите лихви към датата на приключване на сделката. Погасените в резултат от оперативната дейност на ТБ "Виктория" краткосрочни и дългосрочни задължения в периода от 2015 г. до датата на подписване на рамковия договор, както и постигнатата цена на финансови активи осигуряват не само пълно възстановяване на направената от КТБ АД (н) през юни 2014 г. инвестиция под формата на акции и други финансови инструменти, но и формират положителен нетен паричен поток (печалба) в размер на около 2 800 000 лева, посочват синдиците на КТБ.
5
996
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
16 Април 2018 18:40
Чия е "Инвестбанк", че не помня?
16 Април 2018 18:45

Гинката на Инвеста се казва Петя Славова.

Да пита някой за какво им беше въобще да се надпреварват толкова с Цветелината за тая сделка (те си знаят, де, явно има защо).
16 Април 2018 19:20
Цветан, но не Цветанов
16 Април 2018 19:43
Не е важно кой ще купи 'Виктория", а ми по-важното е кой ще разплете чорапчето

за КТБ. Времето минава, успокоителните хапчета са на привършване, но резулт няма.
16 Април 2018 23:17
Гинката на Инвеста се казва Петя Славова.
Tаз г-жа не дойде ли в банкоовото дело от ресторанския бизнес, където беше сервитьорка?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД