:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Младите хора емигрират на Запад, а оставащото население застарява, констатира "Блумбърг"
Ако вие сте слаби, той ще се възползва от това, добавя френският президент
БСП твърди, че ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев
Напрежението в търговската сфера и безпрецедентно високото равнище на световния дълг също влошават ситуацията, твърди МВФ
Прокуратурата си свърши перфектно работата, заключи шефът на КПКОНПИ
Гражданите недоволстват от пенсионната реформа в страната
СТАТИСТИКИ
Общо 377,380,057
Активни 1,567
Страници 97,310
За един ден 1,302,066

Еврокомисията препоръча преговори с Македония за членство в ЕС

 
Европейската комисия (ЕК) препоръчва започване на преговори за членство на Република Македония в Европейския съюз. Това пише в доклада, който ще бъде оповестен утре в Страсбург. За първи път Македония получава безусловна препоръка за започване на преговори.

"Като се има предвид напредъкът, ЕК препоръчва започване на преговори с Бившата югославска република Македония (БЮРМ). ЕК очаква, че ще бъдат запазени и задълбочени сегашните реформи. За да подкрепи този курс ЕК предлага започване на предприсъединителни преговори в областта на съдебната система, правосъдието, свободата и сигурността на страната", се казва в доклада (б.р. - факсимилето е от него).

От Брюксел подчертават, че Македония е успяла да преодолее дълбоката политическа криза.
"Необходимите структурни реформи са бавен процес, за който са необходими години и поради щетите, които бяха нанесени през последните години, и те няма да бъдат отстранени за една нощ... Положителната промяна в политическия манталитет е видима в цялото общество, което отсъстваше през последните години и това бе най-голямата пречка", се чете в доклада, който предстои да бъде обсъден още веднъж от еврокомисарите.
1
594
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Април 2018 14:00

Време е за началото, процесът си е доста дълъг и без това.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД