:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Данаил Кирилов не вижда прекомерност в ареста на Иванчева
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева, ама нямало да ги кажат
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това сочват данните от нов доклад
СТАТИСТИКИ
Общо 377,252,441
Активни 1,347
Страници 90,031
За един ден 1,302,066

Цачева ще рекламира "напредъка в затворите"

СНИМКА: ИЛИЯНА КИРИЛОВА
Отвореният централен вход на софийския затвор, през който избягаха двамата убийци, може да бъде емблема на кампанията.
Правосъдното министерство е обявило обществена поръчка, чрез която трябва да рекламира напредъка в писането на стратегията за затворите и въвеждането на електронните гривни за наблюдение на осъдени. Това става ясно от документацията към търга, обявен само няколко дни след като от софийския затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Седмица по-късно бе регистрирано и второ бягство - от затворническото общежитие "Хеброс" към пловдивския затвор.

Министерството търси изпълнител, на когото да плати 18 хил. лв. за организация на събития и производство на рекламни материали - писалки, чанти, тефтери и др. Парите са по програма "Добро управление", а рекламната кампания е в рамките на големия проект за изготвяне на стратегия за развитието на системата на затворите до 2025 г. Поръчката за стратегията бе възложена в края на 2016 г., а срокът за изпълнението й е до края на 2018 г. Стойността е 1.8 млн. лв.

В рамките на наскоро обявения търг трябва да се организират няколко пресконференции, да се издадат информационни бюлетини, както и да се изготвят рекламните материали. Става дума за 300 брандирани писалки, 250 брошури, 300 флашки, както и 350 броя екочанти.

С въвеждането на гривни за електронно наблюдение правосъдното министерство се бори неуспешно от поне две години. Тогава бяха приети законови промени за използването им, но досега няма техническа възможност. Наскоро правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че договорът за устройствата ще бъде подписан. Според нея чрез тях могат да се следят и тези, които работят на външни обекти без охрана, какъвто е избягалият от затворническото общежитие в Пловдив. Не е ясно обаче за колко затворници ще стигнат гривните, тъй като става дума само за 250 устройства.

4
1833
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
15 Април 2018 19:04
Синоними на рекламирам: искам, търся, претендирам, обявявам, разгласявам, правя реклама, лансирам, популяризирам.
Госпожа Цецка да уточни какво иска да каже.
15 Април 2018 19:07
Правосъдното министерство е обявило обществена поръчка, чрез която трябва да рекламира напредъка в писането на стратегията за затворите и въвеждането на електронните гривни за наблюдение на осъдени.

Не моа повечи! Не може ли просто да се поканят водещи национални медии и да им се рекламира въпросния напредък, вместо да се харчат народни пари за глупости?
16 Април 2018 08:58
Две добри новини на едно място: 1) Управляващите тази дейност определено не знаят как се охраняват и управляват затвори, затова трябва някой външен да им напише стратегия(защо се предполага че той ще знае- за мен е въпрос с повишена трудност, кой ще оценява стратегията- още по-); и 2) едни пари вместо за подобряване на дейност се харчат за реклами, след като "рекламата" с бягството нищо не може да я засенчи.
16 Април 2018 13:36
Българските затвори - най-свободните затвори на света!
Осъдените стоят в затворите по желание. И когато желаят, си излизат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД